Έργα σταματάνε, ”εργάκια” ξεκινούν

8675

Πολύς ο ντόρος για τα Περιβολάκια, που ξεκίνησαν με τόσα χαμόγελα και περηφάνια και καταλήγουν σε κρυφτό και αγωνία.

Μια μικρή αναδρομή στον Ιούνιο του 2018.

…Ένας Δήμαρχος υπεραισιόδοξος με όραμα την πολυπόθητη ανάπλαση της πλατείας Παναγή Τσαλδάρη, υπογράφει τη σύμβαση του έργου, παρουσία του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρίας, που προέκυψε από τη διαγωνιστική διαδικασία.

Με βαρύγδουπες δηλώσεις τους πρώτους μήνες και την ευτυχία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του, αφού ένα τέτοιο έργο επρόκειτο να υλοποιηθεί την περίοδο της θητείας του και εν συνεχεία να αφήσει το στίγμα του στην Κόρινθο, ανακοινώνει πως η ολοκλήρωση της πλατείας θα γίνει με 100% πόρους του Δήμου και σε λιγότερο χρονικό διάστημα από το προβλεπόμενο.

Χαρακτηριστικά δηλώνει:

«Με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης τον έναν χρόνο, θα γίνει ότι είναι δυνατόν για να υλοποιηθεί σε λιγότερο χρονικό διάστημα, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι οι πόροι που θα χρηματοδοτήσουν αυτό το έργο είναι στο Δήμο. Υπάρχει η δυνατότητα να ανταποκρίνεται άμεσα στις πληρωμές, γιατί μιλάμε για έναν εύρωστο, χωρίς προβλήματα στις χρηματοδοτήσεις μικρών αλλά και μεγάλων έργων, Δήμο, με τη δυνατότητα τον ελάχιστο χρόνο πληρωμής των λογαριασμών που θα επιβληθούν».

Μπροστάρης και παρών στις τότε εργασίες, κάτω από τον ήλιο του καλοκαιριού καμάρωνε τα μηχανήματα που έσπαγαν κυριολεκτικά τα Περιβολάκια και ‘’φώναζε’’ τις φιλοδοξίες του.

Απρίλιος 2019…

Λίγους μήνες αργότερα όλοι περιμένουν τη δέσμευση του κ. Πνευματικού, για την παράδοση της πλατείας πριν από το καλοκαίρι.

Όμως, τα μηχανήματα, οι υπεύθυνοι, τα υλικά, οι αρμόδιες υπηρεσίες, τα σχέδια, οι υποσχέσεις, ο δήμαρχος… Πουθενά!

Ανύπαρκτα όλα, σαν να μην υπάρχει καν πλάνο και έργο. Αμίλητοι όλοι, ρίχνουν το μπαλάκι στο διπλανό.

Αρκετοί είναι εκείνοι όμως –υποψήφιοι και μη- οι οποίοι αναρωτιούνται δημόσια και ζητούν μια απάντηση για τη λύση του ‘’μυστηρίου στα Περιβολάκια’’.

Ένας εξ αυτών ο Γιώργος Μουρούτσος.

Χαρακτήρισε τις αντιδράσεις του Δημάρχου, ως αντιδράσεις μικρού παιδιού, αφού όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στο δημοτικό συμβούλιο, έχει την τάση να διώχνει την ευθύνη από πάνω του.

Τονίζει πως ο κ. Πνευματικός ρίχνει βάρη σε όλους τους άλλους πέραν του βασικού υπαίτιου, δηλαδή του εαυτού του!

Ο κ. Μουρούτσος κατέληξε πως η αμέλεια της δημοτικής αρχής και η υπερβολική πίεση εν όψει των εκλογών είναι οι φταίχτες της κατάστασης της πλατείας.

Μήπως και τα ‘’εργάκια’’ που βλέπουμε τις τελευταίες εβδομάδες σταματήσουν και αυτά στη μέση;

(Ακολουθεί ρεπορτάζ από τον Ιούνιο του 2018)

Εύα Νιργιανάκη
Δημοσιογράφος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.