Το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε νόμιμη την προγραμματική σύμβαση για τα σκουπίδια

591

Λίγο πριν την έλευση του πρωθυπουργού στην Πελοπόννησο, ο Πέτρος Τατούλης ανακοίνωσε από τη Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας πως «το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε νόμιμη την προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας και του ΦΟΔΣΑ-Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων για τη διαχείριση των σκουπιδιών της Πελοποννήσου».
Αργότερα και μετά την κοπή της πίτας της Π.Ε. Μεσσηνίας,στις δηλώσεις της προς τους δημοσιογράφους η κυρία Νικολάκου έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες λέγοντας ότι «βρισκόμαστε στο τελευταίο στάδιο πριν την υπογραφή της σύμβασης.Η Περιφέρεια, οι δήμοι και η κυβέρνηση προχωράμε μαζί για να υλοποιήσουμε το έργο, που αποτελεί τη μοναδική νόμιμη λύση”. Υπογράμμισε δε, πως “οι ελάχιστοι δήμοι οι οποίοι αντιδρούν ακόμα σε αυτό το έργο, θεωρούμε ότι μετά τη νομιμοποίηση της σύμβασης και αυτοί θα έρθουν μαζί”.
Σε ερώτηση πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία για τη λειτουργία της περιφερειακής διαχείρισης των σκουπιδιών, η κ. Νικολάκου τόνισε : “Δεν παραδίνεται το έργο σε καμία εταιρεία, δεν είναι έργο που θα παραδοθεί στην ΤΕΡΝΑ, είναι έργο που τον πρώτο λόγο θα τον έχει ο ΦΟΔΣΑ και η Περιφέρεια Πελοποννήσου και οι αντίστοιχοι φορείς. Εμείς μετά την προγραμματική, το διάστημα δηλαδή που θα πρέπει να γίνουν οι κτηριακές εγκαταστάσεις, το έργο αυτό θα το παραδώσουμε στο ΦΟΔΣΑ”.
Το έργο θα δεχθεί βελτιώσεις είπε η αντιπεριφερειάρχης τονίζοντας πάντως «πως δεν αλλάζει στα κύρια σημεία του έργο,αλλά βελτιωτικές κινήσεις μπορούν πάντα να γίνουν ,είναι νόμιμο να γίνουν και θα γίνουν» και κατέληξε λέγοντας ότι “το επόμενο χρονικό διάστημα θα αποκαλυφθεί ότι όλα αυτά που ακούγονταν για δήθεν ακριβό έργο και τιμές και κόστη που ξεπερνούσαν τα 150 ευρώ τον τόνο και τα λοιπά, δεν είναι πραγματικότητα”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.