Δήμος Βέλου-Βόχας: Σημαντική χρηματοδότηση για ανάπτυξη εφαρμογών Smart Cities

10552

Τη χρηματοδότηση με το ποσό των 530.000€ εξασφάλισε ο δήμος Βέλου-Βόχας, μέσω της ένταξής του στο πρόγραμμα ανάπτυξης εφαρμογών και τεχνολογιών έξυπνων πόλεων (Smart Cities).

Η συμμετοχή του δήμου Βέλου-Βόχας στο ανωτέρω πρόγραμμα αποτελεί μια κομβική ευκαιρία για τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών, με τη χρήση καινοτόμων και νέων τεχνολογιών μέσω της ψηφιακής μετάβασης.

Το ποσό που εγκρίθηκε – και το οποίο βασίζεται στον πληθυσμό του κάθε δήμου – θα καλύψει την εφαρμογή μιας σειράς δράσεων που θα οριστικοποιηθεί εντός των προσεχών ημερών.

Οι βασικοί άξονες στους οποίους θα επικεντρωθούν οι προτάσεις αφορούν:

Βιώσιμη Μετακίνηση, Εξοικονόμηση Ενέργεια – Μείωση Δημοτικών Τελών – Μείωσης Ενεργειακού Αποτυπώματος Δημοτικών Κτιρίων, Βελτίωση Εξυπηρέτησης Πολίτη και Επιχείρησης, Βελτίωση Ποιότητας Ζωής, Ενίσχυση Τοπικής Δημοκρατίας και Διαβούλευσης και διαφάνειας κ.α.

«Οι δράσεις, οι οποίες που θα επιλεγούν προς υλοποίηση από το δήμο μας, θα έχουν ως άξονα τη χρηστικότητα για τους πολίτες και ως πρωτεύοντα στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών και επισκεπτών μας» εξήγησε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του για την χρηματοδότηση και τις θετικές προοπτικές που αυτή εμπεριέχει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.