Ειδική διάκριση για την παρουσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην έκθεση «ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ 2019»

236

Με τον τίτλο της ειδικής διάκρισης τιμήθηκε η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην Έκθεση « ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ 2019», η οποία πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο φιλόξενο εκθεσιακό κέντρο MEC Παιανίας στην Αθήνα, από τις 5 έως 7 Απριλίου. Στα εγκαίνια της έκθεσης που πραγματοποιήθηκαν από τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλο, παρουσία εκπροσώπων κομμάτων, περιφερειών, δήμων, φορέων, κυνηγητικών συλλόγων κ.α., παρευρέθη η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης κα. Ντίνα Νικολάκου & ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Οικοσυστημάτων και Αειφορίας κ. Γιώργος Ρουμελιώτης.

Η κα. Νικολάκου σε δηλώσεις της αναφέρθηκε στις μεγάλες δυνατότητες της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τις μοναδικές φυσικές ομορφιές της, τονίζοντας παράλληλα την άριστη συνεργασία της Περιφέρειας με τους κυνηγετικούς συλλόγους και τους ομοσπονδιακούς θηροφύλακες. Ο κ. Γιώργος Ρουμελιώτης από την πλευρά του αναφέρθηκε στις φιλοθηραματικές δράσεις και στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των ορεινών όγκων της Πελοποννήσου που αποτελούν ιδανικά μέρη για το κυνήγι. Τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του περιπτέρου της Περιφέρειας, με θέμα «Πελοπόννησος – Αρμονική Συνύπαρξη» επισκέφτηκε πλήθος κόσμου και ιδιαίτερα φίλοι του κυνηγιού, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις δράσεις, τα τουριστικά και τα περιβαλλοντικά έργα, τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και να συνομιλήσουν με τους εκπροσώπους της Περιφέρειας για την τοπική κουλτούρα, την ιστορία και το φιλόξενο περιβάλλον της Πελοποννήσου.

Παράλληλα είχαν την ευκαιρία να γευτούν και να γνωρίσουν τα εξαιρετικής ποιότητας πελοποννησιακά προϊόντα, από τον καταξιωμένο Πελοποννήσιο σεφ Σταύρο Κουστένη όπου παρουσίασε μοναδικές, παραδοσιακές συνταγές της Πελοποννήσου με βάση το κυνήγι και προϊόντα της φύσης. Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιήθηκε ειδική καλλιτεχνική εκδήλωση με παραδοσιακή μουσική και χορευτικά συγκροτήματα στην κεντρική σκηνή εκδηλώσεων της έκθεσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.