Επίσκεψη του Αν. Γεν. Γραμματέα Υπουργείου Υγείας, στις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Κορινθία (video)

    742

    Ο Αν. Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας Σταμάτης Βαρδαρός, συνοδεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας, την Δευτέρα 15 Απριλίου επισκέφθηκε τις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της Κορινθίας.

    Στις επισκέψεις τους κατέγραψαν τα σοβαρά και ζωτικά προβλήματα που υπάρχουν στον τομέα της υγείας, παρατηρήσεις που αφορούν τον εξοπλισμό και το προσωπικό στα κέντρα υγείας και στο νοσοκομείο Κορίνθου, καταλήγοντας σε ένα πιο αισιόδοξο συμπέρασμα από το προβλεπόμενο.

    Σημειώθηκε επίσης πως η προτεραιότητα της κυβέρνησης, είναι τα θέματα της υγείας με σκοπό την αναβάθμιση του δημόσιου αυτού αγαθού.

    Ο κ. Βαρδαρός ανακοίνωσε τη λειτουργία μιας νέας κινητής ομάδας υγείας, η οποία θα παρίσταται σε όποιο σημείο του νομού χρειάζεται, γεγονός που σημαίνει και νέες προσλήψεις ιατρικού προσωπικού.

    Παρατηρήθηκε το κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στο Λουτράκι, ενώ πρόκειται να υπάρξει και η απαραίτητη μελέτη κτιριακής αναβάθμισης, την οποία ανέλαβε η 6η ΥΠΕ.

    Λόγος βεβαίως έγινε και για το Spa στο Λουτράκι, με κύριο στόχο την διαχείρισή του από το δημόσιο και όχι από τον ιδιωτικό τομέα. Επιπλέον αναφέρθηκε και ένα σχέδιο που αφορά την ενίσχυση της περιοχής, την ανάδειξη του ιαματικού τουρισμού αλλά και του τουρισμού υγείας με τη δημιουργία ενός πανεπιστημιακού προγράμματος σπουδών στον τομέα της Λουτροθεραπείας – Υδροθεραπείας.

    Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στο Δημαρχείο Κορίνθου πραγματοποιήθηκε ανοιχτή διαβούλευση, παρουσία εκπροσώπων από τους φορείς υγείας της Κορινθίας.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.