Έτοιμη η αίτηση για τα 600 ευρώ των επιστημόνων: Τι πρέπει να κάνουν. Αναλυτικά

1522

Διαθέσιμη είναι εδώ και λίγη ώρα η αίτηση για την οικονομική ενίσχυση-αποζημίωση ειδικού σκοπού για επιστήμονες-ελεύθερους επαγγελματίες.

Για τους επιστήμονες που είχαν υποβάλει αίτηση με τη διαδικασία τύπου Α στην ειδική πλατφόρμα του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ και είχαν ολοκληρώσει στη συνέχεια τη διαδικασία μέσω ΚΕΚ της επιλογής τους (σ.σ. το Κ.Ε.Κ. εν συνεχεία μέσω της αποστολής σχετικού e-mail ενημέρωσε τον δικαιούχο πως ενεργοποιήθηκε το voucher δίνοντας συνάμα κωδικούς για την τηλεκατάρτιση) η αίτηση θεωρείται υποβληθείσα. Στις περιπτώσεις αυτές δεν χρειάζεται να κάνει κάτι ο δικαιούχος (δείτε την κάτωθι εικόνα):

Τα ίδια ισχύουν και στις περιπτώσεις που είχε επιλεγεί η διαδικασία τύπου Β και το ΚΕΚ είχε αναλάβει να ολοκληρώσει την όλη διαδικασία. Το ΚΕΚ έστελνε στη συνέχεια στο δικαιούχο e-mail και τον ενημέρωνε πως ενεργοποιήθηκε το voucher δίνοντας συνάμα κωδικούς για την τηλεκατάρτιση. Και σ’ αυτή την περίπτωση ο δικαιούχος θα βλέπει το κάτωθι μήνυμα και δεν θα χρειαστεί να προβεί σε καμία άλλη ενέργεια.

Σε όσους δεν εμπίπτουν στις άνω κατηγορίες και οι δικαιούχοι δεν γνωρίζουν τι ακριβώς έχει γίνει με τα ΚΕΚ θα μπαίνουν με τους κωδικούς taxinet και εφόσον δεν υπάρχει υποβληθείσα αίτηση θα βλέπουν τη κάτωθι εικόνα ώστε να υποβάλουν την αίτηση:

Κατά την άποψή μας και προκειμένου να μην υπάρξει απώλεια της ενίσχυσης για κάποιους δικαιούχους, ενδεχομένως οι συνάδελφοι θα πρέπει (δυστυχώς) να κάνουν τους σχετικούς ως άνω ελέγχους.


Επίσης η λίστα με τους ενεργοί λογιστές – φοροτεχνικούς, με την ιδιότητα του εταίρου σε νομικό πρόσωπο, “ανεβαίνει” σταδιακά στην πλατφόρμα” και το αργότερο από αύριο θα μπορούν και αυτοί να υποβάλλουν αίτηση στην περίπτωση που αυτή δεν υπάρχει ήδη στην πλατφόρμα.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.