Οι Έλληνες προτιμούν να πληρώνουν με κάρτα

267

Αύξηση της τάξεως του 28 % στην αγορά με πλαστικό χρήμα σημειώθηκε το 2018 σε σύγκριση με το 2017, σύμφωνα με την Τράπεζα Εθνικής Ελλάδος, στην Επισκόπηση του Ελληνικού Χρηματοπιστωτικού Συστήματος που εξέδωσε χθες την Τρίτη 18 Ιουνίου.

Ο συνολικός αριθμός συναλλαγών με κάρτες πληρωμών το 2018 ανήλθε σε 924 εκατ., από 720 εκατ. συναλλαγές το 2017, παρουσιάζοντας σημαντική αύξηση κατά 28%.

Δεδομένου ότι, οι χρεωστικές κάρτες αποτελούν το κύριο υποκατάστατο της χρήσης μετρητών το ποσοστιαίο μερίδιο του αριθμού των συναλλαγών που διενεργήθηκαν με χρεωστικές κάρτες στο σύνολο του αριθμού των συναλλαγών όλων των τύπων καρτών πληρωμών ανήλθε σε 88%.

Η ολοένα αυξανόμενη χρήση πιστωτικής κάρτας στις αγορές των καταναλωτών, αποτελεί φυσικό επακόλουθο της υποχρεωτικής εγκατάστασης τερματικών αποδοχής καρτών σε χώρους που τελούνται χρηματικές συναλλαγές, της κατοχύρωσης του αφορολόγητου, και της φορολοταρίας, διευκολύνοντας έτσι το έργο της ΑΑΔΕ για τον περιορισμό και την πάταξη της φοροδιαφυγής στις επιχειρήσεις.

Από την άλλη πλευρά, οι επιχειρηματίες βρίσκουν παράλογες τις προμήθειες που ζητούν οι τράπεζες με τις οποίες συνεργάζονται, οι οποίες επηρεάζουν αισθητά τον τζίρο τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.