Ένωση Ξενοδόχων Κορινθίας: ‘Ο εγχώριος τουρισμός είναι η λύση’

932

Στο πλαίσιο της νέας πραγματικότητας και των αλλαγών που έχουν προκύψει με την είσοδο της πανδημίας στις ζωές μας, ο τουρισμός είναι ένα από τα μεγαλύτερα θύματα των συνεπειών που επέφερε ο Covid-19 και επηρέασαν τους περισσότερους τομείς της οικονομίας.

Η Κορινθία αποτελεί, λόγω της γεωγραφικής της θέσης, ένα σταθερό και αξιόπιστο τουριστικό προορισμό, όπου υποστηρίζει επενδύσεις σε ξενοδοχεία και τουριστικά μαγαζιά.

Οι ανατροπές που έχουν επέλθει για την καλοκαιρινή σεζόν είναι πολλές και δυστυχώς ακόμα είναι όλα στον αέρα, όπως τονίζει η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κορινθίας, κ. Σοφία Φιλιππίδου.

Τα πράγματα είναι δύσκολα, δε ξέρουμε τι θα γίνει, είναι όλα στον αέρα. Περιμένουμε να δούμε τι θα έρθει σήμερα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ποια θα είναι τα υγειονομικά πρωτόκολλα για να δούμε πως θα πορευτούμε. Δε ξέρουμε ακόμα αν ανοίξουν οι εισερχόμενες αγορές. Τα πράγματα είναι δύσκολα.Η Ένωση Ξενοδόχων Κορινθίας είναι μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, οπότε έχουμε άμεση επικοινωνία με τους θεσμικούς φορείς. Κατεβάζουμε τις προτάσεις μας και συντεταγμένα κινούμαστε όλοι μαζί για να δούμε πως μπορούμε να βγούμε από το αδιέξοδο.

Η κ. Φιλιππίδου ανέφερε ότι αν και ακόμα δεν υπάρχουν ξεκάθαρες κατευθύνσεις για το ‘τι μέλλει γενέσθαι’ με τα ξενοδοχεία και όλοι είναι σε αναμονή, είναι ξεκάθαρη ωστόσο η κατεύθυνση που θα πρέπει να ακολουθηθεί, τονίζοντας ότι η λύση έγκειται στον εγχώριο τουρισμό.

Ευελπιστούμε και στηρίζουμε τις ελπίδες μας στον εγχώριο τουρισμό. Θέλουμε να μιλήσουμε με το Δήμο Κορινθίων και τους άλλους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας για το τι ενέργειες προτίθενται να κάνουν. Θέλουμε να τονώσουμε αυτό το κομμάτι, όσο είναι και αυτό εφικτό, γιατί δε ξέρουμε αν ο κόσμος θα έχει την οικονομική δυνατότητα να πάει διακοπές φέτος. Οι Δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας θα πρέπει να εστιάσουν στον εγχώριο τουρισμό για να μπορέσουν να στηρίξουν και τα ξενοδοχεία και όλα τα μαγαζιά του τουρισμού

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.