Energy Athens 2022: Ένα μήνυμα Σεβασμού από την Καλλιτεχνική ομάδα Μεταμόρφωση με έδρα το Μούλκι Κορινθίας

3917

Για 12η συνεχή χρονιά παρουσιάζονται στο πλαίσιο της ομαδικής έκθεσης Energy Athens 2022, έργα επιλεγμένων δημιουργών από ένα ευρύ φάσμα εικαστικών τεχνών, που μέσα από μια πληθώρα θεμάτων, τεχνικών και στυλ, αντανακλούν μερικές από τις πιο σύγχρονες τάσεις της καλλιτεχνικής σκηνής. Την έκθεση οργανώνει το European Centre for Architecture Art, Design and Urban Studies σε συνεργασία με το Chicago Athenaeum Museum for Architecture and Design.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου στο The European Centre Athens, Μητροπόλεως 74, από τις 12.00 έως τις 20.00.

Από τη φωτογραφία και την ψηφιακή τέχνη, μέχρι τη ζωγραφική, τις μικτές τεχνικές, την κεραμική, την αρχιτεκτονική, τον σχεδιασμό και τη βιβλιογλυπτική, παρουσιάζουμε σημαντικά έργα δημιουργών, που το καθένα διαθέτει τη δική του “ενέργεια” με στόχο να κεντρίσουν το ενδιαφέρον του επισκέπτη και να του μεταφέρουν την “ενέργεια” αυτή.

Ένα ηχηρό μήνυμα, λοιπόν, Σεβασμού από την Ελένη Γιαμπουράνη και Σια ΟΕ με τον διακριτικό τίτλο καλλιτεχνική Ομάδα Μεταμόρφωση διαδίδεται μέσα από τη σημαντική και ξεχωριστή έκθεση, μετά από την πρόσκληση, που έγινε στην καλλιτεχνική ομάδα Μεταμόρφωση με έδρα το Μούλκι Κορίνθιας από το European Centre for Architecture Art, Design and Urban Studies.

Η καλλιτεχνική Ομάδα Μεταμόρφωση για άλλη μια φορά με πνεύμα πρωτοποριακής αντίληψης και καινοτομίας συστήνει την τέχνη της Βιβλιογλυπτικής και διαδίδει το μήνυμα του Σεβασμού με έναν εντελώς ξεχωριστό τρόπο, αναθέτοντας τη δημιουργία του έργου στη νεαρή καλλιτέχνης Lydiart.

Το έργο σκοπό έχει, να συμβάλει στη διάδοση της από ετών συντονισμένη και σοβαρή προσπάθεια, περί καθιέρωσης της Παγκόσμιας αυτής Ημέρας-23ης Οκτωβρίου – και να δώσει συνέχεια σε όλες τις εκδηλώσεις, που έχουν πραγματοποιηθεί από το 2004 μέχρι και σήμερα, ειδικότερα των 3 προηγούμενων εικαστικών εκθέσεων, που έγιναν με πρωτοβουλία της Ιστορικού της Τέχνης κας. Μαρίνας Γκόντα, στην Αθήνα και στην Επίδαυρο, όπου η Μεταμόρφωση συμμετείχε με την παρουσίαση συγκεκριμένων θεατρικών δρώμενων με αποσπάσματα από το θεατρικά έργα: «Η Δημοκρατία με το Μάτι του Λυγκέα» και τις τραγωδίες «Βάκχες» και «Τρωάδες» του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Γιώργου Καρβουντζή.

Η ΙΔΕΑ γεννήθηκε κατά τη διάρκεια προετοιμασίας και παρουσίασης μιας θεατρικής παράστασης με το έργο «Το Λουρί του Σωκράτη» του Δημήτρη Ποταμίτη, που ερμήνευσαν, παιδιά σχολικής ηλικίας από την παιδική σκηνή Μουλκίου, της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης Πολιτισμού και Άθλησης (ΔΕΑΠΑΣ) του Δήμου Σικυωνίων, (επί δημαρχίας Άγγελου Παππαγελόπουλου), στο θέατρο Τζένη Καρέζη τον Μάιο του 2004 για φιλανθρωπικό σκοπό, προκειμένου να ενισχυθεί το ορφανοτροφείο «ΕΛΛΑΣ» στην Ακτή Ελεφαντοστού. Την ΙΔΕΑ είχε αγκαλιάσει η Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως του ΟΗΕ κα. Μέρω Κεσεσίογλου.

Στην σπάνια αυτή εκδήλωση αλληλεγγύης, στις 16 Μαΐου του 2004, η σκηνοθέτης του έργου, με όραμα τη δημιουργία ενός καινούργιου πολιτισμού, που θα μας φέρει ένα αύριο με έναν ανώτερο τρόπο σκέψης, συμπεριφοράς και πράξεις Σεβασμού με σκοπό την προστασία της ανθρώπινης ζωής, προτείνει να καθιερωθεί στον πλανήτη μας ,μια καινούργια Ήμερα, που θα σηματοδοτεί ένα καινούργιο σύστημα αξιών για όλο τον πλανήτη γη και θα γιορτάζει για πρώτη φορά ο Σεβασμός και η προσφορά στον συνάνθρωπο θα γίνεται Πράξη στην καθημερινότητα μας.

Με το δεδομένο, ότι Πυρήνας αυτής της ΙΔΕΑΣ υπήρξε, το θεατρικό έργο του Δημήτρη Ποταμίτη και η ΙΔΕΑ έγινε ΠΡΑΞΗ μέσα από τον ιερό χώρο του θεάτρου, αμέσως μόλις γεννήθηκε και πιστεύοντας ότι ο Σεβασμός έχει την δική του μοναδική θετική ενέργεια για τον άνθρωπο και τον πλανήτη-που ένα θέμα σοβαρό της παιδείας μας- και συντελεί ευεργετικά στην ψυχική -πνευματική– σωματική υγεία του ατόμου και στην καλλιέργεια πνευματικά ώριμων ανθρώπων, η καλλιτεχνική Ομάδα Μεταμόρφωση πρότεινε στη νεαρή Lydiart, να προσεγγίζει την ΙΔΕΑ αυτήν με την ξεχωριστή τέχνη της Βιβλιογλυπτικής.

Η Rap Media και ο MoriasNews, επέλεξε να διαδώσει στην Κορινθία την ομαδική έκθεση Energy Athens 2022, μια σημαντική έκθεση που αξίζει να επισκεφτεί ο καθένας, και να ζήσει μια όμορφη εμπειρία, ενώνοντας για άλλη μια φορά τις δυνάμεις της μαζί με τους νέους Εικαστικούς Δημιουργούς, στην υλοποίηση του μεγάλου αυτού στόχου, την καθιέρωση της Ημέρας αλλά και την πραγμάτωση όλων όσων πρεσβεύει, στην καθημερινότητά μας.

Κατά την προσωπική μας εκτίμηση, το European CentreAthens, συμβάλει ουσιαστικά στην διάδοση αυτής της ΙΔΕΑΣ η οποία ανήκει στην Κωνσταντίνα Γιαμπουράνη και η οποία ΙΔΕΑ γεννήθηκε από το 2004, αποδείχθηκε προφητική για το σήμερα και σίγουρα σηματοδοτεί για την κόσμο μας την έναρξη ενός καινούργιου Πολιτισμού και κρύβει το όραμα της ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ…για μια καινούρια ποιότητα Α-νθρώπου που τόσο έχει ανάγκη ο πλανήτης μας.

Για 12η χρονιά το European Centre for Architecture Art, Design and Urban Studies σε συνεργασία με το Chicago Athenaeum Museum for Architecture and Design προσκαλούν καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα, όλων των ηλικιών και από όλα τα είδη των τεχνών για να παρουσιάσουν τα έργα τους στο ENERGY ATHENS 2022. Οι νέες ημερομηνίες διεξαγωγής της έκθεσης είναι από τις 4/2 έως και τις 6/3/2022. στο The European Centre Athens, Μητροπόλεως 74 από τις 12.00 έως τις 19.00 και θα τηρηθούν όλα τα μέτρα αποφυγής της εξάπλωσης για τον COVID-19.

Παρακάτω θα βρείτε όλες τις πληροφορίες για την έκθεση και την οργάνωσή της: MEET THE VENUE: Το European Centre Athens/Contemporary Space Athens είναι ένας χώρος 270 τ.μ.(ισόγειο & πατάρι) στην οδό Μητροπόλεως 74, στην Πλάκα. Λειτουργεί ως εκθεσιακός χώρος αρχιτεκτονικής, ντιζάιν & εικαστικών εκθέσεων. Φιλοξενεί επίσης εκθέσεις παγκοσμίου φήμης του Chicago Athenaeum: Museum for Architecture and Design και του European Centre for Architecture Art, Design and Urban Studies. Παράλληλα στον χώρο του ισογείου πραγματοποιούνται παρουσιάσεις, ομιλίες και συνέδρια ευρωπαϊκών & παγκόσμιων φορέων. A SUCCESFULL IDEA: Σκοπός της διοργάνωσης του ΕNERGY ATHENS είναι να συγκεντρώσει σε μία ομαδική έκθεση, διαφορετικές απόψεις και τάσεις της εποχής. Να συνδυάσει διαφορετικές τεχνικές αλλά και να συνθέσει μία ενιαία εικόνα της τέχνης του σήμερα.

Να μεταφέρει σε όλους Μητροπόλεως 74, 10563, Πλάκα, Αθήνα Τηλέφωνο: +30 210 342 8511 – Fax: +30 210 342 8512 url: www.contemporaryspaceathens.com – e-mail: konstadina@europeanarch.eu τους επισκέπτες την «ενέργεια» της εποχής μας μέσα από την καλλιτεχνική ματιά των συμμετεχόντων. ΜΕΕΤ ΤΗΕ CURATORS Την έκθεση επιμελούνται οι: -Ιωάννης Καραλιάς, Πρόεδρος του European Centre for Architecture Art, Design and Urban Studies, αρχιτέκτονας, ζωγράφος και ποιητής. -Christian Narkiewicz-Laine, Πρόεδρος του Chicago Athenaeum: Museum for Architecture and Design, αρχιτέκτονας, κριτικός τέχνης, ζωγράφος και ποιητής. BENEFITS Για την έκθεση θα εκδοθεί κατάλογος και θα δοθεί δωρεάν στους καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν στην έκθεση. Πριν την λήξη της έκθεσης θα απονεμηθούν αναμνηστικά διπλώματα στους συμμετέχοντες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.