Γιορτές στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

5714

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να απολαύσουν την ομορφιά της αρχαίας τέχνης συμμετέχοντας σε δημιουργικές δραστηριότητες και παρακολουθώντας αφηγήσεις και κλασικές μελωδίες.

Η συναυλία των Χριστουγέννων

Η ετήσια Χριστουγεννιάτικη συναυλία θα γεμίσει το χώρο του Μουσείου με γνωστές μελωδίες και κάλαντα από τους σπουδαστές πιάνου του Ελληνικού Ωδείου και της Schola Cantorum του Παρισιού (τάξη της Αγάθης Λεϊμονή).

Γιορτές στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Θα παίξουν οι πιανίστες: Γαβαλάς Λευτέρης, Γεωργάκη Δάφνη, Κουναδίνη Αναστασία, Κρητικός Δημήτριος, Νικολόπουλος Στέφανος, Παπαδοπούλου-Πανταζοπούλου Ειρήνη, Φαραντάκη Σήλια

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, ώρα 12:00, Αίθουσα του Βωμού

Απαραίτητη η προμήθεια εισιτηρίου για την είσοδο στο Μουσείο

Εκδήλωση στο Καφέ του Μουσείου για την έκθεση «Οι Σκαπανείς» του Μηνά Μαυρικάκη

Ο καλλιτέχνης, η επιμελήτρια της έκθεσης και αρχαιολόγοι του Μουσείου παρουσιάζουν στο Καφέ του Μουσείου την έκθεση «Οι Σκαπανείς» και συζητούν με τους επισκέπτες για το εμβληματικό έργο των πρωτοπόρων της ελληνικής αρχαιολογίας, η έρευνα των οποίων συγκρότησε τις συλλογές των μεγαλύτερων μουσείων της χώρας.

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου, ώρα 13:00, στο Καφέ του Μουσείου

Η συμμετοχή στην παρουσίαση δεν απαιτεί την προμήθεια εισιτηρίου

Οι αρχαιολόγοι του Μουσείου σας προσκαλούν σε μια έκτακτη παρουσίαση του Αθέατου Μουσείου, της δράσης που εδώ και χρόνια φέρνει στο φως άγνωστες αρχαιότητες από τον κόσμο των αποθηκών.

Με αφορμή τους δύο Μικρούς μαρμάρινους Έρωτες από τη Σμύρνη, οι επισκέπτες θα περιηγηθούν στα γλυπτικά εργαστήρια της Μικράς Ασίας, θα μάθουν για το χρονικό των ελληνικών ανασκαφών στην τριετία 1919-1922 και για την τύχη των αρχαιοτήτων στις μέρες της Καταστροφής. Στην παρουσίαση αυτή, το Αθέατο Μουσείο θα διατρέξει τους αιώνες και θα μιλήσει για την καλλιτεχνική μετουσίωση των μαρμάρινων Ερώτων στους Αγγέλους της Θείας Γέννησης.

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου, ώρα 13:00

Για την παρακολούθηση της παρουσίασης είναι απαραίτητη η προμήθεια εισιτηρίου και η δήλωση συμμετοχής κατά την προσέλευση.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο προσκαλεί τους μικρούς επισκέπτες να πάρουν μέρος στις ειδικά σχεδιασμένες εκπαιδευτικές δράσεις του στις χριστουγεννιάτικες διακοπές στις 4 και 5 Ιανουαρίου 2023. Μέσα από τις δράσεις αυτές τα παιδιά θα αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους, ενεργοποιώντας τη φαντασία και αναπτύσσοντας τη δημιουργικότητά τους.

Αναλυτικότερα θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκπαιδευτικές δράσεις:

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023 για παιδιά 6 έως 8 ετών:

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με εικαστικό εργαστήρι για τα αρχαία παιχνίδια.

Φέτος τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα Αρχαία Παιχνίδια και σε εικαστικό εργαστήρι. Οι μικροί μας φίλοι θα γνωρίσουν τα αρχαία παιχνίδια μέσα από μια ευχάριστη περιήγηση στη Συλλογή των Αγγείων με την καθοδήγηση των υπευθύνων αρχαιολόγων του Μουσείου και μέσω απτικής επαφής με αντίγραφα αρχαίων παιχνιδιών. Στο εικαστικό εργαστήρι θα κατασκευάσουν με την καθοδήγηση της εικαστικού του Μουσείου, τα δικά τους έργα εμπνευσμένα από τα σχετικά εκθέματα.

Ώρα διεξαγωγής: 11:00 – 13:00

Αριθμός παιδιών ανά πρόγραμμα: 20 παιδιά

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2023 για παιδιά 9 έως 12 ετών:

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Στο μυκηναϊκό παλάτι» με εικαστικό εργαστήρι.

Οι μικροί μας φίλοι θα εξερευνήσουν τη Συλλογή Μυκηναϊκών Αρχαιοτήτων με την καθοδήγηση των υπευθύνων αρχαιολόγων του Μουσείου και θα μάθουν για τον μυκηναϊκό πολιτισμό και τους Μυκηναίους στις διάφορες πτυχές της ζωής τους. Επίσης, θα έχουν τη δυνατότητα απτικής επαφής με αντίγραφα αρχαίων αντικειμένων και με τη βοήθεια της εικαστικού του Μουσείου τα παιδιά, εμπνευσμένα από τα εκθέματα, θα φτιάξουν τα δικά τους έργα.

Ώρα διεξαγωγής: 11:00 – 13:00

Αριθμός παιδιών ανά πρόγραμμα: 20 παιδιά

Όλες οι εκπαιδευτικές δράσεις παρέχονται δωρεάν για τα παιδιά.

Απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης.

Έναρξη δηλώσεων: 22 Δεκεμβρίου 2022

Τηλ. επικοινωνίας: 213 214 4856 και 4889

Email: eam@culture.gr

www.namuseum.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.