ΕΣΠΕΠ: Ανοιχτή πρόσκληση προς τη Δημοτική Αρχή Κορίνθου για εξεύρεση λύσεων ως προς τις ελλείψεις στον τομέα του αθλητισμού στο Δήμο

19308

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Πελοποννήσου (ΕΣΠΕΠ),  κ. Κανελλόπουλος Θεόδωρος μιλώντας αποκλειστικά στο Morias News τονίζει τα προβλήματα που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός στον αθλητικό κόσμο και τις δράσεις της Ένωσης,  ώστε αυτά να ξεπεραστούν. Επίσης αναφέρεται στις ελλείψεις που υπάρχουν σε όλες τις περιοχές της Πελοποννήσου σχετικά με τον αθλητισμό, συμπεριλαμβανομένου και του δήμου Κορινθίων, εστιάζοντας στην έλλειψη ωρών αλλά και αθλητικών χώρων.

Αναφερόμενος στα προβλήματα που δημιουργούνται στον ερασιτεχνικό αθλητισμό λόγω του Covid-19 είπε: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η επόμενη μέρα για τα σωματεία και πως θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Από ότι φαίνεται η οικονομία θα αντιμετωπίσει ένα μεγάλο πρόβλημα για τουλάχιστον ένα χρόνο. Οι τοπικές οικονομίες ήταν οι χρηματοδότες και οι οικονομικοί αιμοδότες του κάθε Σωματείου σε οποιοδήποτε άθλημα με αποτέλεσμα να έχουμε φαινόμενα αναστολής λειτουργίας ερασιτεχνικών σωματείων ή και αναστολή κάποιων τμημάτων για να μπορέσουν να μειώσουν το κόστος. Ένας μεγάλος αριθμός των αθλητών προσπαθεί να μάθει πότε θα μπορέσει να μπει στους αθλητικούς χώρους και να μπορέσει να αθληθεί ουσιαστικά

Η ΕΣΠΕΠ διοργανώνει μία διαδικτυακή εκπομπή, ως κομμάτι του πλάνου της Ένωσης για τη προβολή του βόλεϊ σε όλη την Πελοπόννησο. Όπως τονίζει ο Πρόεδρος: « Ο σκοπός της εκπομπής είναι να προβάλλουμε τη δραστηριότητα όλων των σωματείων της Πελοποννήσου και φιλοδοξούμε μέσα από αυτή την εκπομπή να αναδειχτούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σωματεία της Πελοποννήσου. Και είναι πάρα πολλά τα προβλήματα ξεκινώντας από το βασικότερο, την έλλειψη ωρών και αθλητικών χώρων για να κάνουν μια σωστή διαχείριση προπονητική και αγωνιστική. Σε όλους τους δήμους υπάρχει έλλειψη αθλητικών χώρων για να αθληθεί σωστά η νεολαία σήμερα ».

Συγκεκριμένα για τον δικό μας Δήμο, ο Πρόεδρος επεσήμανε όλες τις ελλείψεις που αντιμετωπίζει ο αθλητισμός, τονίζοντας ξεκάθαρα ότι δεν επιρρίπτει καμία ευθύνη στην όποια δημοτική αρχή και ειδικά στη νέα αφού όπως είπε: «δεν έχουμε προλάβει να συζητήσουμε με τη νέα δημοτική αρχή αυτά τα ζητήματα», καλώντας την παράλληλα σε μία εποικοδομητική κουβέντα, ώστε να βρεθούν λύσεις πάνω στα προβλήματα και τις ελλείψεις που αντιμετωπίζει η αθλητική νεολαία της περιοχής μας.

«Δεν υπάρχουν ώρες στα κλειστά γυμναστήρια για να καλύψουν τις ανάγκες της αθλούμενης νεολάιας. Συγκεκριμένα για την Κόρινθο, υπάρχει ένα κλειστό γυμναστήριο το οποίο αυτή τη στιγμή δε μπορεί να καλύψει τις ανάγκες όλης της Κορίνθου. Στο Λέχαιο, υπάρχει επίσης ένα κλειστό γυμναστήριο το οποίο επίσης αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες. Στα σχολικά συγκροτήματα της Κορίνθου που υπάρχουν κάποια κλειστά γυμναστήρια, διαπιστώνει κανείς ότι και εκεί υπάρχει κάποια αδυναμία, αφού γίνονται σχολικές δραστηριότητες και δεν επιτρέπεται όλες τις ώρες αυτό το γυμναστήριο να παρέχεται στις ομάδες

Ο Πρόεδρος της ΕΣΠΕΠ καλεί την δημοτική αρχή  σε μία εποικοδομητική κουβέντα προς αναζήτηση λύσεων και βελτίωση των παρουσών συνθηκών, ξεκινώντας από το βασικότερο, την έλλειψη ωρών και αθλητικών χώρων ώστε να μπορεί να γίνει  μια σωστή διαχείριση προπονητική και αγωνιστική.

 «Είμαι στη διάθεση οποιασδήποτε δημοτικής αρχής να κάνουμε μία κουβέντα για το αν οι ανάγκες του δήμου Κορινθίων καλύπτονται με το υπάρχον γυμναστήριο ή όχι. Εγώ πιστεύω πως δεν καλύπτονται και θα πρέπει να αναζητήσουν άλλους τρόπους. Όταν το παρών διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης ανέλαβε, διαπίστωσε ότι υπάρχουν γυμναστήρια τα οποία είναι κλειστά, δηλαδή δεν έχουν ούτε ομάδα να προπονείται και ένα παράδειγμα είναι το γυμναστήριο της περιοχής του Δερβενίου. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποια ομάδα που να χρησιμοποιεί το κλειστό γυμναστήριο και την ίδια στιγμή υπάρχει αδυναμία και έλλειψη αθλητικών χώρων στην Κόρινθο.»

Η λύση υπάρχει και μπορούμε να τη δώσουμε, τονίζει ο κ. Κανελλόπουλος

«Η λύση είναι να γίνουν μικρά προπονητήρια μέσα στα σχολικά συγκροτήματα όπου θα δοθεί η δυνατότητα το πρωί να είναι κλειστό γυμναστήριο για το σχολικό συγκρότημα και το απόγευμα να δίνεται στην αθλούμενη νεολαία μέσω των ερασιτεχνικών σωματείων. Αυτή θα πρέπει να είναι η βούληση από πλευράς κάθε δημοτικής αρχής. Θα πρέπει η πολιτεία να στηρίξει και τα ίδια τα σωματεία να αποκτήσουν ιδιόκτητη στέγη. Αυτό έχει γίνει σε άλλες περιοχές.»

 Ο Πρόεδρος της ΕΣΠΕΠ τονίζει επίσης πως έχουν και σε άλλες περιοχές δημιουργηθεί τέτοιοι χώροι με τη βοήθεια των δήμων και προσθέτει πως η Περιφέρεια έχει τη δυνατότητα να στηρίξει μια τέτοια προσπάθεια.

«Η κατανομή των ωρών είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα που θα πρέπει η δημοτική αρχή να το δει» προσθέτει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.