Εργαστήρι αποκριάτικης μάσκας στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας

26420

Στον μαγικό κόσμο της φύσης και των πτηνών μας προσκαλεί το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας με αφορμή τις Απόκριες!!!Την Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου και ώρα 15:00, μαζί με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, οργανώνει εργαστήρι αποκριάτικης μάσκας για τα παιδιά ηλικίας 6-12 ετών!!!

Με αφορμή τις Απόκριες, το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας προωθεί την γνώση των κύκλων ζωής των πτηνών της περιοχής μέσα από το θέατρο και το παιχνίδι! Τα παιδιά θα μπορούν να δημιουργήσουν την δική τους μοναδική μάσκα χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά.

 Στην συνέχεια, μέσα από την αφήγηση και το θέατρο, θα μοιραστούν την ιστορία που τους ενέπνευσε για την δημιουργία της. Δεν θα λείπουν βέβαια και ομαδικά παιχνίδια που θα εξοικειώνουν τα παιδιά με τον κύκλο ζωής των ζώων της περιοχής.

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με την  τοπική διαχειρίστρια του Μουσείου, κ. Κιουρτσιόγλου, η ίδια επισήμανε ότι στην λίμνη υπάρχουν 150 διαφορετικά προστατευόμενα είδη πουλιών και το εργαστήρι αποκριάτικης μάσκας αποτελεί μια πολύ καλή αφορμή για να έρθουμε όλοι πιο κοντά με την θεματική του μουσείου. Οι ζωομορφικές μάσκες ανήκουν στα πολύ παλιά έθιμα του Τριωδίου στην Ελλάδα! Η ιστορία τους έχει πολύ βαθιές καλλιτεχνικές και θεατρικές ρίζες, όπου ο άνθρωπος τις φόρεσε, ώστε να μπορέσει να εκφραστεί ελεύθερος.

Είναι μία θαυμάσια ευκαιρία να γνωρίσουμε περισσότερα για την ιστορική μας λίμνη και τα ζώα της και μία ανεκτίμητης αξίας εμπειρία για τα παιδιά!

Η συμμετοχή και τα υλικά του μουσείου είναι δωρεάν και επιθυμητή η δήλωση συμμετοχής σας. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27470 22296, καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.