Ηλιακόπουλος: Η παρουσίαση του συνδυασμού του ”Ανεξάρτητη Πρωτοπορία”

825

Δελτίο Τύπου

«Κυρίες και κύριοι
φίλες και φίλοι
καλησπέρα σας.

Είμαστε εδώ, γιατί αντιδρούμε έμπρακτα.
Είμαστε εδώ, για να βάλουμε φρένο στον κατήφορο του τόπου απ’ άκρου εις άκρον, που βουλιάζει ημέρα με την ημέρα, με συνέπεια να βιώνουμε όλοι αυτήν την πρωτοφανή κατάντια, για τον άλλοτε κοσμοπολίτη Δήμο της Ελλάδας μας.

Είμαστε εδώ, γιατί κουραστήκαμε να είμαστε θεατές της εγκατάλειψης και της καταστροφής μιας περιοχής, που κάποτε ήταν σήμα κατατεθέν του εσωτερικού τουρισμού. Στην πορεία έχασε την μεγάλη ευκαιρία να αναπτυχθεί και να αποκτήσει την θέση που της αξίζει στην ελληνική επικράτεια.

Είμαστε εδώ γιατί έχουμε όραμα και όνειρα, γιατί έχουμε φιλοδοξίες και σχέδια γ’ αυτόν τον τόπο, που δυστυχώς οι δημοτικές αρχές της τρέχουσας και προηγουμένων δεκαετιών δεν μπόρεσαν ή δεν ήθελαν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες!

Είμαστε εδώ, τραβώντας μπροστά, με απόλυτη ανιδιοτέλεια και σεβασμό στο Δημόσιο – Δημοτικό χρήμα.

Είμαστε εδώ, με απόλυτο σεβασμό προς τον κάθε συνάνθρωπό μας, έχοντας ως γνώμονα μηδεμιάς και μηδενός εξαιρουμένου ότι υπέρτατο αγαθό πάνω απ’ όλους κι απ’ όλα είναι το συμφέρον και μόνον του δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων και των πολιτών του!

Επί εννέα ολόκληρα χρόνια δεν έχει μπει ένα λιθαράκι και από το «τεράστιο τίποτα» ως έργο των € 3 εκατ. απευθείας αναθέσεων του πρώην Δημάρχου Κώστα Λογοθέτη, περάσαμε για μια πενταετία στην ισοπέδωση και ολοκληρωτική καταστροφή του νυν Δημάρχου Γιώργου Γκιώνη με την αναπληρώτριά του αντιδήμαρχο Μαρία Πρωτοπαππά και τους συνοδοιπόρους τους.

Άλλοι εξ’ αυτών συνεχίζουν μαζί του το καταστροφικό ταξίδι, άλλοι κρυπτόμενοι πίσω από το δάκτυλο, υπό την Μαρία Πρωτοπαππά τράβηξαν το δικό τους δρόμο, για να επιδείξουν όλοι μαζί την διαπιστωμένη ανεπάρκειά τους και από το δικό τους πλέον μετερίζι…

Όλων αυτών την πλήρη ανεπάρκεια και ανικανότητα, ομολογούν τα ίδια τα προεκλογικά τους προγράμματα.

Για τον μεν πρώτο το προεκλογικό πρόγραμμα του 2010, για τους δε δεύτερους αυτό του 2014.

Να πουν με ειλικρίνεια(;) αν διαθέτουν(;) με όσα εξήγγειλαν και συνειδητά «φούσκωσαν» ψέματα τους δημότες για να υφαρπάξουν την ψήφο τους, ποιό ακριβώς έργο είναι αυτό που εκπόνησαν, εισηγήθηκαν, ενέκριναν, εκτέλεσαν κι έχουν ολοκληρώσει;

Κανένα! Αντ’ αυτού το χάος!..

Αυτοί σε κάθε έκφανση της πολιτικής δραστηριότητάς τους μας δείχνουν ότι έχουν καταρρεύσει, όσο και να θέλουν να το κρύψουν…

Ανερυθρίαστα μόλις την περασμένη Δευτέρα πανηγύριζε ο Γιώργος Γκιώνης ότι επέτυχαν γρήγορα την χρηματοδότηση των κατολισθήσεων στους ″Καταρράκτες″, ενώ το «μαγαζί» είναι κλειστό από τις αρχές του 2015!

Τέσσερα ολόκληρα χρόνια τι έκαναν;

Από το 2016 δεν έπρεπε να έχουν εξασφαλίσει όχι μόνον την προγραμματική σύμβαση, αλλά να έχουν δουλέψει, να έχουν έτοιμη την μελέτη, να εκταμιεύσουν τα χρήματα και οι ″Καταρράκτες″ να μην παραμείνουν κλειστοί για τέταρτο καλοκαίρι;

Αδυνατούν να αξιολογήσουν, επιλέξουν, ιεραρχήσουν, προωθήσουν, αλλά και να εκμεταλλευθούν προς όφελος του Δήμου και μόνον, αξιοποιώντας την έννοια του κατεπείγοντος, όπως για παράδειγμα με την «τρύπα» Γκιώνη – Ρουμελιώτη.

Ο Γιώργος Γκιώνης πανηγύριζε την Δευτέρα για τα χρήματα που θα εισρεύσουν στα ταμεία του Δήμου μας. Χρήματα που προορίζονται για την αποκατάσταση των ζημιών από θεομηνίες.

Ας πούνε την αλήθεια!..

Δεν πρόκειται για χρήματα που εισρέουν στα ταμεία κατόπιν μελετών, εγκρίσεων, υποβολής σε ΕΣΠΑ και εκταμίευσής τους.

Προετοιμάζονται για τρελό πανηγύρι επειδή πιστεύουν ότι στα ταμεία θα μπουν χρήματα.

Νομίζουν ότι θα μπορέσουν να τα χρησιμοποιήσουν σαν «χάντρες και καθρεπτάκια» για να εξαπατήσουν και πάλι τους «ιθαγενείς» ψηφοφόρους.

Στήνονται πανηγύρια για το θεαθήναι κι όχι γιατί έχουν να επιδείξουν κάποιο έργο.

Ακόμα και οι μελέτες για τα συγκεκριμένα έργα είναι πολύ δύσκολο να έχουν συνταχθεί, εγκριθεί και αδειοδοτηθεί πριν τις εκλογές την 26η Μαΐου 2019.

Απλά, στην παρούσα φάση που βρισκόμαστε, έπεσαν οι υπογραφές για να αξιοποιηθεί η χρηματοδότηση ως «επικοινωνιακή φούσκα».

Φαντάζομαι γνωρίζετε όλοι σας καλά ποιοί κάνουν θόρυβο;..

Ωστόσο, υπάρχουν και νέοι συνδυασμοί που δεν βλέπουν, δεν διαπιστώνουν τα προβλήματα και απλά κάνουν λόγο για βελτίωση της υπάρχουσας κατάστασης;..

Η σημερινή κατάσταση μόνον βελτίωση απαιτεί ή εκ βάθρων ανασύσταση δομών, λειτουργίας, παρεμβάσεων σε ολόκληρη την επικράτεια του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων;

Οι νέοι συνδυασμοί χαϊδεύουν τα αυτιά των συμπολιτών μας, χωρίς γνώση των προβλημάτων, χωρίς σχέδιο, χωρίς όραμα, για να γίνουν αρεστοί και να προσελκύσουν το ενδιαφέρον του εκλογικού σώματος.

Λες και είναι ή σαν να είναι, όλα καλώς καμωμένα;..

Εμείς με καθαρά χέρια, φωτεινά πρόσωπα σας κοιτάζουμε στα μάτια και τολμούμε!

Εξάλλου «Ο Τολμών Νικά»!

Υπό αυτό το πρίσμα σας καλωσορίζουμε, σας ευχαριστούμε για την ανταπόκρισή σας να είσαστε σήμερα κοντά μας για να μεταλαμπαδεύσετε προς τους συμπολίτες μας ότι ακόμα υπάρχει ελπίδα, για το παρόν και το μέλλον αυτού του εγκαταλελειμμένου απ’ άκρου εις άκρον τόπου, που η ζωή των πολιτών είναι εκτεθειμένη σε κάθε επίδοξο εισβολέα, στο κάθε σπίτι, στην κάθε περιουσία.

Έχουμε γνώση, έχουμε ενημέρωση, υπάρχει σχέδιο για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της ασφάλειας μέχρι τα όρια των αστυνομικών δυνατοτήτων, χωρίς να ανακαλύψουμε τον τροχό.

Συγκροτείται δηλαδή ιδιωτική αστυνόμευση της επικράτειας του δήμου μας, χωρίς συλλήψεις και χρήση όπλων.

Συνδεδεμένοι με το αστυνομικό τμήμα Λουτρακίου θα το ειδοποιούν άμεσα, παρακολουθώντας στενά το συμβάν.

Η ασφάλεια στο σπίτι καθενός, έχει μετατραπεί σε σύγχρονο αγαθό, με αποτέλεσμα να πρέπει να το εξασφαλίσουμε τόσο για τους μόνιμους κατοίκους, όσο και για τους παραθεριστές.

Όπως ακριβώς και το αγαθό να υπάρχει φως, να είναι αναμμένη η λάμπα, να φθάσεις σπίτι σου.

Παντού καμένες λάμπες, που αντικαθίστανται μετά από δεήσεις… ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που χρειάζεται ακόμα και μήνας για να αποκατασταθεί το πρόβλημα και σε πολλές περιπτώσεις χρειάζεται να περάσει ακόμα και μήνας!..

Εμείς αν όχι την επομένη, το αργότερο την μεθεπομένη της γνωστοποίησης, η λάμπα θα έχει αντικατασταθεί ή αν υπάρχει βλάβη θα έχει αποκατασταθεί.

Υπάρχει ακόμα ελπίδα για το Λουτράκι!

Ίσως είναι και η τελευταία ευκαιρία του, υπό μία προϋπόθεση:

Όλοι αυτοί που έφεραν τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων στην πλήρη απαξίωση, μαζί τους κι αυτοί που αδυνατούν να αντιληφθούν ότι απαιτούνται ανατροπές, την επομένη των εκλογών δεν θα έχουν πλέον λόγο ικανό να επηρεάσει και να διαμορφώσει αποφάσεις κι εξελίξεις.

Είμαστε έτοιμοι για ρήξεις με το κατεστημένο που έχει δημιουργήσει τα ανυπέρβλητα προβλήματα στον τόπο.

Βρισκόμαστε σε πολιτική δράση και τα πάντα είναι εξόχως πολιτικά, οπότε είναι αναπόφευκτο να μην «σπάσεις αυγά αν θέλεις να φας ομελέτα».

Όχι να φοβάσαι με τα χέρια σηκωμένα ψηλά μην σου σπάσουν τα αυγά, όπως ακριβώς κάνουν κάποιοι άλλοι…

Έτσι, μένεις νηστικός…

Όλοι εμείς ευελπιστούμε ότι οι συμπολίτες μας ή τουλάχιστον όσοι δεν φορούν παραμορφωτικούς φακούς, σε ολόκληρη την επικράτεια του δήμου μας, διαβιούν και αγανακτούν ανυπεράσπιστοι με τον απροκάλυπτο εμπαιγμό που υπέστησαν.

Βιώνουν τώρα το απέραντο χάος που έχει περιέλθει ο άλλοτε ελκυστικός με τα αξιοθέατά του τόπος μας, από την Μαυρολίμνη μέχρι την Κινέτα.

Γνωρίζετε ότι πλησιάζουμε τον κόσμο και γυρίζει τον πλάτη του όταν ακούει για δημοτικές εκλογές; Δεν θέλουν να ακούνε και να πάνε στην κάλπη, γιατί είναι αγανακτισμένοι από την εγκατάλειψη και αποσύνθεση του Δήμου…

● Γνωρίζετε την αντίδρασή τους γιατί τους μπάφιασαν ανερυθρίαστα με ψέματα, τους μοίρασαν κάλπικες υποσχέσεις, ενώ όταν οι πολίτες τους προσέγγιζαν προσποιούντο ότι είχαν ξεχάσει και στην καλύτερη των περιπτώσεων ότι δεν καταλάβαιναν αυτά που τους έλεγαν;

● Γνωρίζετε ότι τώρα δεν θέλουν να ακούνε για Κώστα Λογοθέτη, Γιώργο Γκιώνη και ειδικότερα στον Σαρωνικό για την Μαρία Πρωτοπαππά που τους είχε υποσχεθεί τόσα και τόσα πολλά, χωρίς αντίκρισμα;

● Επέτυχαν κυρίαρχα οι τρεις τους, οι πολίτες να μην πιστεύουν σε ότι και να τους πεις…

● Ο κόσμος ζητάει πρώτα πράξεις, να δει έργα, να διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει κατασπατάληση του Δημοσίου – Δημοτικού χρήματος και μετά να σκεφθεί να αναθεωρήσει ή όχι την στάση του!

Ωστόσο, και οι τρεις, εκ του αποτελέσματος και εκ των πραγμάτων, απέδειξαν ότι είναι ανίκανοι να παράξουν έργο.

Η δημοτική αρχή βρήκε την ευκαιρία και πανηγυρίζει για την ημερίδα με τα υδατοδρόμια, αλλά δεν αποκαλύπτει ότι όλοι οι άλλοι παράκτιοι δήμοι που ενδιαφέροντο για την σύνδεση του τόπου τους με άλλες περιοχές μέσω υδροπλάνων, υπέβαλλαν και εγκρίθηκαν οι μελέτες τους, ενώ ως αρμόδιο το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λουτρακίου και ο Δήμος, το μόνον που είχαμε ήταν αποφάσεις ότι θέλουμε την κατασκευή υδατοδρομίων κι όχι ένα, αλλά δύο!

Σήμερα τις συγκεκριμένες μελέτες τις πραγματοποιεί η αρμόδια εταιρεία που διαχειρίζεται κι έχει την εκμετάλλευση των υδροπλάνων.

Εδώ πάλι τίθενται αυθόρμητα άλλα δύο ερωτήματα:

Η Μαρία Πρωτοπαππά, δεν ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου;

Ποιό ήταν το αποτέλεσμα που επέτυχε για το συγκεκριμένο έργο, που και αυτό από την πλευρά του θα αυξήσει την επισκεψιμότητα στον τόπο μας;

Όλοι εσείς, μαζί με εμάς γυρίζουμε την πλάτη στο αρρωστημένο παρόν με την παλαιά καταστροφική νοοτροπία επί ένα τέταρτο αιώνα, που έφερε αυτόν τον ευλογημένο τόπο σε αυτήν την κατάντια, την οποία κανείς νοήμων νους δεν αμφισβητεί, αλλά και δεν μπορεί να αμφισβητήσει.

Όπως όλο αυτό το διάστημα, έτσι και ως δημοτική αρχή, αντιμετωπίζουμε ως ενιαίο σύνολο ολόκληρη την επικράτεια του Δήμου μας, γιατί μόνον υπό αυτό το οπτικό πρίσμα θα μπορέσει να επέλθει ισορροπία στην συνέχεια σταθεροποίηση με ισόρροπη ανάπτυξη κι όχι όπως έκαναν Κώστας Λογοθέτης και Γιώργος Γκιώνης με Μαρία Πρωτοπαππά που εγκατέλειψαν παντελώς Αγ. Θεοδώρους, Καλαμάκι, Ίσθμια – Κιρά Βρύση, Σχίνο.

Σήμερα εδώ, εκ δεξιών ο επίτιμος Διευθυντής του Γ΄ Κλάδου του Γενικού Επιτελείου Στρατού αντιστράτηγος εν αποστρατεία Αναστάσιος Τσίτσης.

Ως γνωστόν ο Αναστάσιος Τσίτσης είναι ανεξάρτητος σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Αγ. Θεοδώρων, ανεξαρτητοποιηθείς τον πρώτο χρόνο κιόλας από τον συνδυασμό του Γιώργου Γκιώνη, γιατί όπως αποδείχθηκε το προεκλογικό πρόγραμμά του ήταν κάλπικο ήταν «φούσκα», που παραπλάνησε συνειδητά τον κόσμο για να του υφαρπάξει την ψήφο.

Ο στρατηγός είναι ο σημαιοφόρος των Αγ. Θεοδώρων, έχει μπει μπροστά με την αγάπη και την εμπεριστατωμένη γνώση του για την δεύτερη σε έκταση και πληθυσμό πόλη του Δήμου μας, έτσι ώστε να αναδειχθεί μαζί με τους συνυποψηφίους του, νικητής από αυτήν την προεκλογική μάχη.

Μοναδικός σκοπός του να κερδίσει η μεγάλη αγάπη της ζωής του, οι Άγιοι Θεόδωροι.

Ο στρατηγός, όπως άλλωστε είναι γνωστός κυρίαρχα στους Αγ. Θεοδώρους, απολαμβάνει του σεβασμού της τοπικής κοινωνίας, είτε αυτοί ανήκουν στο κέντρο της πόλης, είτε στους οικισμούς, λόγω της ακεραιότητας και της ανιδιοτέλειας του χαρακτήρος του.

Τον ευχαριστούμε που ανταποκρίθηκε στην πρόταση – πρόκληση που του απευθύναμε, διαπιστώθηκε από την πρώτη στιγμή η κοινή αντίληψη ανησυχιών, προβληματισμών, λύσεων.

Καταστρώσαμε από κοινού, σεβόμενοι την γνώση και εμπειρία του τον «οδικό χάρτη» προσέγγισης και αντιμετώπισης όλων των προβλημάτων, αγγίζοντας πρώτα απ’ όλα τα πιο καυτά προβλήματα, που έχουν φέρει την πλήρη απαξίωση στους Αγ. Θεοδώρους κι έχουν πλημμυρίσει με απογοήτευση τους πολίτες.

Αυτό γιατί ο Κώστας Λογοθέτης παρέδωσε σε αποσύνθεση τους Αγ. Θεοδώρους στους Γιώργο ΓκιώνηΜαρία Πρωτοπαππά κι αυτοί τους εγκατέλειψαν παντελώς.

– Μια πόλη ολόκληρη έμεινε χωρίς τραπεζικό υποκατάστημα, με τους εμπόρους και επαγγελματίες να αναγκάζονται να προτιμούν να μεταβούν στην Κόρινθο, γιατί το Λουτράκι τους έφερε εννέα χρόνια τώρα την υποβάθμιση.

– Είδαν, διαπίστωσαν να μην ασκείται καμία πίεση από τους τρεις για να ανοίξει και πάλι το ξενοδοχείο ″Χανικιάν″. Να χάσκει εγκαταλελειμμένο, κόβοντας την προοπτική για τουριστική ανάπτυξη. Ήταν ο οικονομικός τουριστικός πνεύμονας απασχολώντας περισσότερους από τριακόσιους εργαζομένους. Η πελατεία του έδινε τζίρο στα εμπορικά καταστήματα και ζωή στην πόλη.

– Επίσης, ροκανίζονται μεθοδευμένα σε οικόπεδα ζωτικές στρεμματικές εκτάσεις, οι οποίες μπορούν να διατεθούν και να φέρουν την πολυπόθητη τουριστική ανάπτυξη, γιατί δεν προχωρεί και δεν ολοκληρώνεται το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, που εκτιμάται ως ώρας ότι δεν θα εγκριθεί και με αυτήν την προσέγγισή του.

– Με το αλιευτικό καταφύγιο εμπαίζεται επί 17 ολόκληρα χρόνια η τοπική κοινωνία με μελέτες και έρευνες σε διάφορες παραλίες, ελέχθη ότι προωθείται, αλλά η απόσταση ακόμα είναι πάρα πολύ μεγάλη…

Οι φημολογίες θέλουν να υπήρχε διάθεση και πρόθεση για δωρεάν κατασκευή του, αλλά κάποιοι δεν ήθελαν το ″δώρο″ γιατί προτιμούσαν τις μελέτες κι αν προέκυπτε… να διαχειρισθούν την κατασκευή του.

– Την πλήρη απαξίωση και εγκατάλειψη επί των ημερών Γιώργου ΓκιώνηΜαρίας Πρωτοπαππά γνώρισαν και τα Πευκάκια, που σήμερα πλέον έχουν κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα οι σύγχρονοι «έποικοι» των Αγ. Θεοδώρων.

Είμαστε άνθρωποι, τιμούμε και σεβόμαστε τον συνάνθρωπό μας, αλλά δεν γίνεται το ίδιο και από εκείνους προς τον χώρο φιλοξενίας τους.

Εξ αριστερών επιλέξαμε να είναι μέλος του συνδυασμού ο μόνος εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Βαρελάς.

Ακρογωνιαίος λίθος της επιλογής και προσέγγισης νέων, άφθαρτων και αμόλυντων προσώπων, που τα διακρίνει πρώτα και πάνω απ’ όλα στην προσωπική και επαγγελματική τους ζωή η ηθική και εντιμότητα και χαίρουν του σεβασμού των συμπολιτών μας.

Ο Παναγιώτης Βαρελάς κοσμεί την προσπάθεια αυτή, με εφαλτήριο την ανιδιοτελή και ακέραια παρουσία του στην προεδρεία της ΔΕΥΑΛ.

Διαχειρίσθηκε με απόλυτη επιτυχία το σημαντικότερο αγαθό του τόπου μας, το πόσιμο νερό, ενώ έδωσε εξετάσεις και πέρασε με επιτυχία εκεί που όλοι οι άλλοι δεν μπορούσαν αρχής γενομένης από τον υδροφόρο ορίζοντα του Λουτρακίου, τους οικισμούς στην εκτός σχεδίου πόλεως περιοχή, το Καλαμάκι, τα Ίσθμια, την Κιρά Βρύση και τους οικισμούς των συγκεκριμένων κοινοτήτων, καθώς επίσης και στους Αγ. Θεοδώρους με τα πάρα πολλά προβλήματα που κληρονόμησε στο δίκτυο υδροδότησης και επί των ημερών του αποκαταστάθηκε η ασφάλεια και υγιεινή, ώστε το κάθε σπίτι να μπορεί να απολαμβάνει καθαρό νερό.

Σκοπός και επιδίωξή μας είναι να απολαμβάνει κάθε σπίτι είτε στον αστικό, είτε στον οικιστικό ιστό, καθαρό και ασφαλές πόσιμο νερό σταθεράς ροής ολόκληρο το εικοσιτετράωρο.

Κατά την παρουσία του ενέταξε και εγκρίθηκαν σε προγράμματα ΕΣΠΑ έργα ύψους έξι εκατομμυρίων ευρώ, που αντιστοιχούσαν εξ αυτών το € 1,8 εκατ. στο έργο ″Αντικατάσταση Εσωτερικού Δικτύου Περαχώρας″, που αν και πέρασαν πέντε ολόκληρα χρόνια, με τα κονδύλια στο συρτάρι δεν κατάφεραν να το ολοκληρώσουν.

Επίσης, τα υπόλοιπα κονδύλια για την τηλεμετρία και τον αυτοματισμό στην πόλη του Λουτρακίου, δεν έχουν γνωστοποιήσει αν τα επένδυσαν για τις πιο πάνω δράσεις.

Σημειωτέον ότι ο Δήμος Λουτρακίου με την εγκαινίαση αυτού του τεχνολογικού συστήματος θα ήταν πρωτοπόρος στην Ελληνική Επικράτεια και σήμερα θα είχε εγκατεστημένη τηλεμετρία και αυτοματισμό.

Ο Παναγιώτης Βαρελάς ήταν αυτός που έδωσε την οριστική λύση στο πρόβλημα της λειψυδρίας στο Σχίνο όταν εμφανιζόταν, με αφαλάτωση.

Με τις υπηρεσίες επέλεξε την κατάλληλη γεώτρηση, διενήργησε την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, δημοπράτησε το έργο, ενώ ο διάδοχός του το μόνο που έκανε ήταν να παραλάβει και να λειτουργεί το έργο.

Ευτυχώς, τα κατάφερε!..

Επίσης ο τέως πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ από το 2013 είχε εξασφαλίσει € 150.000 για την αλλαγή του εσωτερικού δικτύου υδροδότησης στο Σχίνο, με την σημερινή δημοτική αρχή να έχει περιορισθεί μόνον στην μελέτη κι από εκεί και πέρα είναι ανίκανοι να προωθήσουν οτιδήποτε άλλο.

Η δημοτική αρχή του Γιώργου Γκιώνη και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Φίλιππας Θυμής, περί άλλων τύρβαζαν…

Προκάτοχοι του Παναγιώτη Βαρελά, καθώς και ο προαναφερόμενος διάδοχός του εκ του αποτελέσματος δεν τα κατάφεραν στις ενδεδειγμένες λύσεις και φόρτωσαν με ανυπολόγιστα κόστη την λειτουργία της ″Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων″, όπως για παράδειγμα με την αφαλάτωση στους Αγ. Θεοδώρους, που ανήλθε στο αστρονομικό ποσό των € 380.000!..

Έργο που πλήρωσε η επιχείρηση, αλλά εντελώς ανεξήγητα τον διαμεσολαβητή είχε κάνει ο αντιδήμαρχος Αγ. Θεοδώρων Σπύρος Ράττης, που τυγχάνει να είναι και μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΛ.

Σημειωτέον ότι ο Παναγιώτης Βαρελάς είχε υπογράψει σύμβαση για αφαλάτωση με επικουρική στήριξη, καθ’ ότι το νερό επαρκούσε, με την κατά πολύ χαμηλότερη τιμή των € 72.000 μαζί με τον ΦΠΑ, αλλά τελικά δεν το χρησιμοποίησε λόγω της ορθολογικής χρησιμοποίησης του νερού. Η συγκεκριμένη αφαλάτωση είχε παραγωγικότητα 1.000 κυβικά ημερησίως, όπως ακριβώς και αυτή που διέθεσαν τα € 380.000!

Αξιοσημείωτο είναι ότι η σύμβαση του Παναγιώτη Βαρελά θα ξεκινούσε από μήνα Μάιο και θα διαρκούσε όσο κρατούσε το καλοκαίρι τουλάχιστον μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ της Δημοτικής Αρχής Γκιώνη με το ποσόν των € 380.000 μόνον για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο!

Σεβόμενοι απόλυτα το δώρο της φύσης το προστατεύουμε με τον κάθε τρόπο.

Οι τρεις μας, ενώπιόν σας σήμερα, εκπροσωπούμε τα μέλη του συνδυασμού ″ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ″.

Στον αέρα βρίσκεται ήδη το ιστολόγιο anexartitiprotoporeia.blogspot.gr, ενώ η επικοινωνία μπορεί να γίνεται στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο με διεύθυνση anexartitiprotoporeia@gmail.com

Σκοπός του νέου συνδυασμού είναι με την εμπιστοσύνη που θα επιδείξουν οι συμπολίτες μας, γιατί χωρίς αυτούς κανείς δεν μπορεί να προχωρήσει, αλλά όλοι μαζί να ανελκύσουμε το «βουλιαγμένο καράβι» που επέτυχαν τρεις δήμαρχοι μαζί και ο θηλυκός «κλώνος τους» επί μία 25ετία, ώστε να συνεχίσουμε την ανάπτυξη του τόπου από εκεί που σταμάτησε το 1994.

Έχει καταστρωθεί ο «οδικός χάρτης», δηλαδή υπάρχει σχέδιο κι αυτό σας παρουσιάζουμε σήμερα ως τα πρώτα βήματά μας για να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη και αυτών που δεν συμμερίσθηκαν τις αγωνίες μας.

– Έτσι αλλάζουμε κατ’ αρχήν την εικόνα της πόλης με αιχμή του δόρατος την καθαριότητα σε ολόκληρη την επικράτεια του δήμου και την βελτίωση της καθημερινότητας.

Αυτό επιτυγχάνεται μέσα στο πρώτο τρίμηνο και μαζί αντικαθιστώνται όλες οι πλάκες στο παραλιακό μέτωπο!

– Επίσης, ξεκινούν άμεσα οι διαδικασίες και τα σκουπίδια εξυγιαίνουν και μετατρέπουν την «κλειστή» χωματερή σε ενεργοβόρο βιομηχανία, που υπό την μορφή κοινοπραξίας, προσφέρει πρόσθετο έσοδο για τον Δήμο μας.

Πρώτο έργο για υποβολή χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ θα είναι η δημιουργία και η υποχρεωτική σύνδεση όλων ανεξαιρέτως των καταναλωτών με το αποχετευτικό δίκτυο στο Λουτράκι, τον υδροφόρο ορίζοντα και τους εκτός σχεδίου οικισμούς του.

Από την πλευρά του Σαρωνικού επιδίωξή μας θα είναι σε συνεργασία με τον Δήμο Κορίνθου και τον Δήμο Μεγάρων σε αμέσως επόμενη φάση, το αποχετευτικό να καλύψει ολόκληρο το γεωγραφικό μήκος και πλάτος, προκειμένου να συνδεθεί το κάθε σπίτι από τον Κόρφο μέχρι και την Κινέτα.

Όλοι μαζί απολαμβάνουμε τον ίδιο θαλάσσιο κόλπο και επιβάλλεται να διασφαλίσουμε ότι θα παραμείνει καθαρός, για να χαιρόμαστε το θείο δώρο.

Τα λύματα από ολόκληρο τον κόλπο θα επεξεργάζονται με τριτοβάθμια επεξεργασία στον υπό αποκατάσταση λεηλατημένο βιολογικό καθαρισμό των Αγ. Θεοδώρων.

Παράλληλα, με αυτόν τον τρόπο θα επιτύχουμε την προστασία των υδροφόρων οριζόντων όπου υπάρχουν γεωτρήσεις, για την ασφάλεια και υγιεινή των καταναλωτών.

Επισημαίνεται ότι σε τριτοβάθμια επεξεργασία των λυμάτων θα αναβαθμισθεί και ο βιολογικός καθαρισμός Λουτρακίου – Κορίνθου, προκειμένου αυτό το νερό να μην χύνεται στην θάλασσα, αλλά μέσω του παλαιού δικτύου να επιστρέφει στους καταναλωτές.

Η αντικατάσταση και ο εκσυγχρονισμός με νέο και ασφαλές για την υγεία δίκτυο υδροδότησης όπου απαιτείται, θα συμβάλει η κατανάλωση του ύδατος να ελέγχεται με τηλεμετρία σε ολόκληρη την επικράτεια του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων, ώστε να μπει φραγμός στους ασυνείδητους υπερκαταναλωτές, δεδομένου ότι το νερό με λελογισμένη χρήση επαρκεί, όπως αποδείχθηκε τα καλοκαίρια του 2013 και 2014 στους Αγ. Θεοδώρους.

Στα εννέα χρόνια, λίγο πριν το κλείσιμο της τρέχουσας δεκαετίας, μόνιμοι κάτοικοι και παραθεριστές το μόνον που βιώνουν είναι η πλήρης εγκατάλειψη της περιοχής με κυρίαρχη την δίψα, γιατί δεν υπάρχει ορθολογική διαχείριση αυτού του πολύτιμου αγαθού.

Όσον αφορά το μεταλλικό νερό Λουτρακίου πρέπει να αντιληφθούμε όλοι, ότι είναι ο πλούτος μας, είναι ένας από τους πόρους που μας δώρισε η φύση και οφείλουμε να το προστατέψουμε σαν «κόρη οφθαλμού» με κάθε δυνατό τρόπο.

Στο ίδιο πλαίσιο προστατεύονται καλλιεργούνται και αναδεικνύονται παλαιές πηγές με ιστορία για τον Δήμο μας, αρχής γενομένης από την Παλαιά Βρύση στην Περαχώρα, που ότι έγινε, έγινε… στο πόδι, με το νερό να εξακολουθεί να χάνεται!..

Εκεί θα πραγματοποιηθεί εκτενής παρέμβαση και ανάδειξή της.

Επίσης, παρεμβάσεις εξυγίανσης, καλλιέργειας, ανάδειξης θα πραγματοποιηθούν και για τις πηγές σε Παλαιοκάστρα, Μπελούσι, Βαρυκόκα, Δίκαστρο, Γκούρα, Πράθι και Αγ. Κυριακή.

Έργο προσέλκυσης τουριστών

Στο Λουτράκι ως πρώτο έργο υποδομής για την προσέλκυση του ενδιαφέροντος και την σύντομη αύξηση της επισκεψιμότητας είναι η κατασκευή του πολυσυζητημένου τελεφερίκ και η αξιοποίηση του οροπεδίου στην κορυφή των Γερανείων, σχέδια που υπάρχουν πριν το 1994 και τα έχουν θάψει καλά στα συρτάρια του δημαρχείου, όπως επίσης θα εξελιχθεί και θα ολοκληρωθεί η β΄ φάση των ″Καταρρακτών″, που είναι άλλωστε το μόνον έργο που κοσμεί το Λουτράκι από το 1992!

Η σημερινή δημοτική αρχή που έφερε τον τόπο σε αυτήν την κατάντια με τον επικεφαλής της να έχει μεταβληθεί σε «πλασιέ» των κόκκινων δανείων συγκεκριμένης εμπορικής τράπεζας, οφειλέτης της οποίας είναι η εταιρεία που συμμετέχει στην κοινοπραξία του καζίνο Λουτρακίου, είπε ότι θα «μαύριζε» τον δήμο από την πίσσα, γιατί ισχυρίζονταν ότι θα βελτίωναν τις συνθήκες του υπάρχοντος φθαρμένου οδικού δικτύου.

Αντ’ αυτού όλα δείχνουν ότι θα τους «μαυρίσουν» στις προσεχείς δημοτικές εκλογές οι συμπολίτες μας.

Κάτι που ήδη αντιλαμβάνονται, βλέποντας τον συνδυασμό τους να καταρρέει…

Χάνουν την ψυχραιμία τους και αντιδρούν σπασμωδικά, προτάσσοντας την επικοινωνιακή φανφαρολογία…

Μακάρι να ασφαλτόστρωναν τους δρόμους για να τα βρίσκαμε έτοιμα μόλις αναλάβουμε με την θέληση των συμπολιτών μας την τύχη του τόπου, αλλά όπως αποδεικνύεται παρά τις υπογραφές και την δημοτική φανφάρα, δεν φαίνεται να εκτελούνται έργα…

Με σχεδιασμό, απόλυτη νοικοκυροσύνη και φειδώ στις κάθε είδους δαπάνες, θα προσεγγίσουμε όλα τα καυτά θέματα που έχουν καταστήσει δύσκολη έως και ανυπόφορη την διαβίωση των συμπολιτών μας, γιατί όλοι είμαστε άνθρωποι.

Των ίδιων παροχών επιβάλλεται να απολαμβάνουν κι όσοι δεν είναι δημότες, καθ’ ότι καταβάλλουν Δημοτικά Τέλη.

Είτε αρέσει σε κάποιους, είτε όχι, δεν πρέπει επ’ ουδενί να αντιμετωπίζονται ως άνθρωποι ενός ″κατώτερου Θεού″.

Στον Σαρωνικό

Σε Καλαμάκι, Ίσθμια, Κιρά Βρύση, ο προεκλογικός συντονισμός είναι υπό την καθοδήγηση της ψυχολόγου και καθηγήτριας ξένων γλωσσών Δώρας Σταματίου.

Η φίλη Δώρα πλαισιώνεται κυρίως από νεαράς ηλικίας άτομα, τα οποία δίνουν το παράδειγμα στην γενιά τους να αφυπνισθεί, να αντιδράσει, να σηκωθεί από την καφετέρια να δώσει την μάχη για το παρόν και το μέλλον το δικό της και των επερχόμενων γενεών, κόβοντας την λεωφόρο της μεγάλης φυγής, που πίσω της ερημώνει πόλεις και χωριά.

Με χαρά υποδεχόμαστε, λίγο πριν ολοκληρωθεί το «ναυάγιό τους», τις νέες υπογραφές για το νέο Δημοτικό Σχολείο στην Ισθμία. Το ζητούμενο είναι τι έκαναν επί πενήντα μήνες και πιστεύουν ότι τώρα θα συγκινήσουν τους ψηφοφόρους;

Το 2010 θυμούνται την κατασκευή του Loutraki Thermal Spa και που τους έστειλε;

Ωστόσο, ως έργο ήταν απολύτως αναγκαίο, έπρεπε να έχει κατασκευασθεί πριν χρόνια.

Μαζί μ’ αυτό οι κάτοικοι Καλαμακίου – Ισθμίας – Κιρά Βρύσης ζητούν μετ’ επιτάσεως την κατασκευή νηπιαγωγείου – βρεφονηπιακού σταθμού, καθώς επίσης και παιδικών χαρών.

Πολλά τα παράπονα στους κατοίκους των τριών κοινοτήτων, γιατί στην Διώρυγα δεν έκαναν σωστά την δουλειά τους και δεν είχαν αποκαταστήσει την συγκοινωνία μέσω της βυθιζόμενης γέφυρας.

Τους είχαν αποκλείσει και τους κορόιδευαν επί ολόκληρους μήνες, σχεδόν ένα χρόνο!..

Όταν ήθελαν να μετακινηθούν από το ένα χωριό απέναντι στο άλλο, έπρεπε να κάνουν κύκλο μετ’ επιστροφής περίπου έντεκα χιλιομέτρων, γιατί ο Δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης δεν έδινε δεκάρα για την βουλιαγμένη γέφυρα της Διώρυγας Κορίνθου, ενώ ο τοπικός αντιδήμαρχος Σωτήρης Πέρρας προέτρεπε τους συγχωριανούς του «να μάθουν να κολυμπάνε», αν θέλουν να μετακινούνται!..

Φυσικά, όταν του ζήτησαν και γλίστρα να ρίχνουν τις βάρκες τους, τους είχε απαντήσει «εγώ δεν έχω βάρκα, δεν με ενδιαφέρει»!

Εγκαταλελειμμένος δεκαετίες ο Σχίνος

Στην Βόρεια πλευρά του Δήμου, τα ίδια πρόσωπα, με διαφορετικό προσωπείο, ανακυκλώνονται επί δεκαετίες, η ίδια ακριβώς και απαράλλαχτη κατάσταση διαιωνίζεται με τα προβλήματα να παραμένουν άλυτα.

Κι αυτό γιατί απλοί άνθρωποι που υποδείκνυαν τις αυτονόητες και συνάμα ενδεδειγμένες λύσεις δεν εισακούγονταν, αφού το ολίγον έγκυος βόλευε περισσότερο…

Με επίκεντρο το Σχίνο, Βαμβακιές, Μαυρολίμνη, αλλά και τα Στραβά, είναι όλες οι κοινότητες εγκαταλελειμμένες στην τύχη τους.

Πάνω από δύο δεκαετίες υπάρχει στα συρτάρια το υδραυλικό έργο για την διάσωση της παραλίας στον Σχίνο και κανείς δεν συγκινείται…

Ακόμα και ο κεντρικός δρόμος στο Σχίνο, παραμένει χρόνια ολόκληρα… βομβαρδισμένος!

Δεκάρα δεν έδιναν για τον κατεστραμμένο δρόμο Αλεποχωρίου – Σχίνου, κρυπτόμενοι πίσω από το δάκτυλό τους ότι είναι έργο της περιφέρειας, αλλά δεν έκαναν και τίποτα να το προωθήσουν.

Στην «Μικρή Ελβετία» αναγκαιότητα η επισκευή και διαμόρφωση του δρόμου από τα Πίσια προς την Φανερωμένη, ενώ παράλληλα επιβάλλεται να χαραχθούν οι ορειβατικές διαδρομές, για να χαρακτηρισθεί η περιοχή ως προορισμός για τους λάτρεις του σπορ και όχι μόνον….

Τα ανίκανα παιδιά του ιστορικού χωριού

Η Περαχώρα, υπερήφανη άλλοτε γιατί έβγαζε δημάρχους, βιώνει πρωτοφανή εγκατάλειψη, ενώ υπό άλλα πρόσωπα στο τιμόνι του Δήμου θα είχε αξιοποιηθεί και θα μπορούσε να έχει μετατραπεί σε ένα κόσμημα.

«Γιοφύρι της Άρτας» επί δεκαετίες η ιστορική πλατεία Ματσούκα στο χωριό, που κοσμεί ανελλιπώς τα προεκλογικά προγράμματα, αλλά κανείς τους δεν έδωσε δεκάρα για την διαμόρφωσή της.

Ότι και να πει κανείς για την ανεκδιήγητη ανυπαρξία των δημάρχων της τελευταίας 25ετίας στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων είναι λίγο…

Προέβη κάποιος από τους Γιώργο Γκιώνη δύο φορές και Κώστα Λογοθέτη σε λογοδοσία δημάρχου;

Εικοσιένα χρόνια έχει να γίνει λογοδοσία δημάρχου από τα τρία καμάρια της Περαχώρας, που οι δύο εξ’ αυτών είχαν μαζί τον «θηλυκό κλώνο τους» Μαρία Πρωτοπαππά.

Ο δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης τώρα το θυμήθηκε να κάνει λογοδοσία;

Τώρα που διαπιστώνει ότι καθημερινά καταρρέει όλο και περισσότερο;

Τώρα συγκαλεί τους ψηφοφόρους του για να αναχαιτίσει την μεγάλη φυγή τους;

Θα τολμήσει να αναφερθεί στον αστρονομικό πύραυλο του κατασκευαστικού κόστους του Loutraki Thermal SPA, που έχει υπερβεί πλέον τα € 25 εκατ. με τις προσαυξήσεις, και να εξηγήσει γιατί υπερδιπλασιάσθηκε το κατασκευαστικό κόστος του;

Από την πλευρά μας κάθε χρόνο, πριν της 31/12 και την ψήφιση του προϋπολογισμού, θα έχει προηγηθεί και πραγματοποιηθεί ο απολογισμός ολοκλήρου της δημοτικής αρχής, προεξάρχοντος του δημάρχου!

Η Ανεξάρτητη Πρωτοπορία από την πλευρά της, διαθέτει ήδη ολοκληρωμένο πρόγραμμα και αντιμετωπίζει ως ενιαία την επικράτεια του Δήμου μας.

Βορειοανατολικά από τα σύνορα με το Αλεποχώρι, Νοτιοδυτικά και Νότια με την Κόρινθο και Ανατολικά με την Κινέτα, μετά την σημερινή πρώτη προσέγγιση, θα σας αναπτύξουμε τον σχεδιασμό και το όραμα μας και θα σας τον παρουσιάσουμε σε επόμενη συνάντησή μας, προκειμένου να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι πολίτες.

Όλοι ανεξαιρέτως με αφοσίωση και σκληρή δουλειά θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, για να μεταβληθεί ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων, στον τόπο που ονειρευόμαστε και λαχταράμε να ζούμε…

Τουριστική ταυτότητα

Πρόθεσή μας, στόχος μας είναι ο Δήμος μας να αποκτήσει ταυτότητα κι αυτή δεν θα είναι άλλη από τον Τουρισμό.

Φιλοδοξούμε να ξεκαθαρίσουμε το τοπίο, να δημιουργηθούν οι ικανές και αναγκαίες υποδομές και προϋποθέσεις, έτσι ώστε ο Τουρισμός ημεδαπός και αλλοδαπός, να είναι αυτός που θα σηκώσει τον φόρτο για ολόκληρο τον Δήμο και θα τον οδηγήσει στο μέλλον.

Η απαίτηση κατασκευής της οφειλόμενης συμβατικής υποχρέωσης του ″Club Hotel Loutraki S.A.″ – (″CHL S.A.″) για τον Τουριστικό Λιμένα Λουτρακίου, καθίσταται υπέρ του δέοντος επιβεβλημένη, μετά τα… πανηγύρια για τον Αρχαίο Δίολκο, που η προώθηση του έργου οφείλεται αποκλειστικά και μόνον στον τελευταίο πρόεδρο του Πνευματικού Πολιτιστικού Κέντρου Λουτρακίου Νίκο Λόη.

Σημειωτέον ότι και για την κατασκευή της μαρίνας, είχαμε προσπαθήσει με τους τότε υπουργούς Τουρισμού για την κατασκευή της, αλλά το συγκεκριμένο έργο είχε πέσει πάνω στην άρνηση δύο δημάρχων.

Πρώτον, του Παύλου Παύλου που εκ των υστέρων ισχυριζόταν «δεν είχα αντιληφθεί ότι είναι αναπτυξιακό έργο».

Δεύτερον, του απίθανου Γιώργου Γκιώνη, που εν έτει 2008 αιφνιδίασε τον τότε γραμματέα του υπουργείου Τουρισμού λέγοντας του: «δεν θέλω μαρίνα», αφήνοντας άναυδο και τον προϊστάμενό του υπουργό που τους ανέμενε στον πάνω όροφο για να προωθήσουν την διαδικασία!

Εν τούτοις, το μεγαλύτερο σύγχρονο ανέκδοτο που έχει πει ο Γιώργος Γκιώνης στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι ότι θα διεκδικήσει την κατασκευή Μαρίνας στο Λουτράκι μέσω ΕΣΠΑ!

Αλήθεια, ο Γιώργος Γκιώνης όταν εκστομίζει αυτά, σε ποιους νομίζει ότι απευθύνεται;

Βρισκόμαστε σήμερα εδώ, στον φιλόξενο χώρο του διαρκώς αναπτυσσόμενου και εξελισσόμενου ″Ομίλου Μαντά″, ο οποίος επιδεικνύει αυτόνομη και ανεξάρτητη δράση επί 25 ολόκληρα χρόνια, μακριά κι εκτός των δημοτικών κονδυλίων, που ενδεχομένως για τις δράσεις τους απολαμβάνουν κάποιοι άλλοι.

Η χάραξη της τουριστικής πολιτικής του δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων, θα επιστρέψει στον θεσμικό φορέα, ενώ στην ανεξάρτητη επιτροπή που θα συσταθεί, θα κληθούν να συμμετάσχουν εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων που δραστηριοποιούνται στο πλέγμα του τουριστικού πεδίου και του εμπορο-επαγγελματικού κλάδου.

Όσον αφορά το Casino Λουτρακίου, επιδιώκουμε το αυτονόητο.

Να διεκδικήσουμε με κάθε σύννομο τρόπο, εν αντιθέσει με τις προκάτοχες δημοτικές αρχές, να μας καταβάλουν οι διαχειριστές του τα εκατομμύρια ευρώ που οφείλουν στην Δημόσια – Δημοτική επιχείρησή μας ″Λουτράκι Α.Ε.″, οι οποίοι συχνά πυκνά αμφισβητούν το ίδιο το καταστατικό που έχουν προσυπογράψει.

Τα συγκεκριμένα κεφάλαια ανήκουν στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων, είναι κτήμα των πολιτών του και θα αξιοποιηθούν με απόλυτη φειδώ, για να αντιμετωπισθούν οι άμεσες εξαιρετικά επείγουσες αναγκαίες υποχρεώσεις και απαιτήσεις εύρυθμης λειτουργίας του Δήμου.

Τα υπόλοιπα, διοχετεύονται να επενδυθούν με το χαμηλότερο δυνατό κόστος σε παραγωγικές ανταποδοτικές υποδομές, προκειμένου να επανεπενδυθούν με την ίδια ακριβώς φιλοσοφία, μέχρι και το τελευταίο λεπτό.

Σημασία δεν είναι μόνον να πουλήσουμε το Casino Λουτρακίου, που άλλωστε δεν πουλάει κάτι δικό μας ο «πλασιέ» δήμαρχος, αλλά ο δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων να εισπράξει με τον κάθε τρόπο τα εκατομμύρια που του οφείλονται, καθώς επίσης και την κατασκευή της Μαρίνας Λουτρακίου.

Οι αλήθειες που δεν εκστομίζει ο «πλασιέ» Δήμαρχος

Εδώ που έχει φθάσει η κατάσταση, ενόψει και των προσεχών εκλογών, επιβάλλεται και είναι αναγκαίο να ειπωθούν αλήθειες, που δεν λένε τόσο ο Κώστας Λογοθέτης, όσο και ο διάδοχός του σε όλα Γιώργος Γκιώνης, που έχει αφήσει το υπέρτατο όργανο του Δήμου το Δημοτικό Συμβούλιο στο σκοτάδι, ενώ οι ισχυρισμοί του κόντρα στην πραγματικότητα είναι κακής ποιότητας…

Κατά περίεργο τρόπο σιγήν ιχθύος τηρεί και η υποψήφια δήμαρχος Μαρία Πρωτοπαππά!

Εξηγώντας το δεύτερο, οι τρεις δήμαρχοι είναι υπόδικοι, κατηγορούμενοι για ″απιστία″ σε βάρος της ″Λουτράκι Α.Ε.″

Κατ’ επέκτασιν σε βάρος του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων και των πολιτών του.

Αυτονόητο δεν είναι αν διέθεταν πολιτική ηθική και επεδείκνυαν πολιτική τσίπα θα έπρεπε να έχουν ήδη παραιτηθεί και από το Δημοτικό Συμβούλιο;

Πολύ περισσότερο δε, αυτονόητο δεν είναι να μην είναι σε αυτές τις εκλογές εκ νέου ως υποψήφιοι δήμαρχοι;

Όσον αφορά την ενόχλησή τους για την θέση που βρίσκονται μέχρι και σήμερα ως υπόδικοι, αυτό εκτιμάται από νομικούς κύκλους ότι θα τραβήξει για πολλούς μήνες ακόμα…

Ωστόσο, δεν είναι οι ίδιοι που ζήτησαν τις αναβολές κατά την εισαγωγή της συζήτησης στο ακροατήριο την 11η Οκτωβρίου 2018;

Αυτό γιατί το αποσιωπούν και απαιτούν να αποσιωπηθεί ως μη γενόμενο γεγονός;

Εκείνοι δεν ήταν που υποστήριζαν με ιδιαίτερο στόμφο ότι θα επιδιώξουν να πραγματοποιηθεί άμεσα η ακροαματική διαδικασία και η Δικαιοσύνη τους άκουσε;

Γιατί ζήτησαν αναβολές;

Αν δεν ζητούσαν αναβολές, η εκδίκαση της υπόθεσης δεν θα είχε πραγματοποιηθεί και η Δικαιοσύνη θα είχε αποφανθεί;..

Γιατί λοιπόν σήμερα το ″υπόδικος″ τους ενοχλεί και δεν θέλουν να ακούγεται, αφού οι ίδιοι το διατηρούν από την δική τους πολιτική με την τακτική των αναβολών;

Ποιός είναι ο λόγος και γιατί προβάλουν ότι δήθεν διχάζεται η κοινωνία με αυτόν τον τρόπο;

Στο πλαίσιο αυτό, κανείς απολύτως δεν τους στερεί το δικαίωμα να ισχυρίζονται και να προβάλλουν ότι είναι αθώοι μέχρι να κριθούν αμετάκλητα από την ίδια την Δικαιοσύνη, γιατί οποιοσδήποτε άλλος χαρακτηρισμός θα ήταν κολάσιμος.

Ειδικότερα για τον «πλασιέ» δήμαρχο των ″κόκκινων δανείων″ Γιώργο Γκιώνη, που πανηγύριζε για τις υπογραφές, θα πρέπει να λάβει σοβαρότατα υπόψιν του ότι η ″Τράπεζα Πειραιώς″ δεν έχει εκδώσει προς το επενδυτικό κοινό την σχετική ανακοίνωση.

Αυτό με όρους Κεφαλαιαγοράς, λέει πολλά και κάποιος θα πρέπει να του το διαμηνύσει, ίσως και αντιληφθεί τι σημαίνει…

Ο «πλασιέ» Δήμαρχος θα πρέπει να λαμβάνει υπόψιν του, καθ’ ότι λογιστής στο επάγγελμα, ότι το βρετανικό fund ″Comer Group″ με την εξαγορά του ενυπόθηκου δανείου του ″CHL S.A.″ «έκανε διάνα» και ως εκ τούτου, όπως εκτιμάται από κύκλους της κτηματαγοράς, ήδη έχει σχεδόν τριπλασιάσει το επενδεδυμένο κεφάλαιό του!

Το ερώτημα που τίθεται αβίαστα, την ώρα που έχει κέρδος είναι: Γιατί να εμπλακεί στο Casino Λουτρακίου και να υποστεί ζημίες, σύμφωνα πάντοτε με τα σημερινά δεδομένα;

Από την άλλη, κανείς δεν γνωρίζει και κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με απόλυτη γνώση, αν οι Ισραηλινοί μεγαλομέτοχοι του ″CHL S.A.″ αν και πώς θα αντιδράσουν για την πώληση των ″κόκκινων δανείων″ και ενδεχομένως να προβάλουν δικαίωμα εξαγοράς τους, ανοίγοντας ενδεχομένως μακροχρόνια δικαστική διαμάχη;

Επίσης, κανείς δεν γνωρίζει αν οι Ισραηλινοί μεγαλομέτοχοι του ″CHL S.A.″ έχουν πρόθεση να πωλήσουν το πακέτο μετοχών της εταιρείας τους, καθ’ ότι αν η αναμενόμενη απόφαση του ΣτΕ εκδοθεί θετική για τα συμφέροντα της κοινοπραξίας, το Casino Λουτρακίου στα αποτελέσματά του θα επιστρέψει σε θετικό πρόσημο!

Ο «πλασιέ» δήμαρχος ας διαφωτίσει το Δημοτικό Συμβούλιο και πολύ περισσότερο την τοπική κοινωνία, για το ποιά επιτέλους είναι η πραγματικότητα και η αλήθεια, που έχει «διαζύγιο» μαζί της;

Κατά τρίτον λόγο η Μαρία Πρωτοπαππά που πολιτικολογούσε, γιατί επί της ουσίας δεν έλεγε το παραμικρό, αλλά δεν αντιλαμβανόταν κι αυτό που έκανε, έκανε ένα δώρο περίπου € 85 εκατ. στους Ισραηλινούς μετόχους, που μετά το δικαστικό «κούρεμα» περιορίσθηκε στα € 26,58 εκατ., ποσόν που βαρύνει κατά € 4,25 εκατ. την δική μας ″Λουτράκι Α.Ε.″ και ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει απαιτητό από τους Ισραηλινούς μεγαλομετόχους;

Ο λαός μας λέει: Εκεί που μας χρώσταγαν το γάιδαρο, μας πήραν και το βόδι…

Η Μαρία Πρωτοπαππά τόσο κατά την συγκεκριμένη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και εκ των υστέρων λόγω των αντιδράσεων που προκλήθηκαν ισχυριζόταν ότι το κάνει για να προστατευθεί η εργασία 1.300 ατόμων.

Το ερώτημα που της τίθεται ευθέως είναι:

● Γιατί το 2009 που είχε φέρει θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο το τότε μέλος και εργαζόμενος στο Club Hotel Casino Loutraki Γιάννης Γιαννούλης, δεν είχε επιδείξει ακριβώς την ίδια ευαισθησία, αλλά ″εποίησεν την νήσσαν″; Ποιούς φοβόταν να μην δυσαρεστήσει;

Σημειωτέον ότι με την απόφαση αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου υπό τις κατευθύνσεις του Γιώργου Γκιώνη και την συμφωνία που αποκάλυψε η Μαρία Πρωτοπαππά, δεν είναι απίθανο είκοσι άτομα να βρεθούν κατηγορούμενα για τρία κακουργήματα!

Ακρογωνιαίος λίθος ο Πολιτισμός

Άλλος ένας τομέας που θα δώσουμε έμφαση με πολλαπλό προσανατολισμό είναι ο Πολιτισμός.

Χτίζουμε από την αρχή ότι γκρέμισε η δημοτική αρχή του Γιώργου Γκιώνη.

Ήταν το πρώτο και μοναδικό έργο της!..

Ανασυστήνεται το Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο Λουτρακίου και λειτουργούν ως παραρτήματά του ή δορυφόροι του, τα αντίστοιχα των Αγ. Θεοδώρων, Καλαμακίου – Ισθμίας, Περαχώρας.

Στόχος μας είναι να προστατέψουμε όσον το δυνατόν την νέα γενιά που είναι ευάλωτη και απομονωμένη, δίνοντάς της την δυνατότητα να αποκτήσει γνώσεις, παιδεία, κουλτούρα σε ολόκληρο το εύρος του Πολιτισμού και μέσα από την ενασχόλησή της να αναδείξει την κλίση και δεξιότητές της.

Μεταλαμπαδεύουμε αρχές, αξίες, ήθη, έθιμα και παραδόσεις, που διαρκώς εξασθενούν στο γενικότερο πλαίσιο, με συνέπεια τα παιδιά, οι νέοι μας να στερούνται εικόνων και παραστάσεων.

Αλληλένδετος ο αθλητισμός

Φυσικά, η προσοχή θα στραφεί και στο εύρος του αθλητικού φάσματος, ως αλληλένδετη κατηγορία του Πολιτισμού, δίδοντας έμφαση κυρίαρχα στα τμήματα υποδομών συλλόγων και σωματείων, που μέσα από αυτά αναδεικνύονται τα ταλέντα.

Γιατί προπονούμενα και εκπαιδευόμενα τα παιδιά, μαθαίνουν και ενσκήπτουν στην ευγενή άμιλλα.

Γαλουχούμε τα παιδιά, την νέα γενιά να λειτουργούν με ομαδικό πνεύμα, στο πλαίσιο ενός υγιούς κοινωνικού συνόλου, που σήμερα δεν υπάρχει να παραδειγματισθούν, αφού κυριαρχεί το ατομικό συμφέρον και η απομόνωση.

Αυτά τα παιδιά, η νέα γενιά, είναι αυτοί που θα κληθούν να οικοδομήσουν την ανασύσταση της κοινωνία μας, πάνω σε δομές, αρχές και αξίες.

Όσον αφορά την Περαχώρα, την φαρσοκωμωδία δύο δημοτικών αρχών με το γήπεδο, αυτό επιστρέφει στον ιδιοκτήτη του, τον Αθλητικό Όμιλο Περαχώρας και εκσυγχρονίζεται με τις απαιτούμενες υποδομές και εγκαταστάσεις.

Απαιτείται οι συγκεκριμένοι, να σταματήσουν να εμπαίζουν τους κατοίκους της επί τόσα χρόνια.

Η επιτυχία με τον προαστιακό

Είμαστε υπερήφανοι που μετά από μια δεκαετία άοκνων προσπαθειών, πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας, συμβάλαμε καθοριστικά να καταρριφθούν τα εμπόδια που έβαζε ο Δήμαρχος Γιώργος Γκιώνης, για να μην φθάσει ο προαστιακός στην οδό Αιγαίου, εκτροχιάζοντας το ανεξάρτητο δρομολόγιο, αλλά να προσπερνάει το Λουτράκι με στάση στον Ισθμό.

Εμπόδια που επιβεβαίωσε και κυβερνητικός παράγοντας ακόμα στην προ μηνών έκθεση της Πελοποννήσου στην Κόρινθο, εις επήκοον κι άλλων προσώπων από τον Δήμο Λουτρακίου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «ακόμα και τώρα που έχουν μπει οι υπογραφές με τον ανάδοχο του έργου, προσπαθεί να δημιουργήσει νέα εμπόδια»!..

Ο προαστιακός με ευθύνη και μόνον του Γιώργου Γκιώνη δεν έχει έλθει στην οδό Αιγαίου του Λουτρακίου από το 2008, σύμφωνα και με τις επιστολές της ΕΡΓΟΣΕ από τον Φεβρουάριο του 2007.

Ας διερωτηθεί η κάθε μία και ο καθένας γιατί τα συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα της περιοχής του Ισθμού, έχουν συστρατευθεί και υποστηρίζουν σαν «επιβράβευση» την υποψηφιότητα εκ νέου του σημερινού δημάρχου;

Μήπως είναι η επιβράβευση γιατί η δεύτερη σε τουριστική επισκεψιμότητα στην Ελλάδα περιοχή του Ισθμού, παραμένει εγκαταλελειμμένη από την περασμένη δεκαετία, παρουσιάζοντας αυτά τα χάλια;..

Φαίνεται, να προηγείται το ατομικό – επιχειρηματικό συμφέρον, έναντι του οφέλους του κοινωνικού συνόλου, ενώ στην πραγματικότητα συγκεκριμένα πρόσωπα αδυνατούν να αξιολογήσουν ότι η θέση στάσης Παράδεισος – Φιλοθέη, είναι περισσότερο προς όφελος του ατομικού  επιχειρηματικού συμφέροντός τους;

Τι να συμβαίνει άραγε;..

Πάντως η ″Ανεξάρτητη Πρωτοπορία″, δεν θα επιτρέψει το συμφέρον μετρημένων επιχειρήσεων να κινηθεί σε βάρος 13.000 μόνιμων κατοίκων της πόλης του Λουτρακίου.

Είναι δικαίωμα πάνω απ’ όλα των κατοίκων του Λουτρακίου και των Βόρειων περιοχών του, καθώς κι αυτών σε Ισθμία – Κιρά Βρύση με το ελάχιστο δυνατό κόστος να μπορούν να μεταβούν πρώτα απ’ όλα ασφαλείς στην πρωτεύουσα.

Εκ διαμέτρου αντίθετα οι κάτοικοι της Αθήνας να μπορούν να προσεγγίσουν με φθηνό κόστος έναν άλλο προορισμό, ακόμα και για ένα απογευματινό καφεδάκι!

Επίσης, μέσω προαστιακού Λουτράκι και Αγ. Θεόδωροι θα έλθουν πιο κοντά με ασφαλές και φθηνότατο κόστος μετάβασης.

Η αναβάθμιση και ο εξωραϊσμός της περιοχής του Ισθμού είναι περιφερειακό έργο, ανατίθεται άμεσα στις αρχιτεκτονικές σχολές της χώρας, σαν διαγωνισμός, μελέτη αναμόρφωσης και ανάπλασης της πύλης της Πελοποννήσου.

Κάτι ανάλογο θα γίνει και για την πύλη της Πελοποννήσου από την Παλαιά Εθνική Οδό, στους Αγ. Θεοδώρους στα σύνορα με την Κινέτα.

Η τύχη της Λουτράκι Α.Ε.

Σήμερα το πρωί, ως γνωστόν, εδόθη από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Κορίνθου νέα αναβολή, στην ουσία το «φιλί της προεκλογικής ζωής» για τον Γιώργο Γκιώνη και το συνδυασμό του, που καθημερινά καταρρέουν, από τον φίλο του πρόεδρο – διευθύνοντα σύμβουλο της εργολήπτριας – κατασκευάστριας του ″Loutraki Thermal Spa″ ″Αλέξανδρος Τεχνική ΑΤΕ″ Γιώργο Βλάχο, στο αίτημά του για ανάληψη της διαχείρισης της Δημόσιας – Δημοτικής Επιχείρησης ″Λουτράκι Α.Ε.″, από την ″Αλέξανδρος Τεχνική ΑΤΕ″.

Υπενθυμίζεται ότι προκειμένου να συναινέσει η εταιρεία στην σύντομη αναβολή, ο Γιώργος Γκιώνης είχε δεσμευθεί κατά την πρώτη συζήτηση προς τον Γιώργο Βλάχο, ότι θα εξοφλήσει ολοσχερώς το ποσό σε ισόποσες δόσεις, από τα έσοδα ενοικίασης των κτιριακών εγκαταστάσεων του Casino Λουτρακίου, όταν θα γίνει η μετατροπή σε ανώνυμη εταιρεία της κοινοπραξίας Club Hotel Casino Loutraki.

Μια μετατροπή, με τους όρους που προωθείται είναι παράνομη, στον αέρα, ενώ αμέσως θα μπλοκαρισθεί με όλα τα ενδεδειγμένα ένδικα μέσα από αυτούς που με περισσή ανιδιοτέλεια υπερασπίζονται το αυτοδίκαιο συμφέρον του Δήμου και των πολιτών του, αν κι έχουν χαρακτηρισθεί με αρκετή δόση ειρωνείας ″υπερπατριώτες″.

Πρωταγωνιστές των παραπάνω ενεργειών στην πρωθύστερη, αλλά και τις επερχόμενες διαδικασίες είναι ο έγκριτος νομικός Κορίνθου Περικλής Μπαλοδήμος και ο ομιλών δημοσιογράφος Πάνος Ηλιακόπουλος.

Με αφορμή τις δεσμεύσεις του Δημάρχου τίθενται τα ερωτήματα:

Πώς ο Γιώργος Γκιώνης δεσμεύεται να εξοφλήσει ολοσχερώς, χωρίς προηγουμένως να έχει καθίσει στο τραπέζι και να διαπραγματευθεί το «κούρεμα» της οφειλής;

Μήπως είναι άλλη μία υπερκοστολογημένη ρουκέτα, όπως και η κατασκευή του έργου;

Υποσχέθηκε άνευ αντικρίσματος για να κερδίσει χρόνο ή δεν δίνει ως συνήθως την δέουσα βαρύτητα στο Δημόσιο – Δημοτικό χρήμα;

Τα παραδείγματα είναι πολλά από πλήθος υπερκοστολογήσεων και ανέλεγκτης διάθεσης Δημοσίου – Δημοτικού χρήματος, όπως ακριβώς με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λουτρακίου.

Αλληλοϋποστήριξη με τις επιχειρήσεις

Η ″Ανεξάρτητη Πρωτοπορία″ είναι ανοικτή στον ειλικρινή διάλογο συνεργασίας με αμοιβαίο όφελος, όχι μόνον με τις μεγάλες, αλλά και τις μικρές βιομηχανικές μονάδες στην επικράτεια του Δήμου μας.

Όχι με κριτήριο την επαιτεία ή τους διορισμούς συγγενικών και φιλικών προσώπων, όπως έχει ακουσθεί κατ’ επανάληψιν ότι γινόταν από τις δύο δημοτικές αρχές και την ανθυποψήφια Μαρία Πρωτοπαππά, αλλά με αντιπαροχή σε είδος προς τον Δήμο προς όφελος των πολιτών του, έναντι των διευκολύνσεων που θα παράξει για να αυξήσουν οι επιχειρήσεις την παραγωγικότητά τους όχι μόνον για την κερδοφορία τους, αλλά κυρίαρχα για να δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας και να παράσχουν εργασία στους κατοίκους του τόπου μας, έτσι ώστε να παραμένουν στις εστίες τους και να μην παίρνουν τον δρόμο της ξενιτιάς.

Ξεκαθαρίζουμε ρητά και κατηγορηματικά προς πάσα κατεύθυνση, ότι δεν πρόκειται να δεχθούμε και να ακουμπήσουμε ως δημοτική αρχή έστω κι ένα ευρώ!

Εξετάσεις έχουμε δώσει και μπορούμε ν α κοιτάμε τους συμπολίτες μας στα μάτια, με καθαρά τα χέρια μας!

Η αντιπαροχή για τις διευκολύνσεις θα είναι σε είδος προς τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων, με αντίκρισμα το συμφέρον και μόνον των πολιτών του, με απόλυτα κοινωνικοοικονομικά κριτήρια.

Καλούμε τους υγιώς σκεπτόμενους δημότες να συστρατευθούν μαζί μας.

Σε αυτήν την φάση θα σας παρουσιάσουμε μα αλφαβητική σειρά δεκαπέντε πρόσωπα που θα είναι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της ″Ανεξάρτητης Πρωτοπορίας″ για τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων.

Αντώνακα Κατερίνα
Βαρελάς Παναγιώτης
Γενεράλη Έφη
Γιαρίκος Γεώργιος
Κακκαβάς Δημήτρης
Κρεμμύδα Ασπασία
Λασκαρίδη Ειρήνη
Μπαλαούρα Αλεξάνδρα
Παπαδημητράκης Μανώλης
Σκλία Μαρία
Σταθόπουλος Κώστας
Σταματίου Χρήστος
Στατήρης Λεωνίδας
Στατήρης Νίκος
Τσερώνη Ζίνα
Τσίτσης Αναστάσιος

Σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας.

Είμαστε στην διάθεσή σας να απαντήσουμε και να δώσουμε διευκρινίσεις σε ερωτήματα και απορίες σας.

Σύντομα θα ανανεώσουμε το ραντεβού μας, προκειμένου να σας παραχωρήσουμε συνέντευξη Τύπου, για όλα τα τρέχοντα θέματα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την άψογη φιλοξενία του ″Ομίλου Μαντάς″ και ιδιαίτερα τον πάντοτε πρόθυμο να προσφέρει την βοήθειά του φίλο Βασίλη!»

Το link της παρουσίασης: https://www.facebook.com/CrausFlorin/videos/10216190331982576/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.