“Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός”: Εκδηλώσεις σε Αττική και Λακωνία. Λεπτομέρειες

307
Κρατική Ορχήστρα Αθηνών - Φαντασία με τσέλο και πιάνο

​Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στο πλαίσιο του θεσμού Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός παρουσιάζει αύριο, Δευτέρα 27 Ιουλίου, τις παρακάτω δύο εκδηλώσεις στην Αττική και τη Λακωνία:

Αττική Φαντασία με τσέλο και πιάνο από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών| Μονή Καισαριανής – Αττική

ΡΟΜΠΕΡΤ ΣΟΥΜΑΝ (1810 – 1856)Φανταστικά κομμάτια για βιολοντσέλο και πιάνο, έργο 731.Zart und mit Ausdruck2.Lebhaft, leicht3.Rasch und mit Feuer ΜΠΟΧΟΥΣΛΑΒ ΜΑΡΤΙΝΟΥ (1890 – 1959)Τέσσερα Νυχτερινά (Σπουδές για βιολοντσέλο με συνοδεία πιάνου), H.1891.Andantino moderato2.Lento3.Moderato4.Allegretto moderatoΛΟΥΝΤΒΙΧ ΒΑΝ ΜΠΕΤΟΒΕΝ (1770 – 1827)Σονάτα για βιολοντσέλο και πιάνο αρ.3 σε λα μείζονα, έργο 691.Allegro ma non tanto2.Scherzo. Allegro molto3.Adagio cantabile – Allegro vivace
Συντελεστές:Άγγελος Λιακάκης, βιολοντσέλοΤίτος Γουβέλης, πιάνο

Λακωνία Οι chórεs της Μαρίνας Σάττι από την Εθνική Λυρική Σκηνή | Πλατεία Πύργου Τζανετάκη, Γύθειο – Λακωνία

Το γυναικείο φωνητικό σύνολο chórεs συνεχίζει την επιτυχημένη συνεργασία του με την Εθνική Λυρική Σκηνή με μια σειρά συναυλιών σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους ανά την Ελλάδα. Σε αυτές τις συναυλίες θα παρουσιάσει ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει τα Οκτώ δωδεκανησιακά τραγούδια του Γιάννη Κωνσταντινίδη, από τη Ρόδο, το Καστελλόριζο, την Τήλο, την Κάρπαθο, την Κω και την Κάλυμνο, οκτώ παραδοσιακά ελληνικά τραγούδια του Lajos Bardos από τον κύκλο Hellasz, καθώς και κομμάτια άλλων χωρών, από αφρικάνικα γκόσπελ μέχρι τραγούδια των Βαλκανίων.
Συντελεστές:Καλλιτεχνική διεύθυνση: Μαρίνα Σάττι Μουσική διδασκαλία – Διεύθυνση: Ειρήνη Πατσέα Κινησιολογία: Μαρκέλλα Μανωλιάδη Συμμετέχουν: 10 μέλη του φωνητικού συνόλου chórεs

Χρήσιμες πληροφορίες: Οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο για την είσοδο σε κάθε χώρο, όπου υπάρχει. Είναι υποχρεωτική η προκράτηση θέσης. Σημειώνουμε ότι οι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή προσέλευση στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία. Ισχύει ο κανόνας της απόστασης των 1,5 μέτρων κατ’ ελάχιστον για ανοικτούς χώρους και 2 μέτρων για κλειστούς χώρους. Στα μουσεία είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας.

Για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού  συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, 1 – 1, 5 ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης. Η προσέλευση και η αποχώρηση από το χώρο των εκδηλώσεων γίνεται με τη χρήση μη ιατρικής μάσκας. 

Κρατική Ορχήστρα Αθηνών – Φαντασία με τσέλο και πιάνο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.