Το Τηλεσκόπιο επιστρέφει στο Αστεροσκοπείου Στεφανίου! (video)

673

Πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Στεφάνι Κορινθίας 6-15 Αυγούστου.

Στο πλαίσιο του 6ου Πολιτιστικού Ανταμώματος Στεφανίου, διοργανώνεται από το Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Στεφανίου Κορινθίας, μια πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων με στόχο τη μύηση του κοινού στην επιστήμη της αστρονομίας, της ιστορίας και του πολιτισμού.

Α. Παπαντωνίου: ‘’Στόχος είναι η επαφή του κοινού με την ιστορία, το πολιτισμό και την επιστήμη της Αστρονομίας’’

Για τα ‘’εγκαίνια’’ του Πολιτιστικού Ανταμώματος 2017 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με τίτλο <<Προσμένοντας τη Πανσέληνο>> στο χώρο του Αστεροσκοπείου τη Κυριακή 6 Αυγούστου, η οποία ορίστηκε βραδιά Αστρονομίας και Κλασσικής Μουσική με αφορμή την επανεγκατάσταση του ερευνητικού τηλεσκοπίου 30 ιντσών.

Στο Κέντρο Πολιτισμού θα προβληθούν δυο περιοδικές λαογραφικές εκθέσεις:

<< Δρόμοι της Ξενιτιάς – Η μετανάστευση στο Στεφάνι στις αρχές του 20ου αιώνα>>, εκδήλωση η οποία αναφέρεται στη μετανάστευση που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα προς την Αμερική, με πολλούς κατοίκους του χωριού μεταξύ μισού εκατομμυρίου περίπου Ελλήνων, καθώς και η έκθεση με τίτλο <<Η καλλιέργεια του Καπνού>>, η οποία αναφέρεται στα στάδια της τοπικής καλλιέργεια καπνού και στη σημασία της παραγωγής του για τη βιομηχανοποίηση της χώρας.

Ευάγγελος Κόκκινος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.