Η ομορφιά της Διώρυγας της Κορίνθου

843

Ο ισθμός της Κορίνθου ήταν γνωστός στον αρχαίο κόσμο ως το ορόσημο που χώριζε την Πελοπόννησο από την υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα.
Από το 1893 στον 6,3 χιλιομέτρων πλάτους ισθμό, διανοίχτηκε η Διώρυγα της Κορίνθου, που στην πράξη καθιστά την Πελοπόννησο σε νησί.

Σήμερα δύο οδικές, δύο σιδηροδρομικές και δύο βυθιζόμενες γέφυρες στα δύο άκρα της διώρυγας, συνδέουν την ηπειρωτική πλευρά του Ισθμού με εκείνη της Πελοποννήσου. Στο δυτικό άκρο της διώρυγας βρίσκεται επίσης μια στρατιωτική γέφυρα έκτακτης ανάγκης.

Η Ελένη Σακισλή, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Α.Ε.Δ.Ι.Κ., μίλησε για την Διώρυγα της Κορίνθου και για τον τουρισμό που προσελκύει ανεξαρτήτου εποχής. Το 2018 γιορτάστηκαν τα 125 χρόνια από την διάνοιξη της Διώρυγας της Κορίνθου. Στη γιορτή που έγινε τον περασμένο χρόνο, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά ένα επετειακό γραμματόσημο, το οποίο ”μεταφέρει” την εικόνα του Ισθμού σε όλο τον κόσμο.

Ο τουρισμός που υπάρχει το χειμώνα είναι περισσότερο εμπορικός, ενώ το καλοκαίρι υπάρχει μεγαλύτερη επισκεψιμότητα από τους τουρίστες για να θαυμάσουν τα αξιοθέατα. Το μεγαλύτερο ποσοστό τουριστών είναι κυρίως από την Ανατολική Ευρώπη και την Κίνα.

Μερικές από τις δράσεις που μπορούν να κάνουν οι τουρίστες και όχι μόνο, είναι η διέλευση του καναλιού με ημερόπλοια, το bungee jumping, οι αγώνες sup και οι ιστιοπλοϊκοί αγώνες.

Τα προβλήματα συντήρησης που υπάρχουν κατά καιρούς, αντιμετωπίζονται με επιτυχία καθώς υπάρχει ένα πακέτο συντήρησης του καναλιού, για να επιβραδύνονται οι φθορές που παρουσιάζονται, χρησιμοποιώντας κάποιες σύγχρονες τεχνικές.

Ακολουθεί βίντεο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.