Νέες συμβάσεις πολιτιστικής ανάπτυξης με ΥΠΠΟΑ: Ανάδειξη σε Δήμο Ξυλοκάστρου–Ευρωστίνης και Δήμο Σικυωνίων

3792

Τρεις νέες Προγραμματικές Συμβάσεις Πολιτισμικής Ανάπτυξης, συνολικού προϋπολογισμού 180.000 ευρώ, υπέγραψαν πρόσφατα η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Η πρώτη Σύμβαση, προϋπολογισμού 60.000 ευρώ, μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και ΥΠΠΟΑ, έχει ως αντικείμενο τη σύνταξη μελετών στο πλαίσιο της προστασίας, της ανάδειξης και της επανάχρησης του αρχοντικού Νοταρά στα Άνω Τρίκαλα, του Δήμου Ξυλοκάστρου–Ευρωστίνης.

Και η δεύτερη, προϋπολογισμού 80.000 ευρώ, μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου, ΥΠΠΟΑ και Μητρόπολης Κορίνθου, έχει ως αντικείμενο την αποκατάσταση των όψεων και τοπικές επισκευές στον ναό της Αγίας Τριάδας στο Βασιλικό του Δήμου Σικυωνίων.

Η προγραμματική σύμβαση που αφορά στη Μεσσηνία, προϋπολογισμού 40.000 ευρώ, μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου, υπουργείου Πολιτισμού και Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, έχει ως αντικείμενο την επιφανειακή αρχαιολογική έρευνα στην Άνω Μεσσηνία.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.