22 Πανεπιστημιακά Τμήματα στην Πελοπόννησο και το Άργος “εκτός σχεδιασμού”- Τι έχει να πει ο δήμαρχος Καμπόσος;

790

 22 Πανεπιστημιακά τμήματα σε 5 πόλεις της Πελοποννήσου: Καλαμάτα, Τρίπολη, Ναύπλιο, Κόρινθος και Σπάρτη.

 

Απο τον σχεδιασμό αυτό, του πορίσματος της επιτροπής Γαβρόγλου, διαπιστώνει κανείς πως το Άργος για μια ακόμα φορά βρίσκεται εκτός σχεδιασμού.

Αυτή την στιγμή έχουμε 7 τμήματα στην Καλαμάτα, 7 στην Τρίπολη, 3 στην Κόρινθο, 2 στην Σπάρτη και 2 στο Ναύπλιο και το Άργος δεν αποκτά καμία σχολή, γεγονός που αποδεικνύει πως η δημοτική αρχή Καμπόσου δεν ενδιαφέρθηκε καθόλου, αρκούμενη προφανώς στο ΙΕΚ Τουρισμού, για το οποίο “κομπορρημονεί” απο το 2012.

Αντιλαμβάνεται κανείς ωστόσο, πως τα ΙΕΚ δεν έχουν καμία σχέση με την τριτοβάθμια εκπαίδευση και η ΑΣΠΑΙΤΕ έχει χαρακτήρα επιμόρφωσης , δεν έχει σχέση με την πανεπιστημιακή εκπαίδευση.

Παρά το γεγονός πως είχε αγοραστεί για την δημιουργία university campus οικόπεδο 70 στρεμμάτων με δάνειο απο το Παρακαταθηκών και Δανείων  το 2005 απο την τότε  Νομαρχία Αργολίδας, τον δήμο Άργους και το δήμο Ναυπλίου, το οποίο βεβαίως παραμένει και είναι στην ιδιοκτησία της Περιφέρειας και του δήμου, ουδείς σκέφθηκε να προχωρήσει κάτι που να φέρνει μια Πανεπιστημιακή Σχολή στο Άργος , εντάσσοντάς το στον γενικό σχεδιασμό του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, προσδίδοντας στην πόλη κύρος και βεβαίως κέρδη στην τοπική οικονομία.

Να θυμίσουμε πως στο αρχικό σχέδιο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, το 2002, για το Άργος προβλεπόταν δημιουργία Τμήματος Καλών  Τεχνών , ενώ ο τότε Νομάρχης Βασίλης Σωτηρόπουλος είχε ζητήσει την ίδρυση Γεωπονικής Σχολής.

Για να καταλάβουμε ακόμα καλύτερα τι στερεί η εγκληματική αδιαφορία της δημοτικής αρχής απο την πόλη και τους κατοίκους του Άργους , αρκεί να κάνουμε τον παρακάτω συλλογισμό:7 Τμήματα η Τρίπολη επί 100 σπουδαστές  τουλάχιστον το έτος = 700 παιδιά – σπίτια το έτος επί 4 έτη =2800 .Αυτή είναι τόνωση στη τοπική οικονομία της Αρκαδικής πρωτεύουσας.

2800 παιδιά επί ελάχιστη κατανάλωση 8.ΟΟΟ ΕΥΡΏ κάθε παιδί = εικοσι δύο εκατομμύρια τετρακόσιες χιλίαδες στη πόλη ανα έτος

Επειδή η δημοτική αρχή αρέσκεται στο αναλύει τα πολιτικά πράγματα της κεντρικής πολιτικής ατζέντας, ωσαν να έχουν λυθεί τα πάντα στο δήμο , καλό  θα ήταν να μας πει ποιος ευθύνεται και τι ενέργειες έκανε που απέβησαν άκαρπες για να τεθεί το Άργος “εκτός ατζέντας” του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου” . Θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον!

 

Τζενη Σουκαρά

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.