«Οδύσσεια» το e-sisifos: Στα χέρια του κίτρινου τύπου. Συνεχίζονται τα ασύστολα ψέματα από τους αδαείς…

1164

Γιατί κάποιοι «δυσκολεύονται» να κατανοήσουν τι είναι το πρόγραμμα e-sisifos= Ψηφιακό Χρονολόγιο της Κορινθιακής Λαογραφίας;

Ποιους, άραγε, εξυπηρετεί η διαστρέβλωση των γεγονότων;

Γιατί αυτό το μένος και οι ψευδείς ειδήσεις προς τους πολίτες;

Προφανώς, το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι αναρτημένο σε όλους τους απαραίτητους δημόσιους ιστότοπους, για λόγους διαφάνειας, και φυσικά ο κάθε πολίτης έχει τη δυνατότητα να το διαβάσει με όλες τις λεπτομέρειες.

Ωστόσο, όπως φαίνεται, το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει ενοχλήσει και συνεχίζει να ενοχλεί κάποιους, τους λόγους αδυνατούμε να συλλάβουμε, οι οποίοι ασχολούνται συστηματικά με τον κίτρινο τύπο και όχι μόνο… σχολιάζοντας και ενημερώνοντας το κοινό με ψευδείς και ανυπόστατες ειδήσεις.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το πρόγραμμα e-sisifos είναι αναρτημένο δημόσια στην… ελληνική γλώσσα!! Πάραυτα, κάποιοι «επαγγελματίες» Έλληνες δημοσιογράφοι φαίνεται να αδυνατούν να διαβάσουν και να κατανοήσουν την ελληνική γλώσσα… διαδίδοντας καθημερινά ψέματα.

Πώς γίνεται λοιπόν, να ασχολούνται τέτοιοι άνθρωποι με τα μέσα;

Με τι προσόντα εξασκούν τέτοια επαγγέλματα;

Κυρίες και Κύριοι,

αρχικά, ας σας ενημερώσουμε με το τι ΔΕΝ είναι το πρόγραμμα e-sisifos= Ψηφιακό Χρονολόγιο της Κορινθιακής Λαογραφίας:

  1. ΔΕΝ είναι μια πύλη, στην οποία αναρτώνται από τα μέλη και τους επιστήμονες εκδηλώσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων της Κορινθίας (αντίθετα, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι αναρτούν τις εκδηλώσεις τους για την προβολή και ανάδειξη των δράσεών τους). Από ότι φαίνεται δεν κάνατε καν τον κόπο να διαβάσετε τα ονόματα και τους λόγους ανάρτησης αυτών!
  2. ΔΕΝ είναι ένα πρόγραμμα, το οποίο έχει πάρει παράταση έως τα τέλη του 2021 (πώς τολμάτε να διαδίδετε τέτοια ψέματα;)
  3. ΔΕΝ είναι ένα πρόγραμμα, το οποίο ασχολείται μόνο με τα «πανηγύρια» της Κορινθίας (κύριοι, πώς υποτιμάτε με αυτόν τον χυδαίο τρόπο τη λαϊκή παράδοση και λαογραφία του τόπου μας;;;) Να σας υπενθυμίσω, ότι τα πανηγύρια (που τόσο γελοιοποιείτε!!) και οι παράλληλες δράσεις τους είναι μέρος της λαϊκής μας παράδοσης και κληρονομιάς!!!!
  4. ΔΕΝ είναι ένα πρόγραμμα, που το ελέγχει ένας κοινός άνθρωπος, αλλά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (αλήθεια, υποτιμάτε και αμφισβητείτε την ακεραιότητά τους; Με τι προσόντα;)

Για ακόμη μια φορά, δεν μπήκατε στον κόπο να διαβάσετε για τις δράσεις του e-sisifos… Επιπλέον, είναι άραγε τόσο δύσκολο να κατανοήσετε, ότι οι πολιτιστικές και ΟΧΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΕΣ εκδηλώσεις σταμάτησαν στα Καρναβάλια λόγω κορωνοϊού; Και από τότε έως και σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί κανένα πολιτιστικό δρώμενο σε όλο τον κόσμο;;; (ρητορικό ερώτημα προφανώς!!!)

Τι είναι λοιπόν, φίλες και φίλοι το e-sisifos= Ψηφιακό Χρονολόγιο της Κορινθιακής Λαογραφίας;

Είναι ένα πρόγραμμα – μια διαδραστική πύλη, η οποία λειτουργεί ως αποθετήριο της υλικής και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Κορινθίας. Μέσα σε αυτή την πύλη εγγράφονται μέλη (Πληθοποριστές) και δημοσιεύουν τα υλικά και άυλα τεκμήρια της λαϊκής παράδοσης της Κορινθίας. Επιπλέον, μέσα στην πύλη υπάρχουν καταγεγραμμένα τα πολυάριθμα άρθρα των μελών (αλήθεια, δεν τα είδατε;;;;), βοηθώντας στην προβολή και ανάδειξη της λαογραφίας της Κορινθίας και ΟΧΙ –μόνο- της Κορίνθου!!!

(Στο site μπορείτε να διαβάσετε τους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ λόγους δημιουργίας του e-sisifos)

Πώς λοιπόν, διαδίδετε τέτοια ψεύδη;

Πώς υποτιμάτε, χωρίς καμία αιδώ, τη λαϊκή μας παράδοση και κατ’ επέκταση τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της Κορινθίας, οι οποίοι είναι οι θεματοφύλακες αυτής, υπογραμμίζοντας, ότι είναι «πανηγύρια»;

Άραγε, ενημερώνετε το κοινό όπως σας συμφέρει;

Τι ακριβώς σας συμφέρει;

Ποιος είναι τέλος πάντων ο σκοπός σας;

Αφήστε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ την επιστήμη της λαογραφίας και της ιστορίας στα χέρια των ειδικών επιστημόνων και ασχοληθείτε με τα κίτρινά σας νέα!

Αλεξοπούλου Μαλβίνα

Αρχαιολόγος – Ιστορικός (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων)

Μεταπτυχιακό: “Διαχείριση και Ανάδειξη Πολιτισμικών Αγαθών και Περιβάλλοντος” (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου)

Ερευνητικό Μέλος της ομάδας του e-Sisifos

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.