Σε νίκη Τραμπ ποντάρουν τώρα οι τζογαδόροι

720

 \r\n

Το πάθημα του Brexit θυμούνται οι ανά την υφήλιο «στοιχηματζήδες» και σπεύδουν ομαδικά να ποντάρουν σε μια νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές της προσεχούς Τρίτης! «Είναι τα στοιχήματα της τελευταίας στιγμής. Οι παίκτες τώρα σε ποσοστό 91% ποντάρουν τα χρήματά τους στην επικράτηση του ρεπουμπλικανού υποψηφίου», αποκαλύπτει το μεγαλύτερο γραφείο στοιχημάτων της Ιρλανδίας Paddy Power Betfair.

\r\n

«Η εκλογές αυτές χαρακτηρίζονται από μια σοβαρή στοιχηματική ανωμαλία. Περισσότερα από 100.000 ευρώ έπαιξαν οι πελάτες μας τις τελευταίες ημέρες στον Ντόναλντ Τραμπ», δήλωσε στο Reuters η Φέιλιμ Μακ Αν Ιομέρ, εκπρόσωπος της Paddy Power Betfair. Προσθέτοντας μάλιστα ότι ακόμα και πριν από τις 28 Οκτωβρίου, ημέρα κατά την οποία ο επικεφαλής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ ανακοίνωσε τη διενέργεια νέων ερευνών για το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της υποψήφιας των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον.

\r\n

«Δεν συνηθίζεται τέτοια στοιχηματική υποστήριξη στον υποψήφιο που είναι αουτσάιντερ, αλλά νομίζω ότι το σοκ του Brexit έχει αλλάξει τον τρόπο που σκέπτονται οι άνθρωποι», εξήγησε η Μακ Αν Ιομέρ. Και οι αγορές επίσης, που θεωρούνται ότι αφουγκράζονται τον σφυγμό της κοινής γνώμης και προεξοφλούν τις εξελίξεις, φαίνεται πως κρατούν επιφυλάξεις για τη θεωρούμενη ως άνετη νίκη της Κλίντον.

\r\n

Αναστατωμένοι επενδυτές

\r\n

Ο δείκτης S&P 500, που συγκροτείται από τις μετοχές των 500 μεγαλύτερων σε κεφαλαιοποίηση εισηγμένων στη Wall Street εταιρειών, καταγράφει τις περισσότερες συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις από το 2011. «Η πιθανότητα μιας προεδρίας Τραμπ αναστατώνει τους παράγοντες της αγοράς», γράφει το Reuters.

\r\n

Εκείνο που δίδαξε τους επαγγελματίες δημοσκόπους το δημοψήφισμα του περασμένου Ιουνίου είναι να κρατούν πισινή για μια αναπάντεχη ανατροπή της καθεστηκυίας τάξης, γράφει το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων. Επίσης, ένα άλλο μάθημα από την ψήφο των Βρετανών είναι να μη θεωρεί κανείς αξιόπιστη ένδειξη για τα μελλούμενα τις τελευταίες καταγραφές των τάσεων. Στην περίπτωση του βρετανικού δημοψηφίσματος, οι «μπουκμέικερς» ανέφεραν μια μεγάλη αύξηση των στοιχημάτων υπέρ του «Μένουμε» στην Ευρώπη τις τελευταίες ημέρες πριν από τις κάλπες. Και την ημέρα της ψηφοφορίας το «Φεύγουμε» θριάμβευσε…

\r\n

Ο «έσχατος δείκτης»

\r\n

Ένα άλλο στοιχείο, όμως, που μελετούν οι «μπούκις» για να διαβλέψουν το μέλλον είναι οι διακυμάνσεις της ισοτιμίας του μεξικανικού πέσο! Πρόκειται για τον «έσχατο δείκτη της αγοράς», όπως τον χαρακτήρισαν οι αναλυτές της Credit Suisse.

\r\n

Η ισοτιμία του πέσο, λοιπόν, έναντι του δολαρίου υποχώρησε κατά περισσότερο από 3% μετά την επίμαχη (καθότι αμφιλεγόμενης σκοπιμότητας) ανακοίνωση του επικεφαλής του FBI για τις νέες έρευνες στο mail της Κλίντον. Δεδομένης της επιφυλακτικότητας (επιεικώς ειπείν) των αγορών απέναντι στον Τραμπ, ο «έσχατος δείκτης» υποδηλώνει μηδαμινή έως ανύπαρκτη επιρροή των νέων ερευνών στις εκλογικές προθέσεις των ψηφοφόρων.

\r\n

Εκτός πια κι αν ανατραπούν οι κώδικες που ερμηνεύουν τα δεδομένα και υποθέσει κανείς ότι η στροφή προς την εσωστρέφεια και τον οικονομικό προστατευτισμό, που προοιωνίζεται για τις ΗΠΑ μια εκλογή Τραμπ, θα ενισχύσει το αμερικανικό νόμισμα.

\r\n

Εν πάση περιπτώσει, με βάση τις τάσεις που καταγράφουν τα εκτός ΗΠΑ γραφεία στοιχημάτων η πιθανότητα μιας νίκης του Τραμπ είναι 28,5%, σύμφωνα με τον στρατηγικό αναλυτή της Convergex Market Νίκολας Κόλας. Οι πιθανότητες είναι σαν να στρίψεις δυο φορές ένα νόμισμα και να έρθει δυο φορές συνεχόμενες κορόνα. Κάτι αρκετά συχνό δηλαδή. Και εξάλλου το 28,5% ξεπερνά κατά πολύ τις εκτιμήσεις των επαγγελτιών αναλυτών και δημοσκόπων, όπως παρατηρεί το Reuters.

\r\n

Η Paddy Power πάντως, η οποία είχε ξεκινήσει να «παίζει» την προεδρία Τραμπ με 100 προς 1 και έχει αρχίσει να πληρώνει από τα μέσα Οκτωβρίου όσους είχαν ποντάρει σε μια νίκη της Κλίντον, την τελευταία Παρασκευή πριν από τις εκλογές έπαιζε τον Τραμπ 5 προς 2 και την Κλίντον 1 προς 3.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.