1500 μαθητές από την Κάτω Ιταλία με το “Διάζωμα” στην Πελοπόννησο

687

Συνεργασία, που αποσκοπεί στην διάδοση της φιλοσοφίας στη νέα γενιά και στην ανάδειξη των περιοχών που συνδέονται με τη δυτική φιλοσοφία, εγκαινίασε το Σωματείο «Διάζωμα», με πρόεδρο τον Σταύρο Μπένο, με τον πολιτιστικό σωματείο της Ιταλίας «Φεστιβάλ Φιλοσοφίας στη Μεγάλη Ελλάδα». Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας θα επισκεφθούν το Μάρτιο του 2018, στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος φιλοσοφίας, 1.500 μαθητές Λυκείου από την Κάτω Ιταλία…
«Το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ», στο πλαίσιο της εξωστρέφειας, με μεγάλη χαρά ανακοινώνει τη συνεργασία του με το πολιτιστικό σωματείο της Ιταλίας «Φεστιβάλ Φιλοσοφίας στη Μεγάλη Ελλάδα» (Festival della Filosofia in Magna Grecia). Η συνεργασία αυτή έχει στόχο να αναδείξει την κουλτούρα των δύο λαών και να ενδυναμώσει το στοιχείο της ταυτότητας και τις πολιτιστικές ανταλλαγές, έχοντας ως σημείο αναφοράς το «genius loci» (το πνεύμα του τόπου) που κληροδότησε η αρχαιότητα», σημειώνει στη σχετική ανακοίνωσή του το «Διάζωμα».
Όπως προσθέτει, «το Σωματείο «Φεστιβάλ Φιλοσοφίας στη Μεγάλη Ελλάδα» ιδρύθηκε από την κ. Giuseppina Russo, την πρόεδρο του Φεστιβάλ και βρίσκεται στην αρχαία Ελέα της Κάτω Ιταλίας, τη γενέτειρα του φιλόσοφου Παρμενίδη (6ος-5ος π.Χ.). Το 2011 το Σωματείο βραβεύτηκε με το Μετάλλιο της Τιμής από τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας για την προσφορά του στη διάδοση της Φιλοσοφίας στη νέα γενιά και για τη συμβολή του στην προβολή και ανάδειξη των περιοχών που συνδέονται συμβολικά με τη Δυτική Φιλοσοφία.
Κάθε χρόνο το παραπάνω Σωματείο διοργανώνει το ομώνυμο «Φεστιβάλ Φιλοσοφίας στη Μεγάλη Ελλάδα». Πρόκειται για ένα διεπιστημονικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιείται σε περιοχές αρχαιολογικού ενδιαφέροντος που συνδέονται συμβολικά με τη δυτική φιλοσοφία και τη Μεγάλη Ελλάδα. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές λυκείων κλασσικών σπουδών από όλη την Ιταλία, διαρκεί από τέσσερις έως πέντε ημέρες και περιλαμβάνει δραστηριότητες φιλοσοφικής πρακτικής, όπως ο Φιλοσοφικός Διάλογος, ο Φιλοσοφικός Περίπατος, ο Διαγωνισμός Φιλοσοφίας (Anima la Filosofia), εργαστήρια και συναντήσεις. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες βασίζονται στη μεθοδολογία της βιωματικής μάθησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.