Δείτε τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για αύριο Σάββατο

2959

Εντός τριών ημερών, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, κλήθηκε να επέμβει σε 432 φωτιές, σε δασικές και αστικές περιοχές. Στο μεταξύ, ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς κατατάσσει την περιοχή της Κορινθίας στην κατηγορία κινδύνου 3 (υψηλός κίνδυνος).

Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς για αύριο Σάββατο 29 Ιουνίου

Σε κάθε περίπτωση, δεδομένου του κινδύνου που διατρέχει την περιοχή μας, οφείλουμε να γνωρίζουμε, πως να αποφύγουμε την εισπνοή καπνού σε περίπτωση πυρκαγιάς, που μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό των ματιών και του αναπνευστικού συστήματος, καθώς και επιδείνωση τυχόν αναπνευστικών και καρδιολογικών νοσημάτων. Άτομα με χρόνια αναπνευστικά, καρδιολογικά ή άλλα νοσήματα, έγκυες, ηλικιωμένοι και παιδιά βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο από τις επιπτώσεις του καπνού.

Το ΚΕ.ΕΛ.ΠΝΟ συστήνει την λήψη των κάτωθι μέτρων για την αποφυγή εισπνοής καπνού σε συνθήκες φωτιάς :

Διατηρείστε τα παράθυρα και τις πόρτες κλειστά, και χρησιμοποιείστε κλιματισμό ο οποίος να διαθέτει ανακύκλωση εσωτερικού αέρα και καλά συντηρημένα φίλτρα.

 · Αποφύγετε το κάπνισμα στους κλειστούς χώρους.

 · Αποφύγετε τη χρήση σκούπας (ηλεκτρικής ή συμβατικής).

 · Σε περίπτωση απουσίας καπνού εξωτερικά αερίζουμε τους εσωτερικούς χώρους για ανανέωση του αέρα ανοίγοντας τα παράθυρα.

  1.  Αποφύγετε τις εξωτερικές δραστηριότητες για όσο διάστημα υπάρχει καπνός.
  2. Αποφύγετε την σωματική καταπόνηση.
  3. Καταναλώστε άφθονες ποσότητες πόσιμου νερού και υγρών, ειδικά κατά τα διαστήματα έντονης παρουσίας καπνού.
  4. Σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων από το αναπνευστικό ή καρδιαγγειακό σύστημα που μπορεί να σχετίζονται με υπερβολική έκθεση σε καπνό, όπως επίμονος βήχας, δυσκολία ή/και συριγμός στην αναπνοή, σφίξιμο ή πόνος στο στήθος, ταχυκαρδία, ναυτία, ασυνήθιστη κόπωση ή ζάλη, ζητήστε άμεσα ιατρική βοήθεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.