2 στα 5!

42

Διαβάζω και πραγματικά τρίβω τα μάτια μου από την έκπληξη! Το φράγμα Ασωπού, ένα έργο το οποίο ταλανίζει την Κορινθία 20 χρόνια τώρα και παρά τις δεσμεύσεις που δίνονται αφειδώς θα έλεγα, δεν ολοκληρώνεται, γίνεται βάση για την υλοποίηση άλλων έργων – σημαντικών για το νομό και για την λύση του σοβαρού ζητήματος της διαχείρισης των υδάτινων πόρων!

Γιώργος Τσόγκας και Πελοπίδας Καλλίρης είχαν συνάντηση για το ανωτέρω ζήτημα της διαχείρισης στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας και στο επίσημο δελτίο τύπου που εξεδόθη -ίσως για πρώτη φορά -δεν είχαμε μονάχα την γενικόλογη αναφορά της συνάντησης, της καλής συνεργασίας και των αμοιβαίων δεσμεύσεων αλλά και συγκεκριμένες αναφορές για το ζήτημα που τέθηκε!
Σ αυτές τις συγκεκριμένες αναφορές βάση είναι λοιπόν το Φράγμα του Ασωπού! Το ανολοκλήρωτο Φράγμα του Ασωπού που ουδείς γνωρίζει πότε θα ολοκληρωθεί και όμως!

Για να γίνω συγκεκριμένη και σαφής στα μέτρα που συμφώνησαν οι δυο άντρες πως πρέπει να ληφθούν και θα προωθηθούν από τον Βουλευτή προς έγκριση στο κοινοβούλιο είναι πρώτον «η άμεση ολοκλήρωση του Φράγματος» και δεύτερον η «Εκπόνηση μελέτης για την εφαρμογή τεχνητού εμπλουτισμού στο υδατικό σύστημα Κόρινθος – Κιάτο που θα περιλαμβάνει και κατασκευή αγωγού μεταφοράς νερού από το φράγμα»!

Το δεύτερο λοιπόν όπως καταλαβαίνεις αγαπητέ μου αναγνώστη που καλό σου ακούγεται προϋποθέτει την υλοποίηση του πρώτου και για το πρώτο; Μάλλον θολά είναι τα πράγματα αφού ούτε η ανάδοχος συνεχίζει τις εργασίες, ούτε το Υπουργείο την κηρύττει έκπτωτη!

Τι φταίνε Καλλίρης και Τσόγκας; Απολύτως τίποτα! Τα αυτονόητα είπαν !

Για ένα φράγμα που έπρεπε να έχει τελειώσει, για έναν όγκο νερού που χάνεται ενώ ο νομός «βογγά» για ένα πρόβλημα αυτό της διαχείρισης των υδάτινων πόρων που κοστίζει ακριβά στην τοπική μας οικονομία!

Για την ιστορία θα σας πω πως τα έτερα 3 που συμφώνησαν οι δυο άντρες είναι:
-Επίσπευση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση της εκπόνησης ειδικών, υδρογεωλογικών μελετών, για τον ακριβή καθορισμό των ορίων απαγόρευσης εκτέλεσης νέων υδροληψιών και επεκτάσεων του μετώπου υφαλμύρινσης.
-Ολοκλήρωση των έργων αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων στις παραλιακές περιοχές.
-Υλοποίηση προγραμμάτων δράσης για τις περιοχές Κορίνθου – Κιάτου και Βόρειας Κορινθίας, που έχουν χαρακτηριστεί σαν ευπρόσβλητες σε νιτρορύπανση.

ΥΓ: 2 στα 5 μέτρα λοιπόν για τους δυο άντρες αφού τα έτερα τρία περισσότερο πιθανόν είναι να γίνουν μιας και άπτονται Αποκεντρωμένης, Περιφέρειας και Δήμων.

Χριστίνα Τσιορωτά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.