Έρχεται το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών με ευρήματα που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας

804

Η Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε. προχώρησε σε προκήρυξη αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την εκπόνηση της μελέτης που θα οδηγήσει στην ανέγερση του Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών, στην Ακαδημία Πλάτωνος.

Ένα νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών, το “νέο Μουσείο της πόλης των Αθηνών” σχεδιάζεται να αναπτυχθεί στο κέντρο της Αθήνας. Το Μουσείο, συνολικού εμβαδού 14.362 τ.μ. θα ανεγερθεί σε έκταση που παραχωρήθηκε στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού από την Ακαδημία Αθηνών, εντασσόμενο στο ιστορικό περιβάλλον της Ακαδημίας Πλάτωνος. Το νέο κτίριο θα είναι βιοκλιματικό ώστε να έχει μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα ενώ θα προσφέρει στα άτομα με αναπηρία απρόσκοπτη πρόσβαση σε όλους του χώρου.

Εκτός από την τεράστια ιστορική και πολιτιστική αξία που έχει για την πρωτεύουσα η δημιουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών, η ανάπλαση του αρχαιολογικού χώρου και του άλσους θα προσφέρει έναν υπερτοπικό πόλο πολιτισμού, πρασίνου και αναψυχής σε μια από τις πλέον υποβαθμισμένες περιοχές της πρωτεύουσας. Βελτιώνοντας και αναβαθμίζοντας σημαντικά την ποιότητα της ζωής των κατοίκων, προσφέροντας αναπτυξιακές δυνατότητες και ευκαιρίες για τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Η Αθήνα θα αποκτήσει το δικό της αρχαιολογικό μουσείο

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών θα εκτεθούν ευρήματα από την Αθήνα που δεν έχουν δει ποτέ το φως της δημοσιότητας και τα οποία είναι πολλά. Η Αθήνα παρά την μακραίωνη ιστορία της δεν διαθέτει το δικό της αρχαιολογικό μουσείο (το υφιστάμενο στην Πατησίων έχει ευρήματα από όλη την αρχαία Ελλάδα).

Μάλιστα σε δήλωση που είχε κάνει με αφορμή την έναρξη του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη είχε αναφέρει πως “η Αθήνα, με ιστορία χιλιετιών, είναι ίσως το μοναδικό μητροπολιτικό κέντρο, το οποίο δεν διαθέτει Μουσείο της ιστορίας και της αρχαιολογίας της”. Μετά την ολοκλήρωση του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού και την ανάδειξη του νικητή, ανοίγει η πόρτα για την ωρίμανση του έργου που τελικά θα οδηγήσει στην υλοποίηση του στον ιστορικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.