Καιρός: Βροχές και καταιγίδες σήμερα – Που θα εκδηλωθούν

965

Σταδιακή μεταβολή του καιρού με βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα έχουμε σήμερα, Δευτέρα, 25 Μαΐου, ενώ οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν αμετάβλητες. Οι άνεμοι θα είναι τοπικά ενισχυμένοι βορείων διευθύνσεων στα πελάγη.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα 25 Μαΐου σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα αναμένονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις με βροχές ή καταιγίδες στη Βόρεια Ελλάδα και τις θερμές ώρες της ημέρας σε ορεινά κυρίως τμήματα της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Βόρειο Αιγαίο και πιθανώς τις βραδινές ώρες στις Σποράδες και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 7 έως 26 βαθμούς, στην Ήπειρο από 11 έως 27, στη Θεσσαλία από 10 έως 26, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 26 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 27 και στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 25 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ και στην αρχή της ημέρας στα βόρεια πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Ιόνιο.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν με αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης παροδικών βροχών και ή σποραδικών καταιγίδων προς το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ, αλλά το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους με μικρή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν. Αργά το βράδυ και κυρίως τη νύχτα προς Τρίτη θα εκδηλωθούν βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 12 έως 25 βαθμούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.