Επίσκεψη κλιμακίου από το πανεπιστήμιο Macquarie Αυστραλίας στην περιοχή της Περαχώρας

1146

Με αίσθημα χαράς και αισιοδοξίας μας γέμισε η επίσκεψη  της πολυμελούς αντιπροσωπείας από το Πανεπιστήμιο του Σύδνεϋ της Αυστραλίας Macquarie  ως προς τα αρχαιολογικά και ιστορικά δρώμενα στην ευρύτερη περιοχή της Περαχώρας.

Από τις 13 Ιανουαρίου και για τις επόμενες 3 εβδομάδες, σε πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος, η πολυμελής αντιπροσωπεία του Πανεπιστημίου έκανε επιφανειακή έρευνα σε αρχαιολογικούς χώρους της Περαχώρας και διέμενε στην Λίμνη της Βουλιαγμένης.

Η έρευνα τους για αυτή την χρονιά αφορά στην επιφανειακή μελέτη και καταγραφή των μνημείων και οικιστικών καταλοίπων της περιοχής και πραγματοποιήθηκε με την συνεργασία και συνεχή παρουσία εκπροσώπων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας.

 Πολύ μεγάλη ήταν η συμβολή της ‘ Ένωσής  Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Περαχώρας’ όλες αυτές τις ημέρες, όπως και  κάποιων μελών  όπως του Προέδρου, κ. Σ. Πρωτοπαππά και του κ. Παναγιώτη Παππά.

Στο αποχαιρετιστήριο δείπνο παρευρέθηκαν, πέρα από την αντιπροσωπεία της Ένωσης Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Περαχώρας, η Προϊσταμένη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Κορίνθου κ. Γιώτα Κασίμη, οι Αρχαιολόγοι κ. Γιώτα Μελέτη, και η κ. Μαρία Γκιώνη, η Αρχιφύλακας κ. Σοφία Περδίκη.

Η έλευση του κλιμακίου του Σίδνευ στην περιοχή μας,  μας γεμίζει με υπερηφάνεια και κάνει πλέον κατάφωρη την ιστορική και αρχαιολογική δυναμική της περιοχής της Περαχώρας σε όλο τον κόσμο! Ευελπιστούμε και σε άλλες ανάλογες δράσεις που θα αναδείξουν τον ιστορικό μας πλούτο ως τα έγκατα του κόσμου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.