Έλεγχοι για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

1381

Έλεγχοι διενεργούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων που ισχύουν από χθες για την αποφυγή και τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού.

 Xθες, Τρίτη 5 Μαΐου για μη τήρηση της ελάχιστης απόστασης και μη χρήση μάσκας βεβαιώθηκαν 66 παραβάσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ). Στην Αττική βεβαιώθηκαν 42, στη Θεσσαλία 7, στην Ήπειρο 5, στη Δυτική Ελλάδα 4, στην Κρήτη 4 ενώ στη Στερεά Ελλάδα, Κεντρική Μακεδονία, Βόρειο Αιγαίο και Ιόνια Νησιά βεβαιώθηκε μόνο 1 παράβαση σε κάθε περιοχή. Στην Πελοπόννησο, δεν σημειώθηκε καμία παράβαση σχετικά με τη μη τήρηση απόστασης και τη μη χρήση μάσκας.

Για μη προβλεπόμενες μετακινήσεις (εκτός νομού του τόπου κατοικίας κλπ) βεβαιώθηκαν 90 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ). Στην Πελοπόννησο σημειώθηκαν 2 παραβάσεις.

Για λειτουργία επιχειρήσεων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κέντρα κ.λπ.) παρά την σχετική απαγόρευση και λοιπές συναφείς περιπτώσεις, βεβαιώθηκαν 9 παραβάσεις και συνελήφθησαν 10 άτομα.

Ειδικότερα, χθες, συνελήφθη στην περιφέρεια της Πελοποννήσου, ένας 1 ημεδαπός, κατηγορούμενος για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Κατά τους αστυνομικούς έλεγχους, διαπιστώθηκε ο ανωτέρω να λειτουργεί κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, παρά την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας συναφών επιχειρήσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.