Ο Γιατρός “έσωσε” το Συμβούλιο!

1052

Ώρα 19:00 και η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κορίνθου είναι σχεδόν άδεια! 3 εκπρόσωποι μέσων ενημέρωσης, 2 τοπικοί Πρόεδροι, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και ο Χρήστος Ζαχαριάς…

Η συνεδρίαση, σύμφωνα με την πρόσκληση ξεκινούσε στις 19:00 ωστόσο κάτι τέτοιο – για ακόμα μια φορά- δεν είναι εφικτό! Οι καθυστερήσεις στο όργανο καταγράφονται για πολλοστή φορά αποδεικνύοντας αφενός πως η συνέπεια των περισσοτέρων είναι σχετική και αφετέρου πως μάλλον η ώρα έναρξης είναι ενδεικτική!

“Ριγμένοι” και πάλι; Οι συνεπείς οι οποίοι υπάρχουν, ανάμεσά τους και πολίτες που ενδιαφέρονται για κάποιο από τα θέματα, αφού αναγκάζονται να οπλιστούν με υπομονή αναμένοντας το “πότε οι σύμβουλοι θα συμπληρώσουν τον μαγικό αριθμό των 17”, τον αριθμό της νόμιμης απαρτίας δηλαδή!

Και ενώ τα λεπτά κυλούν και η συνεδρίαση μοιάζει να…απομακρύνεται περί τις 19:15 μαζικά μπαίνουν στην αίθουσα οι σύμβουλοι που βρίσκονταν απ έξω! Το ίδιο και ο Πρόεδρος του σώματος! Και κάπου εκεί, ξεκινά το “μέτρα και ξαναμέτρα” για να δούμε εάν συμπληρώνεται το 17!

Εκείνοι που μετρούν πολλοί! Πολλά και τα αποτελέσματα!

Άλλος τους βγάζει 18, άλλος 15, άλλος αναρωτιέται αν ο Πρόεδρος μετράει ως σύμβουλος, κάποιοι ψάχνουν και το Δήμαρχο αλλά ο Αλέκος είναι στο μάθημα της Σχολής Γονέων!

Εν τέλει οι σύμβουλοι είναι 16 και η απαρτία δεν βγαίνει! Ο Πρόεδρος θα αναγκαστεί οσονούπω να οδηγήσει την συνεδρίαση σε αναβολή!

19:20 η πόρτα ωστόσο ανοίγει και στην αίθουσα μπαίνει ο Γιατρός Χρήστος Χασικίδης! Οι επευφημίες πολλές, τα χαμόγελα πλατιά! Βλέπετε, εκτός από την παρουσία του γιατρού που έφερε χαμόγελα στους συναδέλφους του ήταν και η “διάσωση” της συνεδρίασης. Διότι τελικά ο γιατρός, δεν σώζει μόνο καρδιές αλλά και συνεδριάσεις!

“Δηλαδή αν δεν ερχόμουν δεν θα κάνατε συμβούλιο” αναρωτήθηκε χαμογελώντας ο Χρήστος Χασικίδης αλλάζοντας θέση από το έδρανο στο οποίο είχε αρχικά καθίσει (της πλειοψηφίας) επιλέγοντας να καθίσει για το υπόλοιπο της συνεδρίασης δίπλα στον Παναγιώτη Ψηλογιαννόπουλο!

Το… αστείο τη χθεσινής συνεδρίασης είναι ότι ασθμαίνοντας έφτασε στην συνεδρίαση και ο Δήμαρχος με τον παρα τω Δημάρχω Κώστα Παρτσινέβελο “τέτοια θα μου κάνετε, δεν θα έχουμε απαρτία και δεν θα κάνουμε συμβούλια;” είπε ευδιάθετος ο Δήμαρχος και κάθισε στην θέση του προκειμένου η διαδικασία να ολοκληρωθεί (είχε ήδη ξεκινήσει στην είσοδό του)

Ο Δήμαρχος έχει φτάσει στην αίθουσα και μετέχει τελικά στη συνεδρίαση

Ακολούθησαν και άλλοι σύμβουλοι να σας πως όπως ο Αντιδήμαρχος Ζήμος που έφτασε περί τις 19:30 , όπως και ο Θέμης Κουτσογκίλας , δευτερόλεπτα νωρίτερα .

Κλού της συνεδρίασης; Μα ο Πρόεδρος Κοντογιώργος ο οποίος παρ οτι η απαρτία είχε επιτευχθεί δεν έλεγε να ξεκινήσει την συνεδρίαση! “Μα ξεκινήστε έχουμε απαρτία” είπε ο Βασίλης Νανόπουλος “ναι – ναι το ξέρω αλλά πρέπει να δω κάποια πράγματα για ένα θέμα που θα συζητήσουμε” απήντησε ο Πρόεδρος ο οποίος αφού πέρασαν κάποια λεπτά αναγκάστηκε να ξεκινήσει αρχικά και έπειτα να διακόψει διότι…χτύπησε το κίνητό του τηλέφωνο, απήντησε και εν ώρα συνεδρίασης συνομιλούσε – άγνωστο με ποιον- και τον ενημέρωνε πως “ναι – ναι έχω ξεκινήσει, βγήκε η απαρτία”.

Κατόπιν τούτου βέβαια του τηλεφωνήματος κατέφτασαν Δήμαρχος, Παρτσινέβελος και Ζήμος. Αλλά και πάλι,τυχαίο θα ήταν!

Χριστίνα Τσιορωτά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.