Ούτε να το ξέραμε! Έφτασε η απόφαση από το Ελεγκτικό – Μπαίνει ο εργολάβος στα περιβολάκια! Δείτε την απόφαση

554

Δυο ώρες μετά την ανάρτηση του moria για την νταλίκα που ξεπαρκάρει από τα Περιβολάκια και τον εργολάβο που.. .έρχεται, ο Δήμαρχος Πνευματικός καλεί σε συνέντευξη τύπου και ανακοινώνει την παραλαβή της απόφασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο! Οι εκπρόσωποι του τύπου αφού επιδείξαμε “ιώβια υπομονή” μέχρι ο εκτυπωτής του Δημάρχου να εκτυπώσει  (γούρικος θα ναι για να μην τον αλλάζει ο Δήμαρχος μετά από 7 χρόνια!) λάβαμε την απόφαση στα χέρια μας, απόφαση η οποία δίνει το “πράσινο φως” στην υπογραφή της σύμβασης και την έναρξη των εργασιών στην Πλατεία.

 

Οι εργασίες που θα μας βρουν κατακαλόκαιρο θα είναι συντονισμένες προκειμένου να μην δημιουργηθεί σημαντική όχληση στην πόλη και την καθημερινότητα της, είναι ωστόσο σαφές πως ένεκα των έργων “δεν θα περάσουμε και ήρεμα”. Ο εργολάβος θα καταθέσει στο Δήμο το σχέδιο των εργασιών ώστε να υπάρχει εικόνα ενώ το χρονοδιάγραμμα της παράδοσης είναι μικρότερο από χρόνο!

Τι σημαίνει αυτό για τα καταστήματα που δραστηριοποιούνται στην πλατεία σήμερα; Αλλαγή κλίματος άρδην! Ο Δήμος προτίθεται να τοποθετήσει σε συγκεκριμένα σημεία υποδομές σκίασης όπου και θα μπορούν όποια καταστήματα θέλουν να δραστηριοποιούνται. ΚΑΜΙΑ άλλη παρέμβαση από την πλευρά τους δεν θα μπορεί να γίνει πράγμα που σημαίνει πως όλοι μας θα πρέπει να ξεχάσουμε σήμερα την εικόνα που παρουσιάζει η πλατεία και σε επίπεδο καταστημάτων!

 

Επιπλέον, το ευρύτερο σχέδιο της δημοτικής αρχής, προβλέπει την ανάπλαση της Κύπρου και της Ερμού! Στην Ερμού,έως και τη συμβολή της με την Δαμασκηνού θα γίνουν εργασίες στο πεζοδρομημένο κομμάτι το οποίο δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση του. Στην δε Κύπρου η κυκλοφορία θα είναι ήπια, θα υπάρξει λιθόστρωση και το πάρκινγκ θα απαγορευτεί πράγμα που σημαίνει πως τα υπάρχοντα καταστήματα θα μπορέσουν να αναπτυχθούν.

Τα ΤΑΧΙ θα παραμείνουν στο σημείο που βρίσκονται σήμερα ενώ πέριξ του Δικαστικού Μεγάρου, σύμφωνα με το Δήμαρχο, εργασίες δεν μπορούν ακόμα να εκτελεστούν παρ ότι από το 2014 υπάρχει και ανάδοχος αλλά και χρήματα. “Οι ενστάσεις που έγιναν την προεκλογική περίοδο που ήταν τεταμένη, κόλλησαν τα έργα αυτά τα οποία ακόμα και σήμερα δεν μπορούμε να εκτελέσουμε” είπε ο Δήμαρχος.

Εν αναμονή λοιπόν, μετά την νταλίκα, της μπολντόζας!

 

Δείτε την συνέντευξη Εδώ

 

Χριστίνα Τσιορωτά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.