Όταν ο άνθρωπος συναντά την Ποίηση (video)

935

ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΕΝΟΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, η ποιήτρια Γεωργία Γιαμπουράνη περνάει ένα οικουμενικό μήνυμα για τη μεγαλειώδη αξία της ποίησης.
Ένα video λίγων λεπτών με έναν ιδιαίτερο και πολύ απλό τρόπο κατορθώνει αυτό που μόνο η ποίηση μπορεί. Να ξεκλειδώσει την ομορφιά που κρύβει μέσα του ο άνθρωπος. Να αναδείξει την ικανότητά του να ελπίζει και να πράττει ακόμα και μέσα στην σκληρή καθημερινότητα. Να κάνει καλύτερο τον κόσμο, αρκεί να το αποφασίσει και να το πιστέψει, γιατί όπως λέει και η ίδια η ποιήτρια Γεωργία Γιαμπουράνη η ανθρώπινη δυστυχία που μαστίζει τη γη μας και η βαθιά κρίση αξιών μπορούν να σταματήσουν εάν καλλιεργήσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό. Εάν με υπομονή και θέληση, σμιλεύσουμε την ακατέργαστη ύλη μας και με αγάπη και συμπόνια φτάσουμε στην ανώτερη φύση μας, που έχει τη δύναμη να μας οδηγήσει σ΄ έναν πιο ευτυχισμένο και φωτεινό κόσμο.
Η ποίηση όπως και κάθε άλλη μορφή τέχνης μπορεί να σταθεί αρωγός σε αυτήν την μεγάλη προσπάθεια για τη δημιουργία ενός νέου ανθρώπου. Του ουσιαστικά καλλιεργημένου!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.