ΚΕΔΕ: Προσφεύγει στο ΣτΕ για τα ταμειακά διαθέσιμα

360

Την ανάκληση της απόφασης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη -με την οποία ορίζεται ότι οι 325 δήμοι της χώρας «ανοίγουν υποχρεωτικά λογαριασμό ταμειακής διαχείρισης στην Τράπεζα της Ελλάδος εντός 30 ημερών από τη δημοσίευση της παρούσας» (24.01.2019)- ζητά ομόφωνα το συλλογικό όργανο των δήμων της χώρας, η ΚΕΔΕ.

Στην υπουργική απόφαση ορίζεται ότι οι δήμοι «μεταφέρουν εντός 30 ημερών τα πλεονάζοντα ταμειακά διαθέσιμα στο λογαριασμό τους ταμειακής διαχείρισης στην Τράπεζα της Ελλάδος» και ότι «τα ποσά των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων που κατανέμονται στους ΟΤΑ αποδίδονται, από 01/03/2019 υποχρεωτικά… στο λογαριασμό της ταμειακής διαχείρισης που τηρούν οι εν λόγω φορείς στην ΤτΕ».

Σύμφωνα με την απόφαση της ΚΕΔΕ, πρόκειται άμεσα να αποσταλεί επιστολή προς τον κ. Χουλιαράκη και τον υπουργό Εσωτερικών Α. Χαρίτση, με την οποία θα ζητείται συνάντηση το συντομότερο, προκειμένου να συζητηθεί η ολοκληρωτική αντίθεση των δήμων στην υπουργική απόφαση. Συγχρόνως, θα κατατεθεί άμεσα αίτηση αναστολής εκτέλεσης της υπουργικής απόφασης και θα ετοιμασθεί προσφυγή στο ΣτΕ.


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.