Η ΕΠΑΡΧΙΑ ΚΥΟΦΟΡΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

4324

O «Μπάιρον στην Αττική»   σε σκηνοθεσία του Στάθη Ρέππα προβάλλεται υπό την αιγίδα της UNESCO Χίου – Οινουσσών – Ψαρών στο Κιάτο Κορινθίας στις 21.00 , παρουσία της κορυφαίας συνθέτη και δημιουργού Πηγής Λυκούδη.

Η Καλλιτεχνική Ομάδα «Μεταμόρφωση» με την επικεφαλής και σκηνοθέτη Ντίνα Γιαμπουράνη επιλέγει την Παγκόσμια Ημέρα Φιλίας, Κυριακή 30 Ιουλίου για να πραγματοποιήσει μία εκδήλωση υψίστης πνευματικής αξίας.

Σκοπός της προβολής της ταινίας με κεντρικό ήρωα τον Λόρδο, φιλέλληνα Βύρωνα που έζησε στην Αττική και ταυτίστηκε με το πολιορκούμενο Μεσολόγγι, είναι να υπενθυμίσει το βασικό πιστεύω των εμπνευστών της Διεθνούς Ημέρας Φιλίας. Που δεν είναι άλλο από τη φιλία μεταξύ των λαών, των χωρών, των πολιτισμών. Η γέφυρα και η εμπέδωση της ειρήνης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μία ταινία αφύπνισης και παραδειγματισμού για τη νέα γενιά υμνεί τον Φιλελληνισμό, την Ελευθερία και τη Δημοκρατία.

https://www.youtube.com/watch?v=f9Z5EOXJ0fA

Με την παρουσία της θα τιμήσει την εκδήλωση η μεγάλη δημιουργός Πηγή Λυκούδη , η οποία συνέθεσε στη μελοποίηση του ποιήματος «Κληρονομικοί Δεσμώτες» . Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το άσμα «Άλλαξε αφέντη Ελλάδα» βλέποντας εικόνες της Αθήνας που μπλέκουν το χθες με το σήμερα. Εικόνες από μνημεία, φύση και τέχνη, θα οδηγήσουν τον θεατή να αναλογιστεί τα δικά του ιδανικά, τις δικές του αξίες, το δικό του ταξίδι αναζήτησης και να εμπνευστεί για τις ρίζες του και τη ζωή.

Έτσι όπως εμπνεύστηκε ο συγγραφέας, Πρόεδρος του συνδέσμου «Μπάιρον» και επίσης επίτιμος παραβρισκόμενος στην εκδήλωση Πάνος Τριγάζης και έγραψε το βιβλίο για το Λόρδο Βύρωνα, που γνώρισε από κοντά την πολιορκημένη από τους Τούρκους Ελλάδα και έγραψε για αυτήν με χρυσά γράμματα.

Την ξεχωριστή εκδήλωση θα συντονίσει o ηθοποιός και υπευθυνος της θεατρικής ομάδας ΑΡΣΙΝΟΗ Κωνσταντίνος Μπίσδας. Ενώ μετά το τέλος της προβολής ο σκηνοθέτης της ταινίας Στάθης Ρέππας θα είναι διαθέσιμος για μία εκ βαθέων ιστορική συζήτηση με το κοινό.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα “Ο ποιητής Βύρωνας και η Ελλάδα ως ποίηση”απο τον Αργύρη Καραβούλια,Συγγραφέας – Δημοσιογράφος , Πρόεδρος και Ιδρυτής της ΖΕΥΞΙΣ ΚΟΙΝΣΕΠ – ΖΕΥΞΙΣ MAGAZINE, Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Δάφνης-Υμηττού με την παράταξη του Γιώργου Δαουλάρη – ΠΟΛΗ ΦΩΤΕΙΝΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.