Υποψήφιοι με το συνδυασμό του Σπύρου Καραβά

2265

-Ο Ανέστης Μεγαρίτης, Μηχανολόγος Μηχανικός και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό “Ορίζοντες Δημιουργίας”.

-Ο Βασίλης Καραβάς, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό ‘’Ορίζοντες Δημιουργίας’’.

-Ο Γιάννης Κούκιος, γεωπόνος και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό “Ορίζοντες Δημιουργίας”.

-Ο Λάμπρος Κολοτούρος, πρώην αντιδήμαρχος και νυν υποψήφιος με το συνδυασμό “Ορίζοντες Δημιουργίας”.

-Ο Βασίλης Γιαννακλής, εκπρόσωπος της νέας γενιάς που οραματίζεται και διεκδικεί ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό “Ορίζοντες Δημιουργίας’’.

-Η Άρτεμις Πρεζα- Καραμπη, υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό “Ορίζοντες Δημιουργίας”.

-Ο Παναγιώτης Καζάνης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό “Ορίζοντες Δημιουργίας”.

-Η Τσουραπά Κουίνη Παναγιώτα (Μπέττυ) στο συνδυασμό “Ορίζοντες Δημιουργίας” για την εξωστρέφεια και επανεκκίνηση του Δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης.

«Γεννήθηκα στο Ξυλόκαστρο το 1973 και είμαι κόρη του Χρήστου και της Θεονίτσας Τσουραπά. Είμαι παντρεμένη με τον Δημήτρη Κουίνη και έχουμε αποκτήσει μια κόρη, 11 χρόνων σήμερα, την Ιωάννα.

Αποφοίτησα από το Γενικό Λύκειο Ξυλοκάστρου, συνέχισα τις σπουδές μου στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών αποκτώντας πτυχίο Εμπορικών και Οικονομικών Σπουδών. Στη συνέχεια απέκτησα το Ανώτερο Δίπλωμα Γαλλικών της Οικονομικής Ζωής από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Παρισιού (CCI Paris Ile-de-France). Παράλληλα, σπούδασα πιάνο και μουσική αποκτώντας Πτυχίο Αρμονίας.

Μιλάω Γαλλικά , Αγγλικά και Ιταλικά.

Για πολλά χρόνια ήμουν ενεργό μέλος μιας Παγκόσμιας Ανεξάρτητης Οργάνωσης παιδαγωγικού χαρακτήρα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού όπου καλλιεργώντας την Πίστη, το Ήθος, το Σεβασμό, τη Δικαιοσύνη και τη Συνεργασία μαζί με άλλα αξιόλογα στελέχη πανελλαδικά, καταφέραμε να πρωτοπορήσουμε και να πάμε ένα βήμα παραπέρα είτε ως αρχηγός ομάδας είτε από τη θέση της Τοπικής Εφόρου Ξυλοκάστρου.

Για δεκαπέντε έτη εργάσθηκα στην Αθήνα ως στέλεχος σε μεγάλη πολυεθνική εταιρία στο τμήμα Marketing και Διαφήμισης που αποτέλεσε για μένα το μεγαλύτερο σχολείο. Σήμερα συνεχίζω να είμαι πάντα μαθήτρια της ζωής δίπλα στην οικογένειά μου και ακολουθώντας το μοναδικό άμισθο επάγγελμα της Μητέρας.

Η αγάπη για το τόπο μου, το θεσμό της τοπικής Αυτοδιοίκησης και πάνω από όλα για τους συνδημότες, με οδήγησαν στην απόφαση να είμαι για πρώτη φορά υποψήφια σε ένα ΝΕΟ συνδυασμό, σε μια ΝΕΑ ομάδα, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ από πολιτικό χαρακτήρα που έχει όμως ένα κοινό όραμα, ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ για τον ευλογημένο αυτό τόπο.

Με ζωντανή πάντα τη φράση της Αρβελέρ στο μυαλό μου, η οποία λέει πως οι άνθρωποι πρέπει να έχουν ένα όνειρο και να το κυνηγούν με τα πόδια στη γη και τα μάτια στον ουρανό, έχω τη θέληση, τη δύναμη και τη γνώση, να προσπαθήσω για ένα καλύτερο δήμο, μιλώντας κι αφουγκραζόμενη βαθιά τους δημότες, σ΄ ένα δήμο που θα τιμά τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, την ΙΣΤΟΡΙΑ του, τις ΑΞΙΕΣ, τις ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ.

Τα παιδιά μας χρειάζονται ΤΕΧΝΗ, ποιήματα ΜΟΥΣΙΚΗ, όσο χρειάζονται αγάπη, φαγητό, καθαρό αέρα και παιχνίδια σε όμορφα πάρκα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης κι αθλητικούς χώρους για μαζική και ΑΣΦΑΛΗ ΑΘΛΗΣΗ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ και ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ είναι κομμάτια της ανάπτυξης ενός τόπου.

Έργα υποδομής που θα ενισχύσουν την ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας μέσα από ρεαλιστικές δράσεις – προγράμματα που θα στηρίξουν έμπρακτα την ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

Μια τοπική αυτοδιοίκηση που θα αγκαλιάσει την ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ και θα προσπαθήσει με προγράμματα ανάπλασης να βοηθήσει τον κάθε δημότη. Με ΘΑΡΡΟΣ και ΗΘΟΣ πηγαίνεις στην καρδιά του προβλήματος και με διάλογο με τον πολίτη, συμμαχείς και συνεργάζεσαι για να διεκδικείς από το κεντρικό κράτος όσο το δυνατόν περισσότερα για τον τόπο. Όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά, όσο δύσκολο κι αν φαντάζει κάτι. Μαζί θα ανατρέψουμε τη φθορά και θα δώσουμε και πάλι στην πόλη μας την πρώτη θέση στο νομό κ όχι μόνο.

Δεσμεύομαι πως θα αγωνιστώ γι αυτό.

Όλοι μαζί για ένα καλύτερο δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, μια Πρωτοποριακή Πόλη!!!»

-Η Ευαγγελία (Γκέλυ) Κορδούλη, υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό “Ορίζοντες Δημιουργίας”.

Η Ευαγγελία (Γκέλυ) Κορδούλη μας δίνει το στίγμα της υποψηφιότητάς της και μιλάει για τις λύσεις που έχει ανάγκη ο τόπος μας:

«Ονομάζομαι Κορδούλη Ευαγγελία (Γκέλυ) του Ηλία και της Παναγιώτας, οι οποίοι γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στο χωριό Ροζενά Ευρωστίνης.

Τα τελευταία πέντε χρόνια κατοικώ με την οικογένειά μου στον οικισμό Μαύρα Λιθάρια Δερβενίου, ωστόσο γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα.

Αποφοίτησα από το 4ο Λύκειο Ζωγράφου και συνέχισα τις σπουδές μου στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εργάζομαι σε ιδιωτική τράπεζα από το 1995, σε τομείς όπως, σύμβουλος διαχείρισης επενδύσεων και χρηματιστηριακών συναλλαγών, στέλεχος σε κεντρικές υπηρεσίες διοικητικής υποστήριξης τραπεζικών εργασιών και από το 2014 μέχρι σήμερα, στο κατάστημα Ξυλοκάστρου ως σύμβουλος εξυπηρέτησης πελατείας και διαχείρισης δανειακών οφειλών. Γνωρίζω επίσης αγγλικά και ιταλικά.

Αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα με τον συνδυασμό Ορίζοντες Δημιουργίας με υποψήφιο δήμαρχο τον Σπύρο Καραβά, κατόπιν πρόσκλησής του, για αρκετούς λόγους με κυριότερους τους εξής:

Γιατί οι θέσεις του είναι, συγκεκριμένες, σαφείς και τεκμηριωμένες, σχετικά με τα προβλήματα τα οποία απασχολούν τον τόπο μας και τον τρόπο επίλυσής τους, χωρίς πολιτικολογίες, λαϊκισμούς και κατηγορίες πρακτικών και ενεργειών της τωρινής τοπικής αρχής.

Γιατί κατέστησε σαφές ότι ο συνδυασμός μας, είναι απολύτως ανεξάρτητος και δεν τυγχάνει στήριξης από κανένα πολιτικό κόμμα. Πολιτική ιδεολογία και ταυτότητα έχουμε όλοι, ωστόσο στην προσπάθειά μας για την βελτίωση και την εξάλειψη των προβλημάτων του Δήμου μας, θεωρώ ότι δεν έχουν θέση κομματικές ταμπέλες και επιρροές.

Γιατί προσωπικά θεωρώ ότι θα πρέπει να σταματήσει η γκρίνια, η ηττοπάθεια, και η μεμψιμοιρία για όλα εκείνα τα οποία θα έπρεπε να γίνουν και δεν έγιναν στον τόπο μας, αλλά εφόσον μας δίνεται η ευκαιρία και η δυνατότητα, να πράξουμε εμείς γι αυτά, οφείλουμε να αναλάβουμε την ευθύνη.

Θυμίζω τα λόγια του δολοφονημένου προέδρου των ΗΠΑ Τζων Κένεντι: ”Μη ρωτάς τι μπορεί να κάνει η χώρα σου για εσένα, αλλά τι μπορείς να κάνεις εσύ για τη χώρα σου”.

Ήρθε η ώρα λοιπόν, να κάνουμε εμείς έργο για τον τόπο μας.

Τα προβλήματα του Δήμου μας είναι γνωστά σε όλους και τα βλέπουμε καθημερινά. Ενδεικτικά αναφέρω προβλήματα τεχνικών έργων και υποδομών, ύδρευσης και άρδευσης, τουριστικής και επιχειρηματικής ανάπτυξης, ορθής διαχείρισης και κατανομής των κονδυλίων σε κάθε περιοχή του Δήμου μας. Προβλήματα επίσης, αποτελεσματικής διαχείρισης στα χρηματικά διαθέσιμα του ταμείου του Δήμου. Δεν μπορώ να μην αναφέρω βέβαια και τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν αρκετοί συνδημότες μας από την συνεχή απώλεια των εισοδημάτων τους, λόγω της μείωσης ή και της απαξίωσης της αγροτικής παραγωγής τους, και της συνεχιζόμενης ανεργίας, λόγω της γενικότερης κρίσης που μαστίζει τη χώρα.

Για την επίλυση των παραπάνω αναφερόμενων προβλημάτων, ο συνδυασμός μας έχει καταρτίσει ήδη συγκεκριμένο πλάνο διευθέτησης και έχει στην σύνθεσή του ανθρώπους με την κατάλληλη τεχνογνωσία και εμπειρία για κάθε τομέα. Σημαντική βοήθεια προς την κατεύθυνση αυτή, θα πάρουμε και από τούς τοπικούς εκπροσώπους, αφού γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τα προβλήματα της περιοχής τους. Θα πρέπει λοιπόν αρχικά να γίνει μια ενδελεχής και ακριβής καταγραφή των προβλημάτων και στην συνέχεια κατηγοριοποίηση αυτών βάσει τομέα αναφοράς, γεγονός το οποίο πιστεύω, θα βοηθήσει στην ταχύτερη και αποτελεσματικότερη επίλυσή τους.

Ειδική μέριμνα τέλος θεωρώ ότι θα πρέπει να αναπτυχθεί για τα θέματα που αγγίζουν τομείς με ανθρωπιστικό περιεχόμενο. Συγκεκριμένα, έλεγχος και διεύρυνση της υπηρεσίας “βοήθεια στο σπίτι” για τα άτομα της τρίτης ηλικίας, με συχνότερη και συστηματικότερη εποπτεία. Σύσταση υπηρεσιών για τους δημότες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω συνεχιζόμενης ανεργίας, ασθενειών, απώλεια οικείων μελών της οικογένειάς τους. Υπηρεσίες δηλαδή, οι οποίες θα αφορούν ψυχολογική υποστήριξη οικογενειών, παιδιών και εφήβων στα πλαίσια του Δήμου μας, εκτός από τις ήδη υπάρχουσες ιδιωτικές επιχειρήσεις και συχνή διοργάνωση εκδηλώσεων φιλανθρωπικού χαρακτήρα, για τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης, με διακριτικότητα αλλά παράλληλα με απόλυτη διαφάνεια.

Τέτοιες πρωτοβουλίες υφίστανται ήδη σε αρκετούς δήμους της χώρας με μεγάλη επιτυχία. Σίγουρα τα προβλήματα είναι πολλά και έχουμε μείνει πίσω αρκετά, ωστόσο με ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΔΙΚΑΙΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΣΤΙΑΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ, μπορούμε να τα καταφέρουμε και δεσμεύομαι ότι θα εργαστώ ακούραστα γι αυτό και ελπίζω στην στήριξή σας!!!»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.