Προεκλογικά ανεμομαζώματα και μετεκλογικά ανεμοσκορπίσματα

9228

Aφιερωμένο στον “περήφανο” συνειδητοποιημένο ψηφοφόρο..ο οποίος, επι της προσεχούς πολλαπλής εκλογικής διαδικασίας , Θα αποτελέσει συλλεκτικό είδος!

Τον διεκδικεί ένα κοπάδι υποψηφίων που κόβουν βόλτες πάνω κάτω, νοτίως και ανατολικώς της Πελοποννήσου, στο κέντρο της πόλης, της πλατείας, στα άνω και τα κάτω προάστια ,πριν  ψηθεί το γουρουνόπουλο και κυρίως πριν έλθει ο λογαριασμός, μόλις λήξει το μνημόσυνο και η λειτουργίας της Κυριακής…

Στρατιές “υπευθύνων”, “ανατροπέων”, “συμμαχίες και συμπράξεις” ,πολίτες και πολιτευόμενοι, βουλευτές, υποψήφιοι δήμαρχοι, σύμβουλοι, Περιφερειάρχες, αναζητούν την αλλαγή ατζέντας, λόγου, σκέψης, πολιτικής, την αλλαγή της κουλτούρας και της νοοτροπίας ..“Ποιος θα πείσει και ποιος θα πεισθει”;

Ποιος εν τέλει θα αντέξει στο ρίνγκ;

Ουδείς το γνωρίζει καθότι οι εναπομείναντες ψηφοφόροι είναι βουβοί, θυμωμένοι και κοινώς “μουλωχτοί”!

Διότι πλέον δεν θα κάτσουν να σου εξηγήσουν, αφού και εσύ δεν τους εξηγήσεις τα πώς και τα διότι της δικής σου επιλογής, παραμονής και εξόδου..


Οι κωδικοί της εκλογικής επικοινωνίας παρα ταύτα παραμένουν ίδιοι, ακούνητοι .Ένα διαρκές στοπ καρε.

Το βλέμμα του Αλέκου στο μέλλον που φτάνει μέχρι το άγαλμα του λιλιπούτειου Ποσειδώνα, με μπακραουντ την πεζογέφυρα – τριήρη και διηγώντας να κλαις, συνολάκι με την ” απόδοσή του” (το αποστομωτικό του “κλισέ”).

Το “θρυλικό” κεφαλοκλείδωμα του Πέτρου στον κάθε ανυποψίαστο,το Δεσποτάτο της Πελοποννήσου με το βαρύ brand πιο επίκαιρο απο ποτέ,οι δυο κόσμοι, και η περιφέρεια πρότυπο και πιλότος.

Οι υποψήφιοι του Λουτρακίου που πάντα  αγναντευουν “το ναό”  βαθύτατα σκεπτόμενοι,το μαντηλάκι του Γκιώνη , το ξανθό της Μαρίας,το απεγνωσμένο του Λογοθέτη..

Ο Νίκας απο δήμαρχος υποψήφιος Περιφερειάρχης ,πάντα με το ίδιο μουστάκι, με τάσεις καταπτώσεως, με τις γαλάζιες φιλελεύθερες ιδέες να αναφωνεί “πρώτα η πατρίδα”

Ο Δέδες με την ίδια συνταγή του “λίγο αριστερά λίγο δεξιά θα την βρω την ευθεία τελικά”,

Ο Καμπόσος και ο λαός – ψηφοφόρος που κρέμεται απο το λαιμό και του φωνάζει “μαζί μέχρι θανάτου”..

Και σε λίγο καιρό  τα εγκαίνια των εκλογικών κέντρων , οι ομιλίες απο το μπαλκόνι, οι “κεραυνοί” και τα αστραπόβροντα απο την Εθνάρχου Μακαρίου,με πτήσεις απευθείας απο το αεροδρόμιο της Μεσσηνιακής πρωτεύσουσας,στα κομματικά διαγγέλματα δια αντιπροσώπων,στο δημαρχείο της Καλαμάτας “μετά τις 4.00”, στους διαδρόμους και στις μετεγγραφές αλυσοδεμένων συμβούλων. Στην Κροκιδά και τον Πελοπίδα που δεν παραιτείται,στον Τάσσο που εξοπλίζεται για την μάχη των μαχών στην πλατεία του Άργους, δίπλα στην λιμνούλα υπο τους ήχους της “Ξακουστής Μακεδονίας”.


Παντα πιο δίπλα απο όλα αυτά θα υπάρχει ένα σουβλατζίδικο που θα έχει ανεβάσει τις τιμές στον γύρο και θα γίνεται κόλαση.(παγιωμένο ντεκόρ)
Στα εκλογικά κέντρα οι ίδιες  φυσιογνωμίες ως πορτιέρηδες που  έχουν αλλάξει μαγαζί.
Παρακμιακή εικόνα στην Ελλάδα της κρίσης.

Της “μεταμνημονιακής” όπως λέει ο Αλέξης, που όμως ακόμα δεν είδε το “φως”, όπως φωνασκεί ο Βορίδης!

Σαν τις υποψηφιότητες στο δήμο Καλαμάτας που έγιναν 10 , μπορεί και 11 στην διαδρομή. Σαν τις διπλές και τριπλές νεοδημοκρατικές επιλογές ανά δήμο..

Λαγοί ξεπηδούν  και μπαίνουν στην  “μαρκίζα” απο το πουθενά. Θολό τοπίο θολές διαδρομές,θολές και πειραγμένες  φωτο. 

Ο περιφερειακός στρατηγικός σχεδιασμός προς την ανάπτυξη  σκουντουφλά στη Νέα Ελλάδα ακατανόητα, μπερδεύεται γλυκά με το brand name σε όλα τα επίπεδα, δημιουργώντας μια ακατάσχετη φλυαρία. 

Βραχίονα της κυβέρνησής του θέλει ο Μητσοτάκης την Περιφέρεια, συνεργάτη την επιθυμεί ο Τσίπρας, ο Πέτρος την θέλει σε ραντεβού των δυο διαφορετικών κόσμων σε γωνιά του κέντρου και αρχόντισσα, και πιο πίσω ο Μπουτρούγκας αγκομαχεί να “κρατήσει” τα ποσοστά της Φώφης.

Νερό εξαγγέλλει και πάλι ο Πνευματικός στον Άσσο και στο Λέχαιο, το ίδιο που εξήγγειλε και προεκλογικά και δεν ήλθε, ενώ ο Σταματόπουλος βλέπει δίπλα του στρατιές υποψηφίων απο τα ορεινά, πεδινά και παραθαλάσσια και φωνάζει “αέρα”.


Η Μεσσηνία στα δυο, μπορεί και στα τρία και η Κορινθία επίσης.

 Λίγες ημέρες πριν απο την αλλαγή χρονιάς,και πριν μηδενιστεί το κοντέρ της εκλογικής κούρσας, γεμίσαμε φωτοκόπιες υποψηφίων.

Πρόγραμμα μόνο απο τον Σταυρέλη ακούς, και ο Νανόπουλος κρατάει τις αντιστάσεις στον γαλάζιο ηγεμονισμό!

Η απλή αναλογική δυσκολεύει..θέλει συνεργασίες!

Για την ώρα όμως, όλοι έχουν ταμπουρωθεί πίσω απο τις χριστουγεννιάτικες κάρτες και τα “ωσαννά” με το βλέμμα στον αντίπαλο, στον βουλευτή, στο ψηφοδέλτιο.. Μια νέα χρονιά που ανοίγεται γεμάτη προκλήσεις, για τον δήμο, για την Περιφέρεια, την Ευρωβουλή, την κάλπη , τις τέσσερις κάλπες, το τοπικό συμβούλιο, για τον σταυρό, για το κόμμα, για την γιαγιά που θα της δώσεις τόσα χαρτιά στην τσέπη και κάνεις δοκιμές, για τα αποτελέσματα και το σύστημα που θα λυγίσει, για τους σάκους, για τους αντιπροσώπους τους εκλογικούς, τους δικαστικούς, την μοίρα μας την ίδια! Για την ώρα ..βρισκόμαστε στο 2018 ακόμα! Είμαστε όλοι εδώ σε φωτογραφία αναμνηστική! smile!!

Σε λίγο η παράσταση αρχίζει!

Τζένη Σουκαρά




ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.