Δήμητρα Κεφοκέρη: Η Κορίνθια που έτρεξε 102 χλμ στις Θεσπιές και έκανε υπερήφανη ολόκληρη την Κορινθία

753

Σε αποκλειστική συνέντευξη στο Moriasnews.gr η Δήμητρα Κεφοκέρη, η μοναδική γυναίκα από την Κορινθία, η οποία έλαβε μέρος και τερμάτισε έκτη (στις γυναίκες) στον δύσκολο αγώνα «Στα Χνάρια των Ηρώων 2020», 1-2 Αυγούστου 2020, στις ιστορικές Θεσπιές στην αυτούσια διαδρομή των 102 χλμ και έκανε υπερήφανη όλη την Κορινθία. Η ίδια έτρεξε και τερμάτισε τη διαδρομή των 102 χλμ, καθώς υπήρχαν και 2 σκυταλοδρομίες 2 αθλητών και αντίστοιχες των 4 αθλητών (δηλαδή πραγματοποίησαν το 1/4 της διαδρομής).

«Στην αυτούσια διαδρομή των 102 χλμ τρέξαμε 133-138 άτομα και τερματίσαμε γύρω στα 110 άτομα, ωστόσο, ήμουν η μόνη Κορίνθια μαζί με ένα άλλο παιδί, το οποίο όμως δεν κατάφερε να τερματίσει, που τερμάτισα αυτή τη διαδρομή» και προσθέτει: «Υπήρχε ακόμα μια Κορίνθια, στη σκυταλοδρομία των 4 ατόμων».

Η Δήμητρα Κεφοκέρη αποκάλυψε στο Moriasnews.gr τα επόμενα σχέδιά της: «Αν και έλεγα, ότι θα ξεκουραστώ φέτος, ωστόσο, δήλωσα συμμετοχή σε έναν αγώνα, στις 31 Οκτωβρίου με 1 Νοεμβρίου, 142 χλμ τον δρόμο «Των Αθανάτων», που ενώνει τα 4 αγάλματα των 4 Αθανάτων και ξεκινάει από την Τρίπολη, Σπάρτη, Μυστρά και τερματίζει στην Καλαμάτα. Ένας απαιτητικός και δύσκολος αγώνας, διότι θα ανέβουμε τον Ταΰγετο σε συνθήκες κρύου».

Πώς όμως ξεκίνησε η αγάπη της για τον αθλητισμό; Η ίδια τονίζει: «Δεν είχα ασχοληθεί ποτέ στη ζωή μου με τον αθλητισμό, αντίθετα ήμουν ένα υπέρβαρο άτομο (το 2016). Η διοργάνωση που μου άλλαξε τη ζωή ήταν τα Νέμεα του 2016, στα οποία και έλαβα μέρος στα 7 χλμ και τερμάτισα. Επιπλέον, μια ακόμη διοργάνωση στη Στυμφαλία, οπού και εκεί τερμάτισα τα 10 χλμ. με πόνο ψυχής. Αυτά με έβαλαν στη διαδικασία να αυτοβελτιωθώ, έχασα πολύ βάρος και πλέον ονειρεύομαι να λάβω μέρος και στο Σπάρταθλον (254 χλμ).»

Η Δήμητρα Κεφοκέρη υπογράμμισε και ευχαρίστησε τα άτομα, τα οποία τη στήριξαν από την πρώτη στιγμή και συνεχίζουν να την υποστηρίζουν: «Με προπονεί ο Δημήτρης Κεχαγιόγλου, η ομάδα μας ονομάζεται «Λύκοι Κεχαγιόγλου» και του οφείλω αμέτρητα ευχαριστώ. Ακόμα μια οικογένεια που θέλω να ευχαριστήσω είναι η Οικογένεια Ραψωματιώτη, η οποία με βοήθησε πραγματικά, ουσιαστικά και οικονομικά, ενώ δεν είχε να κερδίσει τίποτα από εμένα και από τότε έως και σήμερα είναι δίπλα μου».

Τέλος, η Δήμητρα Κεφοκέρη μας ενημέρωσε και για τις παράλληλες δράσεις, στις οποίες συμμετέχει στον τομέα του αθλητισμού: «Δραστηριοποιούμαι με μια ομάδα ανθρώπων, «Δρομείς Ελπίδας», η οποία αφορά αγώνες δρόμους με παιδάκια ΑΜΕΑ (με αμαξίδια ζοιλέτ), τα οποία και βοηθάμε να τρέξουν σε διάφορους αγώνες που επιθυμούν. Εγώ είμαι υπεύθυνη για την Π. Ε. Κορινθίας και θα ήθελα να ενημερώσω, ότι δυστυχώς έχουμε λίγα αμαξίδια, για αυτά τα παιδιά, για αυτό και όποιος επιθυμεί, μπορεί να γίνει μέλος στην ομάδα μας, είτε ως εθελοντής, είτε ως δρομέας, με σκοπό να μαζευτεί κάποιο ποσό, ώστε να πάρουμε περισσότερα αμαξίδια και να τα μοιράσουμε στην Ελλάδα. Τέλος, είναι σημαντικό να αναφέρω, ότι είμαστε υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Σταύρου Νιάρχου».

Εμείς ευχαριστούμε την Δήμητρα Κεφορκέρη και της ευχόμαστε τα καλύτερα στα επόμενα σχέδιά της!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.