Kαταπέλτης η γραπτή απάντηση Παπαφωτίου στον Αυγενάκη

782

Ένας εκ των συμβούλων του Πέτρου Τατούλη που κλήθηκαν σε γραπτή απολογία απο τον γγ της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, γιατί δεν συντάχθηκαν με την εντολή του κόμματος να στηρίξουν την υποψηφιότητα του Παναγιώτη Νίκα , είναι και ο Απόστολος Παπαφωτίου.

Η γραπτή του απάντηση στον κ. Αυγενάκη, είναι η πολιτική ερμηνεία της θέσης και της επιλογής του να παραμείνει σταθερά δίπλα στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου. Ο κ. Παπαφωτίου μιλά για αφόρητες πιέσεις κάθε μορφής που έχουν υποστεί τα στελέχη του Πέτρου Τατούλη απο την Πειραιώς, επαναλαμβάνοντας το ερώτημα που ποτέ δεν απαντήθηκε στις κατ ιδίαν συναντήσεις “γιατί όχι τον Πέτρο Τατούλη;”.

Ο κ. Παπαφωτίου απευθυνόμενος στον γραμματέα με ύφος δεικτικό, του θυμίζει την προσωπική του μακρά διαδρομή στο κόμμα, το οποίο στηρίζει και πιστεύει τις ιδέες και αξίες του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι
” υπακούοντας στις αρχές και αξίες της φιλελεύθερης και δημοκρατικής Ν.Δ. την οποία υπηρετούμε και όχι σε σταλινικές μεθόδους που υιοθετούνται δυστυχώς από μια μικρή παρέα που παρασύρει και τον Πρόεδρο μας, έχουμε σαφώς συνταχθεί με τον Πέτρο Τατούλη, τον αναμορφωτή της Πελοποννήσου κι επιτυχημένη επιλογή της Ν.Δ. το 2014. ” ενώ δεν παραλείπει να στείλει εκείνος το μήνυμα στην Πειραιώς λέγοντας πως
“υπηρετώντας επί τέσσερις και πλέον δεκαετίες τη δημοκρατική και φιλελεύθερη παράταξη της Ν.Δ., ανιδιοτελώς και χωρίς εκπτώσεις στην ιδεολογία της, πάντοτε προσφέροντας στην κοινωνία, μη με αναγκάσετε, με τη ανεπίτρεπτη και ανήθικη συμπεριφορά σας, για πρώτη φορά, να προβληματισθώ για άλλες λύσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τέλος ο κ. Παπαφωτίου δεν παρέλειψε να ρωτήσει τον κ. Αυγενάκη εαν προσπάθησε να κάνετε παρέμβαση για αλλοίωση αποτελεσμάτων διαγωνισμού κατασκευής έργου στην Πελοπόννησο υπέρ εταιρίας κρητικών συμφερόντων, όπως έχει καταγγείλει ο Περιφερειάρχης.

Διαβάστε την επιστολή Παπαφωτίου:

Κόρινθος, 8 Ιανουαρίου 2019.

Με μεγάλη έκπληξη έλαβα το τελεσίγραφο – κλήση σε απολογία από τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας για ένα θέμα το οποίο επανειλημμένα έχουμε κουβεντιάσει και για το οποίο έχουμε δεχθεί αφόρητες πιέσεις κάθε μορφής, δείχνοντας με τον τρόπο σας να μην αντιλαμβάνεσθε την πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα της Πελοποννήσου.

Το θέμα αυτό αφορά την υποψηφιότητα του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη.

Ένας Περιφερειάρχης ιδιαίτερα επιτυχημένος σε όλους τους τομείς κι ένα τεράστιο πολιτικό κεφάλαιο, όχι μόνο για την Περιφέρεια μας αλλά και για την πατρίδα μας, ενός καθαρού και στέρεου πολιτικού ανδρός, πολύτιμου για τους πολίτες και για τη δημοκρατία.

Δε θα σταθώ στον τρόπο συμπεριφοράς σας όλο αυτό το διάστημα, με υπόγειες, ανάλγητες και βρώμικες πιέσεις, καλώντας μας σε αποστασία, που δεν αρμόζει στις αρχές και αξίες της δημοκρατικής και φιλελεύθερης Ν.Δ., την οποία επί πολλές δεκαετίες υπηρετώ χωρίς ανταποδοτικά οφέλη, ούτε θα σταθώ στο ότι προσπαθείτε να επιβάλλετε τον κ. Νίκα, που είναι σαφής επιλογή ήττας στην Πελοπόννησο, ανασυρμένος από τον παλαιοκομματισμό, χωρίς να έχει καμία επαφή με την Πελοπόννησο.

Για την αποτυχημένη επιλογή του προσώπου του κ. Νίκα έχετε ενημερωθεί πολλές φορές, όχι μόνο από εμάς αλλά από όλη την κοινωνία.

Εμείς υπακούοντας στις αρχές και αξίες της φιλελεύθερης και δημοκρατικής Ν.Δ. την οποία υπηρετούμε και όχι σε σταλινικές μεθόδους που υιοθετούνται δυστυχώς από μια μικρή παρέα που παρασύρει και τον Πρόεδρο μας, έχουμε σαφώς συνταχθεί με τον Πέτρο Τατούλη, τον αναμορφωτή της Πελοποννήσου κι επιτυχημένη επιλογή της Ν.Δ. το 2014.

Ποτέ δεν απαντήσατε στο ερώτημα, το δικό μας και της κοινωνίας “γιατί όχι τον κ. Τατούλη;”.

Η επιλογή από εμάς στον κ. Τατούλη μας κάνει ιδιαιτέρα υπερήφανους, όπως είμαστε περήφανοι για το τεράστιο έργο που έχουμε κάνει όλοι μαζί για οκτώμισι χρόνια, που γίνεται τώρα και που θα συνεχίσει να γίνεται στην Πελοπόννησο για την επόμενη περίοδο, παρά τις λυσσαλέες, υπόγειες αντιδράσεις ορισμένων αφρόνων.

Αξιότιμε  Κε. Γραμματέα.

Εμείς είμαστε η Νέα Δημοκρατία, οι καθημερινοί  μαχητές και διαρκώς μαχόμενοι γι’ αυτήν, που ζούμε στην κοινωνία, που εργαζόμαστε μέσα στην κοινωνία για τους πολίτες, που αφουγκραζόμαστε τα προβλήματα τους, που στηρίζουμε  και υποστηρίζουμε την κοινωνία, τους πολίτες, που αποτελούμε εγγύηση γι’ αυτούς και τελικά απολογούμεθα στους πολίτες και λογοδοτούμε στην κοινωνία.

Αυτή η ισχυρή αγαπητική σχέση της παράταξης της Νέας Πελοποννήσου με τους πολίτες αποτελεί θεμέλιο και κρηπίδα για την ανάπτυξη της Πελοποννήσου, για μια καλύτερη κοινωνία.

Σ’ αυτό τον ευγενή αγώνα έχουν θέση όλοι, εμείς οι άνθρωποι της Ν.Δ., απλοί πολίτες και στελέχη και όχι οι χθεσινοί απόντες, οι σημερινοί επισκέπτες, και οι αυριανοί μηδίσαντες που δυστυχώς είναι υπεύθυνοι για την καθήλωση της μεγάλης και δημοκρατικής παράταξης της Ν.Δ. 

Παραμένω στο πλευρό του κ. Πέτρου Τατούλη και στην παράταξη της Νέας Πελοποννήσου και θεωρώ τη συμμετοχή μου ιδιαίτερα τιμητική.

Υπηρετώντας επί τέσσερις και πλέον δεκαετίες τη δημοκρατική και φιλελεύθερη παράταξη της Ν.Δ., ανιδιοτελώς και χωρίς εκπτώσεις στην ιδεολογία της, πάντοτε προσφέροντας στην κοινωνία, μη με αναγκάσετε, με τη ανεπίτρεπτη και ανήθικη συμπεριφορά σας, για πρώτη φορά, να προβληματισθώ για άλλες λύσεις.

Αξιότιμε Κε. Γραμματέα,

Ο κ. Περιφερειάρχης, όπως γνωρίζετε,  έχει δηλώσει δημόσια & σε συνέντευξη τύπου, ότι προσπαθήσατε να κάνετε παρέμβαση για αλλοίωση αποτελεσμάτων διαγωνισμού κατασκευής έργου στην Πελοπόννησο υπέρ εταιρίας κρητικών συμφερόντων. Αναμένω από εσάς απάντηση για το συγκεκριμένο θέμα.

Αξιότιμε Κε. Γραμματέα,

Η απάντηση μου παρακαλώ όπως κοινοποιηθεί και στους αντίστοιχους δώδεκα, στους οποίους έγινε η κοινοποίηση της κλήσης μου σε γραπτή απολογία, χωρίς να το γνωρίζω.

Με τιμή,

Δρ. Απόστολος Ε. Παπαφωτίου

– Πρώην Αντινομάρχης Ν.Α. Κορινθίας

– Πρώην Πρόεδρος Λυσίππειου Πνευματικού Κέντρου Ν.Α. Κορινθίας

– Πρώην Αντιπεριφερειάρχης  Περιφέρειας Πελοποννήσου

– Εντεταλμένος  Περιφερειακός Σύμβουλος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Δημοσίων Σχέσεων

– Διδάκτωρ  Ε.Κ. Πανεπιστημίου Αθηνών

– Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.

– Τοπογράφος Μηχανικός Ε.Μ.Π.

– Θεολόγος  Ε.Κ.Π.Α.

– Οικονομολόγος  Ε.Κ.Π.Α.

– Συγγραφέας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.