Δίπλωμα οδήγησης: Τι θα αλλάξει για τους οδηγούς άνω 74 ετών

2755

Τέλος στην ταλαιπωρία για την ανανέωση του διπλώματος οδήγησης στους οδηγούς άνω των 74 ετών βάζει το υπουργείο Μεταφορών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να αυστηροποιηθεί το παλαιό καθεστώς εξέτασης των οδηγών από τους γιατρούς, οι οποίοι πλέον θα φέρουν και την τελική επιστημονική ευθύνη για το εάν κάποιος ηλικιωμένος είναι σε θέση να οδηγεί ή όχι.

Στόχος του υπουργείου είναι οι ηλικιωμένοι οδηγοί να εξετάζονται λεπτομερειακά– όπως γίνεται και σε άλλες χώρες του εξωτερικού- από τους αρμόδιους γιατρούς , οι οποίοι θα χορηγούν πιστοποιητικό καταλληλότητας ή ακαταλληλότητας για τη συνέχιση της οδήγησης. 

Σήμερα, ο ισχύων νόμος έχει μεταφέρει την αρμοδιότητα αυτή στους εξεταστές οδήγησης. 

Υπενθυμίζεται ότι με τροπολογία που θα κατατεθεί στη Βουλή έως τις 15 Αυγούστου θα ανασταλεί για διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών ο νόμος Σπίρτζη περί «Δοκιμασίας προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών για τη χορήγηση αδειών οδήγησης οχήματος».

Στο διάστημα του εξαμήνου θα επανέλθει σε ισχύ το παλαιό καθεστώς έκδοσης διπλωμάτων οδήγησης, ενώ ο νόμος 4599/2019 θα επανεξεταστεί στο σύνολό του.

Πηγή: star.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.