Γιάννης Ανδρέου : Ο αγρότης στο προσκήνιο

419

Τα τελευταία χρόνια ένας από τους σημαντικότερους πυλώνες της ελληνικής οικονομίας και σημαντικός παράγοντας κοινωνικής συνοχής, ο πρωτογενής τομέας, αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες ως αποτέλεσμα της αποτυχημένης πολιτικής τεσσάρων χρόνων από τις κυβερνήσεις των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Η απουσία μιας ολοκληρωμένης αγροτικής πολιτικής και ενός σχεδίου ανασυγκρότησης του αγροτικού τομέα, η αδυναμία αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της ελληνικής υπαίθρου, σε συνδυασμό με την τεράστια αύξηση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, την αύξηση του αγροτικού ρεύματος και του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου, η κατάργηση της επιστροφής του, οδηγούν τους αγρότες σε απόγνωση.

Οι δυσκολίες χρηματοδότησης, η απορρύθμιση της αγοράς, η φορολόγηση των ενισχύσεων, η  προκαταβολής φόρου στο 100%, οι καθυστερήσεις και τα λάθη στις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, η ανυπαρξία ελέγχων στην αγορά και τις ελληνοποιήσεις, οι ανακατατάξεις στην παγκόσμια αγορά, οι έντονες κλιματικές αλλαγές, έρχονται κυριολεκτικά να εξανεμίσουν το αγροτικό εισόδημα και να θέσουν σε κίνδυνο την ίδια την ύπαρξη ενός δυναμικού τομέα της ελληνικής οικονομίας, απαραίτητου για την επανεκκίνησή της.

Το προεκλογικό σποτ του Γιάννη Ανδρέου

Εμείς στην Δημοκρατική Παράταξη, στο Κίνημα Αλλαγής, αναγνωρίζουμε τον κρίσιμο ρόλο του αγροτικού τομέα στην έξοδο της χώρας από την κρίση και για αυτό έχουμε επεξεργασθεί και καταθέσει ένα Εθνικό Σχέδιο για την επανεκκίνηση της Αγροτικής Οικονομίας που περιλαμβάνει:

  • Μείωση της  φορολογίας των αγροτών στο 13%,  καθιέρωση του ακατάσχετου και αφορολόγητου των επιδοτήσεων, αποσύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών από το εισόδημα.
  • Μείωση φορολογίας κατά 35% και 5 μονάδες επιπλέον επιστροφή ΦΠΑ, σε αγρότες οργανωμένους σε ομάδες παραγωγών και συνεταιρισμών.
  • Μείωση του κόστους παραγωγής, με καθιέρωση κάρτας αγροτικού πετρελαίου και παροχή κινήτρων σε ομάδες παραγωγών.
  • Σύνδεση της παραγωγής με τη μεταποιητική βιομηχανία, τις εξαγωγές και τον τουρισμό, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη αξία στα προϊόντα.
  • Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών προϊόντων και ενδυνάμωση των γραφείων οικονομικών και εμπορικών υποθέσεων στο εξωτερικό. Οι πρεσβείες μας και το προσωπικό τους, μπορούν και πρέπει να παίξουν ρόλο στην προώθηση των προϊόντων που παράγει η ελληνική γη.
  • Κίνητρα για αξιοποίηση της γης από νέους αγρότες και συλλογικότητες παραγωγών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.