Τα Εξαμίλια και… ο νόμος 3731!

929

Κι αφού κουβάρι γίναμε με το θέμα του σεκιούριτι στα Εξαμίλια, την δέσμευση του Δημάρχου που δεν ήταν δέσμευση, τα αιτήματα των άλλων περιοχών που «ζήλεψαν» και ήθελαν και εκείνα, τη νομιμότητα που δεν υπήρχε και θα έπρεπε να την διασφαλίσει ο Σπύρος Ζαχαριάς, την αρμοδιότητα που δεν είναι του δήμου αλλά των αρχών , την «σιωπή» του Αντιδημάρχου πια Μελέτη που ξέχασε και παραιτήσεις και κορώνες δημοσίως καταγεγραμμένες  και εν τέλει την μη πράξη, έρχεται ένας νόμος, ο νόμος 3731 να θέσει νέα βάση, να ανοίξει νέες συζητήσεις, να φέρει νέες αντιπαραθέσεις, να δημιουργήσει ερωτηματικά!

Ο εν λόγω νόμος λοιπόν, ψηφισμένος το 2008, στο 21ο άρθρο του και στην 11η παράγραφο του ορίζει με σαφήνεια πως οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν το δικαίωμα μέσω μειοδοτικού διαγωνισμού να λάβουν υπηρεσίες ιδιωτικής φύλαξης για την φύλαξη κτιρίων και εγκαταστάσεων ακόμα – ακόμα και για την συνοδεία χρηματαποστολών αρκεί οι εταιρίες αυτές να λειτουργούν νόμιμα!

Το νόμο έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας ο Νίκος Σταυρέλης.

Δεν τον γνώριζε η δημοτική αρχή ή μήπως τον γνώριζε και δεν ήθελε να τον χρησιμοποιήσει;

Οι σύμβουλοι της μειοψηφίας γιατί δεν τον είχαν «ανακαλύψει» και φέρει στο σώμα μέχρι σήμερα;

Και που έγκειται ακριβώς το ζήτημα της νομιμότητας;

Τα ερωτήματα δεν είναι δημοσιογραφικά… είναι της κοινωνίας των Εξαμιλίων η οποία βάλλεται και περιμένει από τους άρχοντες της στο σώμα, πλειοψηφίας και μειοψηφίας , να δράσουν!

Χ.τ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.