Υπουργείο Παιδείας: Πρόσκληση συμμετοχής στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών για το 2020

315

Με απόφαση της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης (Council of Europe) της 6ης Δεκεμβρίου 2001 καθιερώθηκε ο εορτασμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών (https://edl.ecml.at/) κάθε χρόνο στις 26 Σεπτεμβρίου, για την προώθηση της πολυγλωσσίας στην Ευρώπη.

Σκοπός του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών (European Day of Languages) είναι :

  • Η προώθηση της εκμάθησης ξένων γλωσσών.
  • Η διατήρηση και η περαιτέρω καλλιέργεια του γλωσσικού πλούτου της Ευρώπης.
  • Η εκμάθηση και άλλων γλωσσών, εκτός των ευρύτερα γνωστών.
  • Η συμπερίληψη των λιγότερο ομιλούμενων γλωσσών στις γλώσσες που μαθαίνουν οι μαθητές.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών για το έτος 2020, καλούμε όσα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας και αμιγή ελληνικά σχολεία εξωτερικού επιθυμούν, να συμμετάσχουν στον εορτασμό, με δράσεις οι οποίες προτείνονται κατά βαθμίδα εκπαίδευσης.

  • Διεξάγεται για το έτος 2020, διαγωνισμός σχεδίου για T-shirt με θέμα την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών (European Day of Languages). Όσοι μαθητές ενδιαφέρονται, μπορούν να σχεδιάσουν και εφέτος ένα πρωτότυπο σχέδιο με το παραπάνω θέμα. Το καλύτερο, θα βραβευθεί. Προθεσμία υποβολής σχεδίων: 31.12.2020. Για τους όρους συμμετοχής στο διαγωνισμό, κ.λπ. πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ακόλουθη ιστοσελίδα: https://edl.ecml.at/Activities/EDLTShirtContest/tabid/3147/Default.aspx.
  • Σημειώνεται ότι οι εκπαιδευτικοί μπορούν να αναρτήσουν δείγμα του διδακτικού υλικού που ετοίμασαν οι ίδιοι για τον φετινό εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών (Ε.Η.Γ.) στην ιστοσελίδα: https://edl.ecml.at/Teachers/Addyourmaterial/tabid/3132/language/el-GR/Default.aspx.
  • Τέλος, για την παραγγελία και αποστολή υλικού (σε πολύ περιορισμένο αριθμό) σε σχολεία εντός της χώρας, τα ενδιαφερόμενα σχολεία μπορούν να υποβάλουν το αίτημά τους στην Υπηρεσία μας ηλεκτρονικά (e-mail: ampo@minedu.gov.gr), στέλνοντας τα ακόλουθα στοιχεία: Ονοματεπώνυμο Δ/ντή του σχολείου, ονοματεπώνυμο και ειδικότητα του αποστολέα του ηλ. μηνύματος (σε περίπτωση που το αίτημα δεν υποβάλλεται από εκπαιδευτικό ξένης γλώσσας), πλήρη ονομασία του σχολείου και πλήρη στοιχεία ταχυδρομικής δ/νσης (και Τ.Κ.) του σχολείου.

Για την έγκαιρη αποστολή υλικού, τα ηλεκτρονικά αιτήματα των σχολείων θα πρέπει να αποσταλούν στην υπηρεσία μας μέχρι την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.