Πελοπόννησος 2018: Όλοι εδώ;  Απουσία 1η

1339

“Όλοι εδώ, όλα εδώ” το σύνθημα της φετινής έκθεσης των επιμελητηρίων της Πελοποννήσου και το… “όλοι εδώ» αναιρέθηκε από την ημέρα των εγκαινίων! Πρώτη και ηχηρή ηχηρότατη απουσία αυτή του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας υπό την αιγίδα του οποίου τέθηκε η δράση. Οι αρχικές διαβεβαιώσεις πως «ο Πρόεδρος θα παραστεί» απεδείχθησαν ευσεβείς πόθοι με την τελετή εγκαινίων να λαμβάνει εν τέλει χώρα με την απλή αναφορά της αιγίδας και την όποια αίγλη αυτή δίνει (επί του πρακτέου δίνει κάτι άλλο;) και χωρίς την ανάγνωση ενός σημειώματος από την πλευρά της Προεδρίας, ενός χαιρετισμού που κάποιος θα έπρεπε να έχει προνοήσει να υπάρξει δεδομένης της δημοσιότητας που δόθηκε στην συγκεκριμένη ενέργεια και της απουσίας του Προέδρου ένεκα άλλης υποχρέωσης, ως είθισται να γίνεται…

Όσο για το που ήταν η «αυτού εξεχότης» την  ώρα των εγκαινίων; Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδινε το παρόν στις επετειακές εκδηλώσεις της Ορθοδοόξου Ακαδημίας Κρήτης για τα 50 χρόνια από την γέννηση της. Στην εν λόγω εκδήλωση, παρουσία μεταξύ άλλων  του Οικουμενικού Πατριάρχη  και του Πατριάρχη Ιεροσολύμων, ο Προκόπης Παυλόπουλος τιμήθηκε με το Χρυσό Έμβλημα της Ακαδημίας ( Διαβάστε εδώ). «Η σημερινή μεγάλη τιμή που περιποιεί στο πρόσωπό μου, υπό την ιδιότητά μου ως Προέδρου της Δημοκρατίας, η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης, δια της απονομής του Χρυσού Εμβλήματός της, με συγκινεί βαθύτατα και με επιφορτίζει με την υποχρέωση να φανώ άξιός της» είπε ο Πρόεδρος από το βήμα της Εκδήλωσης αφήνοντας την Κόρινθο με την αιγίδα και… την ηχηρή σιωπή του!

Αύριο η συνέχεια με την 2η ηχηρή απουσία

Χριστίνα Τσιορωτά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.