Ευθύμειο Κέντρο Κορίνθου: Απασχόληση και φιλοξενία Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (Video)

789

Το Ευθύμειο Κέντρο έχει ιδρυθεί από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και φίλων ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, ο οποίος ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1990. Λίγα χρόνια αργότερα (1996) με τη μέριμνα του συλλόγου, δημιουργήθηκε το Ευθύμειο Κέντρο, με πρόεδρο την Αργυρή Νικολοπούλου.

Στο πλευρό της η κα Νικολοπούλου, έχει εξειδικευμένο προσωπικό που βοηθάει στη σωστή λειτουργία του Κέντρου και στην απασχόληση των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.

Λίγα λόγια από τον Χρήστο Κολοκυθά – Κοινωνικό Λειτουργό.
«…Το Ευθύμειο Κέντρο είναι το μοναδικό Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης στο νομό Κορινθίας. Έχουν αποθεραπευθεί πάνω από 1.000 παιδιά, με ειδικές θεραπείες που έχουν λάβει. Οι ασχολίες των παιδιών είναι γυμναστική, μουσική, φυσικοθεραπεία, εργοθεραπεία κ.α, αναλόγως με τις ανάγκες του κάθε παιδιού….».

Και συνεχίζει..
«….Η κα Νικολοπούλου κατάφερε να δημιουργήσει έναν ειδικό χώρο, ένα σπίτι, όπου τα παιδιά με Ειδικές Ανάγκες θα μπορούν να μένουν μόνιμα εκεί, ακόμα και αν οι γονείς τους δεν βρίσκονται εν ζωή. Τα οικήματα του Ευθύμειου Κέντρου χαρακτηρίζονται ως σμαράγδια για το νομό Κορινθίας…».

Την περίοδο των εορτών, στο Ευθύμειο Κέντρο υπάρχουν πασχαλινές δημιουργίες (πήλινα αυγά, λαμπάδες και στεφάνια) προς πώληση, κατασκευασμένες από τα παιδιά.

Η κα Αργυρή Νικολοπούλου και ο κ. Χρήστος Κολοκυθάς εύχονται Καλή Ανάσταση σε όλους με αγάπη.

Ακολουθεί το βίντεο:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.