Αποκατάσταση ζημιών στο χείμαρρο Ξεριά (Λευκός Ποταμός) Κορίνθου

493


Εργασίες καθαρισμού, απομάκρυνσης μπαζών, φερτών υλικών, βλάστησης, δένδρων, για την αποκατάσταση της αρχικής διατομής του χειμάρρου Ξεριά (Λευκός Ποταμός) του Δήμου Κορινθίων και προσαρμογή της κοίτης στην αρχική μηκοτομή της, από εργολάβο που έχει ήδη αναλάβει το έργο.
Συγχρόνως θα τοποθετηθούν εκ νέου συρματοκιβώτια για την αποκατάσταση των ζημιών των αναβαθμών και την προστασία των πρανών στην οριογραμμή του χειμάρρου.
Οι εργασίες αυτές αποτελούν μέρος ολοκληρωμένων παρεμβάσεων αντιπλημμυρικής προστασίας, που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου, μετά από τις φυσικές καταστροφές των κυκλώνων “Ξενοφώντα” και “Ζορμπά” του Σεπτεμβρίου 2018 και είναι το 1ο στάδιο μιας σωστικής επέμβασης, η οποία στη συνέχεια θα έχει ολοκληρωμένο χαρακτήρα, βάσει του Στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου για αειφόρο ανάπτυξη σε περιβάλλον ασφάλειας & προστασίας.

Το σημείο επισκέφτηκε κλιμάκιο της Περιφέρειας αποτελούμενο από τους Απόστολο Παπαφωτίου , Γιώργο Πετρίτση , και Αθανάσιο Γκίκα μαζί με τα υπηρεσιακά στελέχη της Π.Ε. Κορινθίας, κο. Κωνσταντίνο Δημόπουλο Πολ. Μηχανικό Τ.Ε. και κο. Νικόλαο Λούτα Πολ. Μηχανικό Π.Ε.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 130.000 ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.