15 Φεβρουαρίου-Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Καρκίνου

2213

Η σημερινή μέρα, η 15η Φεβρουαρίου, είναι μέρα αφιερωμένη στον καρκίνο της παιδικής ηλικίας. Του καρκίνου που όπλισε τους πιο μικρούς μαχητές προς την μεγαλύτερη μάχη της ζωής τους.Είναι μία μέρα αφιερωμένη στα παιδιά που δίνουν αυτή τη μάχη καθημερινά για να κρατηθούν στη ζωή.

Σύμφωνα με ιατρικές έρευνες, 250.000 παιδιά παγκοσμίως κάθε χρόνο διαγιγνώσκονται με καρκίνο, ενώ στην Ελλαδα, ετησίως 300 παιδια νοσούν από καρκίνο και συνήθως από λευχαιμία.

Στην πιο τρυφερή τους ηλικία άκουσαν μία λέξη άγνωστη σε αυτά. Έβαλαν τις στολές του σούπερ – ήρωα που είχαν φυλάξει και απέδειξαν σε όλους ότι είναι δυνατά,μέσα από τα όπλα της αγάπης και της επιθυμίας για ζωη, να νικήσουν την ασθένεια. Μα το μεγαλύτερο από όλα τα όπλα τους είναι ένα ακόμα. Είναι η Ελπίδα!

Ο παιδικός καρκίνος είναι ιάσιμος. Ο παιδικός καρκίνος μπορεί να νικηθεί. Ας δώσουμε όλοι δύναμη κ αγάπη κιας ευχηθούμε..και ας ονειρευτούμε..αύριο να μην υπάρχει ούτε ένα άρρωστο παιδάκι…γιατί τα παιδιά είναι τα δώρα του Θεού στη Γη..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.