Δήμος Σικυωνίων: Το πρόγραμμα εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου

1408

Η ιστορική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 θα εορταστεί πανηγυρικά στην πόλη μας όπως παρακάτω:

Ορίζεται γενικός σημαιοστολισμός και πανηγυρική φωταγώγηση δημοσίων, δημοτικών και ιδιωτικών καταστημάτων, υποκαταστημάτων, τραπεζών, ιδιωτικών γραφείων και οικιών, από το πρωί της 25ης μέχρι το βράδυ της 28ης Οκτωβρίου 2019.

Την 25η Οκτωβρίου, ημέρα Παρασκευή, στα σχολεία θα γίνουν εκδηλώσεις και ομιλίες σχετικά με το νόημα της Επετείου.

Την 28η Οκτωβρίου, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:30, στον Ιερό Ναό “Μεταμόρφωση του Σωτήρος” θα τελεστεί δοξολογία, στην οποία καλούνται να παραστούν οι αρχές της πόλης, αντιπροσωπείες των σχολείων, οργανώσεις σωματείων και συλλόγων με τις σημαίες και τα λάβαρά τους και όλοι οι κάτοικοι.

Ο χώρος που θα γίνει η τελετή, θα οριοθετηθεί και οι προσκαλούμενοι καλούνται να λάβουν τη θέση που πρέπει, σύμφωνα με τις υποδείξεις του τελετάρχη.

Μετά τη δοξολογία θα γίνει συγκέντρωση στο Μνημείο Πεσόντων όπου θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση, θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Κακαβάκη Δημήτριο εκπαιδευτικό (ΠΕ03) του 2ου Γενικού Λυκείου Κιάτου και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων με τη θεσμοθετημένη σειρά.

Μετά την κατάθεση στεφάνων θα πραγματοποιηθεί μαθητική παρέλαση.

Σε οριοθετημένο χώρο θα λάβουν θέση οι εκπρόσωποι της πόλης.

Τελετάρχης ορίζεται ο Δημοτικός υπάλληλος κ. Ευάγγελος Σκούρας.

Με αφετηρία τον προ του Ιερού Ναού χώρου, ακολουθώντας την οδό Καλογεροπούλου και καταλήγοντας στην οδό Λυκούργου, θα παρελάσουν κατά σειρά η Δημοτική Φιλαρμονική, οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων.

Ορίζονται επίσης ο κ. Μισύρης Αναστάσιος, εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής (ΠΕ11) του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιάτου και ο κ. Πάππας Ανδρέας εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής (ΠΕ11) του 1ου Γυμνασίου Κιάτου για την επίβλεψη και τον συντονισμό των μαθητικών τμημάτων κατά τη δοξολογία, την κατάθεση στεφάνων και την παρέλαση.

Οι εφημέριοι παρακαλούνται να φροντίσουν για την Ιεροτελεστία.

Το Αστυνομικό Τμήμα Κιάτου και το Λιμενικό Τμήμα Κιάτου παρακαλούνται να φροντίσουν για την ρύθμιση της κυκλοφορίας.

Όλοι πρέπει να συμβάλλουν για τον πανηγυρικό εορτασμό της Εθνικής Επετείου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.