Έκτακτο: Αποφασίστηκε παράταση της άδειας ειδικού σκοπού μέχρι τις 10 Μαΐου

930

Σύμφωνα με τη ΚΥΑ με θέμα την παράταση της ισχύος των έκτακτων και προσωρινών μέτρων στην αγορά εργασίας για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, οι Υπουργοί Οικονομικών – Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Υγείας αποφάσισαν την παράταση αναστολής υποχρεώσεων των εργοδοτών προς το Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ, ως προς την οργάνωση του χρόνου εργασίας.

Αποφασίστηκε ότι η χρήση της άδειας ειδικού σκοπού η οποία θεσμοθετήθηκε ως έκτακτο και προσωρινό μέτρο με την παρ. 3 του άρθρου 4 της από 11.03.2020 ΠΝΠ «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσης του» (Α’ 55), ως ισχύει, λαμβάνοντας υπόψη την πορεία εξέλιξης του φαινομένου, θα παραταθεί μέχρι και την 10η Μαΐου 2020.

Επίσης με την ίδια ΚΥΑ αποφασίζεται ότι παρατείνεται μέχρι και την 31η Μαΐου 2020, η αναστολή της υποχρέωσης του εργοδότη να καταχωρεί, στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κάθε αλλαγή ή τροποποίηση του ωραρίου ή της οργάνωσης του χρόνου εργασίας των εργαζομένων, καθώς και την υπερεργασία και τη νόμιμη, κατά την ισχύουσα νομοθεσία, υπερωριακή απασχόληση.

Και η τελευταία απόφαση αφορά την παράταση μέχρι και την 31η Μαΐου 2020, δυνατότητας προσφυγής στο σύστημα της εξ αποστάσεως εργασίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.