Επίδειξη δύναμης με την πρώτη εμφάνιση – Κοσμοσυρροή στην ανακοίνωση Καλλίρη

2410

Ήταν πραγματικά μια πάρα πολύ μεγάλη εκδήλωση για τα δεδομένα της Κορίνθου. Σε ένα κατάμεστο Δημοτικό θέατρο όπου ο κόσμος έφτανε μέχρι και το φουαγιέ και κυρίως με διάθεση αισιοδοξίας και πλατιά χαμόγελα, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Πελοπίδας Καλλίρης ανακοίνωσε και επισήμως την υποψηφιότητά του για τον δήμο Κορινθίων.

Αυτό ήταν το κυρίαρχο και το χαρακτηριστικό της χθεσινής “πρώτης” του υποψηφίου δημάρχου Κορινθίων.Η μεγάλη προσέλευση των πολιτών, που δείχνουν και την δυναμική της συγκεκριμένης υποψηφιότητας.

Αυτό ακριβώς έκανε και τον Πελοπίδα Καλλίρη στο ξεκίνημα της ομιλίας του να πει συγκινημένος πως το κάλεσμα αυτό των συμπολιτών του να ηγηθεί σε μια κίνηση για τα αυτοδιοικητικά πράγματα της πρωτευούσης του νομού “είναι η σπουδαιότερη τιμή που έχει αποδεχτεί ποτέ”.


Ο Πελοπίδας με τα μάτια του Βαγγέλη Μειμαράκη

Το δεύτερο χαρακτηριστικό της χθεσινής εκδήλωσης ήταν βεβαίως οι παρουσίες των κομματικών στελεχών της ΝΔ.

Παρουσίες που όμως είναι απόλυτα συνδεδεμένες με την διαδρομή του Καλλίρη ,όπως αυτή του πρώην προέδρου του κόμματος Βαγγέλη Μειμαράκη , ο οποίος μίλησε πηγαία για τον φίλο, τον συνεργάτη και τον άνθρωπο Πελοπίδα .Εξήρε την καθαρή του σκέψη, την εργατικότητά του, την αποτελεσματικότητά του, το ακέραιο του χαρακτήρα του λέγοντας χαρακτηριστικά “ο Πελοπίδας ακτινοβολεί σε όλους τους σκεπτόμενους ανθρώπους” και πως “θα είναι ένας πολύ καλός και ανεξάρτητος δήμαρχος.Αν πρόκειται να είναι για το καλό της πόλης θα εναντιωθεί ακόμα και σε κυβέρνηση της ΝΔ.”  Για να καταλήξει: ” Ανεξάρτητα απο το τι ψηφίζουν οι Κορίνθιοι το σταυροδρόμι αυτό στην Κόρινθο θέλει τον Πελοπίδα Καλλίρη”

Ο Γεωργιάδης και το…χρίσμα

Πιο θορυβώδης ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης και ενθουσιασμένος απο την συμμετοχή του κόσμου αναφώνησε στο ξεκίνημα της ομιλίας του “Αυτή δεν είναι συγκέντρωση υποψηφίου δημάρχου, είναι συγκέντρωση του δημάρχου Κορινθίων”.

Ο Γεωργιάδης με αφορμή τα όσα ακούστηκαν και σχολιάστηκαν τις προηγούμενες ημέρες για την εκδήλωση της ΔΗΜΤΟ στο Κιάτο , όπου είχε αναφερθεί πάλι στην υποψηφιότητα Καλλίρη αλλά σε πιο προσωπικό ύφος , ξεκαθάρισε χθες απο το βήμα της εκδήλωσης πως “ως αντιπρόεδρος της ΝΔ δηλώνω πως η ΝΔ στηρίζει Πελοπίδα Καλλίρη”.

Η επιστολή Αυγενάκη

Χαιρετισμό απέστειλε ο γραμματέας της Π.Ε. της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης

 Αγαπητέ Φίλε Πελοπίδα,

Φίλες και Φίλοι,

Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες,

Σας ευχαριστώ θερμά για την πρόσκλησή σας να παρευρεθώ στην εκδήλωση του συνδυασμού σας και ειλικρινά λυπάμαι που δεν κατάφερα να βρίσκομαι απόψε κοντά σας, λόγω ίωσης που για τρίτη συνεχόμενη ημέρα με κρατά «εκτός μάχης».

Παρακολουθώ με ενδιαφέρον την πορεία του συνδυασμού σας και δεν έχω παρά να συγχαρώ τον Πελοπίδα Καλλίρη και τα στελέχη που απαρτίζουν αυτή την αξιόλογη αγωνιστική ομάδα για την Κόρινθο. Μια ομάδα που έχει συγκροτηθεί και που εμπλουτίζεται καθημερινά με νέα, αξιόλογα πρόσωπα, πολλά από τα οποία, έχουμε την τιμή να ανήκουν στις τάξεις του Κόμματός μας.

Ο Πελοπίδας Καλλίρης διαθέτει την εμπειρία, τη γνώση και την αποτελεσματικότητα, και το έχει αποδείξει απ’ όποιο μετερίζι κλήθηκε να υπηρετήσει. Άνθρωπος δραστήριος, με αποφασιστικότητα που ενώνει δυνάμεις και παράγει αποτέλεσμα, στοιχεία απαραίτητα για την επιτυχία. 

Η στήριξη στο πρόσωπο του Πελοπίδα Καλλίρη είναι προοδευτική επιλογή. Σε μια εποχή που η δημιουργικότητα, η σύνθεση και η συνεργασία είναι ζητούμενα για την τοπική αυτοδιοίκηση, η επιλογή του Πελοπίδα Καλλίρη είναι εχέγγυο επιτυχίας για το Δήμο Κορίνθου!

Και βέβαια, στηρίζουμε την επιλογή του Κόμματός μας, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα, έναν καθόλα επιτυχημένο Δήμαρχο Καλαμάτας και σίγουρα -μετά το τέλος της θητείας του- και επιτυχημένο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου! Και σας ζητώ να δώσουμε ενωμένοι τη μάχη και εδώ!

Φίλες και Φίλοι,

όλοι μαζί συνεχίζουμε τον αγώνα για την Ελλάδα που αξίζουμε. Η απόρριψη της Κυβέρνησης πρέπει να εκφραστεί σε κάθε ευκαιρία, σε κάθε ψηφοδέλτιο, σε κάθε κάλπη, όπου και αν αυτή στηθεί. Στις τοπικές εκλογές, στις Ευρωεκλογές και -πάνω από όλα- και κυρίως, στη «Μητέρα των Μαχών», στις εθνικές εκλογές! Και σε όλες αυτές τις αναμετρήσεις, πρέπει να είμαστε ενωμένοι.

Επιμένω σε αυτό, διότι ενημερώθηκα ότι εχθές, έγινε αναφορά στο όνομά μου, όχι ασφαλώς επαινετική. Η απάντηση λοιπόν είναι μία, ξεκάθαρη και προς όλους: Η επόμενη ημέρα πρέπει να μας βρει ενωμένους. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, δίνοντας με αξιώσεις τη μεγάλη μάχη των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, αλλά με σεβασμό, υπευθυνότητα, μετριοπάθεια ενότητα και χωρίς ίχνος αλαζονείας. Και πάντοτε θεσμικά!

Μια μάχη που θα κερδίσουμε και στο Δήμο Κορίνθου!

Καλό αγώνα και καλή επιτυχία, φίλε Πελοπίδα, σε εσένα και στους συνεργάτες σου!

Με εκτίμηση,

Λευτέρης Κ. Αυγενάκης

Ο λόγος…συνέντευξη

Έναν πρωτότυπο τρόπο επέλεξε ο Καλλίρης να παρουσιαστεί στους Κορινθίους. Αντί λόγου η παρουσίαση της υποψηφιότητάς του έγινε με μια δημόσια συνέντευξη κατά την οποία έγινε αναφορά στις προθέσεις του ,στο όραμά του για τον δήμο , στην παρουσίαση του συνδυασμού του , αλλα και στην προσωπικότητά του.

“Θέλουμε , ξέρουμε και μπορούμε να κάνουμε το αυτονόητο , την εξέλιξη του τόπου” είπε αναδεικνύοντας ταυτόχρονα και το όνομα του συνδυασμού του “ΔΥΝΑΜΗ ΕΞΕΛΙΞΗΣ”

Ο υποψήφιος δήμαρχος κλήθηκε να απαντήσει ακόμα και σε ερωτήματα απλά και καθημερινά, άκρως όμως ουσιαστικά για την ατζέντα των εντυπώσεων, όπως ότι δεν τον βλέπουν οι Κορίνθιοι να περπατά στους δρόμους της πόλης.Η απάντησή του υπήρξε αφοπλιστική: “Tο ακούω κι εγώ.Δεν έχει γίνει απο επιλογή αλλά οι ώρες εργασίας μου είναι πολλές.Η βόλτα στην αγορά, η βόλτα στους πεζόδρομους ,ήταν βόλτες που τους έκανα παιδί,και τα έχω στερηθεί. Οι αρμοδιότητές μου ως αντιπεριφερειάρχης για την επίλυση των προβλημάτων της Κορινθιας δεν φθάνουν μερικές φορές ούτε το 24ωρο. Όμως δεν μετανιώνω. Όλοι κρινόμαστε όχι απο τα λόγια αλλά απο τις πράξεις.”

Απάντησε ακόμα και στο πώς σχολιάζει που κάποιοι λένε πως είναι “κρατικοδίαιτος”.Είπε χαρακτηριστικά:”Mε επέλεξαν πρωθυπουργοί και υπουργοί.Προσπάθησα να είμαι αποτελεσματικός για την πατρίδα και να για να αποδείξω ότι αξίζω αυτήν τους την επιλογή. Όλα αυτά έγιναν με πολλή δουλειά, πολλή προσπάθεια, και διαφάνεια.Εργάστηκα λοιπόν σκληρα σε δομές με πολιτικούς προισταμένους.”

Τζένη Σουκαρά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.