Απαγόρευση κυκλοφορίας 21:00-05:00: Τι ισχύει για take away και delivery

1131

Ακόμα πιο «σκληρό» θα είναι από την Παρασκευή το lockdown στη χώρα μας, καθώς, όπως ανακοίνωσε, το απόγευμα της Τετάρτης 11/11, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου θα υπάρχει περιορισμός κυκλοφορίας από τις 21:00 έως τις 5 το πρωί σε όλη την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, οι τρεις λόγοι για τους οποίους οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να βγαίνουν έξω κατά τη διάρκεια της νύχτας είναι οι εξής:

  • εργασία (με βεβαίωση εργοδότη)
  • υγεία (SMS 1 στο 13033)
  • μικρή βόλτα των κατοικίδιων σε κοντινή απόσταση από την οικία (SMS 6 στο 13033).

Θα λαμβάνετε ως απάντηση:

Μετακίνηση [κενό] X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

Σε ό,τι αφορά την ατομική άθληση, ο κ. Χαρδαλιάς, το απόγευμα της Τετάρτης, διευκρίνισε πως δεν αφορά την άθληση/προπόνηση στο πλαίσιο των αθλητικών σωματείων, αλλά αυστηρά και μόνο στην ατομική άθληση σε συνθέσεις έως 3 άτομα και με ισχυρή σύσταση αυτή να πραγματοποιείται κατά προτίμηση κοντά στην οικία των πολιτών.

Ακόμα, ξεκαθάρισε πως το κυνήγι και το ψάρεμα δεν επιτρέπονται.

Οι υπηρεσίες παράδοσης κατ ‘οίκον (delivery) και η παραλαβή από εν λειτουργία καταστήματα (take away) κατά τις ώρες 21.00 – 05.00, θα λειτουργούν κανονικά, όπως επισημαίνει ανακοίνωση της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Σχετικά με τη λειτουργία των take away και delivery κατά τις ώρες 21.00 – 05.00, διευκρινίζουμε ότι δεν τίθεται ζήτημα απαγόρευσης των υπηρεσιών παράδοσης κατ’ οίκον (delivery) κατά τις ώρες αυτές. Επίσης, διευκρινίζουμε ότι η παραλαβή από εν λειτουργία καταστήματα (take away) συνεχίζεται μετά τις 21.00 και καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας τους, όχι όμως ως αυτοτελής λόγος μετακίνησης, αλλά στο πλαίσιο των επιτρεπόμενων μετακινήσεων κατά τις ώρες αυτές.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.