Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στην Κόρινθο: Πρώτη εφαρμογή συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης στα Σχολεία [φωτο]

1272

Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπειου Αθηνών είναι γνωστό ότι βρίσκεται στην αιχμή της σεισμολογικής εφαρμοσμένης έρευνας.

Αυτή την περίοδο ξεκίνησε να εφαρμόζει το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης (early warning) σε σχολεία όπου λίγα δευτερόλεπτα πρώτου φτάσουν τα σεισμικά κύματα ενημερώνονται οι μαθητές για να καλυφθούν κάτω από θρανία.

Πρώτη εφαρμογή γίνεται στα σχολεία του Δήμου Κορινθίων εκμεταλλευόμενοι το εκτενές σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης το οποίο έχουμε εγκαταστήσει στα διυλιστήρια της Motor Oil.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων κύριος Νανόπουλος:

“Στις φωτογραφίες: ο συνεργάτης μου Βασίλης Καραστάθης (Αναπληρωτής διευθυντής στο Γεωδυναμικό) ο Γιώργος Δρακάτος (Ομότιμος ερευνητής και πρώην αναπληρωτής διευθυντής), Ο Δήμαρχος Κορινθίων κύριος Νανόπουλος και ο κύριος Ταγαράς υπεύθυνος για τα σχόλια.

Ελπίζω κι άλλοι δήμοι να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Δήμου Κορινθίας.

Αναμένουμε προτάσεις τους.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.