Πλατεία Περιβολάκια: Από την Καραθανάση στον Παπακυριάκο…

1281

Ενδιαφέρον μεγάλο έχουν οι συζητήσεις που γίνονται στην πόλη, συζητήσεις με προβληματισμό, ανησυχία αλλά και ερωτήματα!

Μια τέτοια συζήτηση λοιπόν καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες αφορμή των έργων στην πλατεία Παναγή Τσαλδάρη, έργα που εκτελούνται πλέον στο σύνολό της, και αφορά μια μελέτη από το 2012, μια μελέτη για την βιοκλιματική αναβάθμιση της πλατείας, θυμηθείτε κάτι ανάλογο είχε κάνει ο Γριπιώτης στην Λακωνία.

Μόνο που… εν Κορίνθω αυτή η μελέτη αναζητείται! Όχι στην ανάθεση και πληρωμή της (παρ ότι αυτή έγινε μετά από 40 κύματα) αφού αν κάποιος την αναζητήσει την βρίσκει ως «Μελέτη Καραθανάση», αλλά στην εκτέλεσή της! Στην διαβούλευση της! Στην απόρριψή της βρε αδερφέ!

Διότι μια εργασία έγινε…Μια μελέτη εκπονήθηκε και η συνήθης διαδικασία είναι η δημόσια διαβούλευση, η έγκριση ή η απόρριψη! Πότε έγιναν όλα αυτά σε αυτήν την πόλη και οδηγηθήκαμε κατόπιν στην μελέτη Παπακυριάκου και τις μακέτες βάσει των οποίων εκτελείται σήμερα το έργο;

Ουδείς αμφισβητεί την αρτιότητα της σημερινής μελέτης ωστόσο δεν γίνεται να μην τίθενται και ερωτήματα για εκείνες που προηγήθηκαν εν προκειμένω την μελέτη Καραθανάση…

Πληρώνουμε μελέτες και τις βάζουμε στα συρτάρια; Απορρίπτουμε χωρίς να προηγηθεί η διαδικασία της διαβούλευσης;

Θα είχε ενδιαφέρον πραγματικά μια σύγκριση για εντοπισμό ομοιοτήτων και διαφορών… Έτσι για να συνεχίζονται οι συζητήσεις στην πόλη!

Χ.τ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.